ΑρχικήinetΗΠΑ: Σε όσους εργάζονται στη Βουλή των Αντιπροσώπων απαγορεύεται η χρήση του...

ΗΠΑ: Σε όσους εργάζονται στη Βουλή των Αντιπροσώπων απαγορεύεται η χρήση του TikTok

Σύμφωνα πλέον με το Reuters, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ απαγορεύει σε όλους τους υπολογιστές και τις κινητές συσκευές που χρησιμοποιεί, την εφαρμογή TikTok.

Η εφαρμογή πρέπει να αφαιρεθεί από όλες τις συσκευές, σύμφωνα με το Διοικητικό Διευθυντή (CAO) της Βουλής, ο οποίος φέρεται να έστειλε email σε όλους τους νομοθέτες και το προσωπικό, ενημερώνοντάς τους ότι η εφαρμογή είναι επικίνδυνη “λόγω μιας σειράς ζητημάτων ασφαλείας.”

Θα υπάρξει επικοινωνία με κάθε άτομο το οποίο βρέθηκε να έχει την συγκεκριμένη εφαρμογή στη συσκευή για να διασφαλιστεί η αφαίρεση του, καθώς και η απαγόρευση μελλοντικής λήψης του.

Δείτε επίσης: Ινδία: Uber και Amazon επικρίνονται για τις κακές συνθήκες εργασίας των gig workers

ΗΠΑ βουλη των αντιπροσώπων απαγορεύει  tiktok εφαρμογή

Μετά από πολλές κινήσεις που έχει κάνει ήδη η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αυτή είναι η πιο πρόσφατη εξέλιξη όσον αφορά το θέμα του TikTok στις κυβερνητικές συσκευές.
Την περασμένη εβδομάδα, εγκρίθηκε το νομοσχέδιο δαπανών ύψους 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που περιλάμβανε διατάξεις που θα απαγόρευαν τη χρήση του TikTok σε συσκευές του εκτελεστικού κλάδου.
Μετά την ψήφισή του νομοσχέδιου, η Catherine Szpindor (επικεφαλής της διοικητικής υπηρεσίας) συνεργάστηκε με την Επιτροπή Διοίκησης της Βουλής για την εφαρμογή παρόμοιας πολιτικής για τη Βουλή των Αντιπροσώπων. 

Ακολούθησε η ομόφωνη έγκριση από τη Γερουσία- του νόμου του γερουσιαστή Josh Hawley “No TikTok on Government Devices Act”. Η εγκατάσταση και η χρήση της TikTok εφαρμογής σε συσκευές του προσωπικού τις οποίες κατέχουν ή διαχειρίζονται απαγορεύεται σε 19 πολιτείες, σύμφωνα με το Reuters.
Όταν ψηφίστηκε το συνολικό νομοσχέδιο, η εκπρόσωπος του TikTok Brooke Oberwetter, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι “απογοητευμένη που το Κογκρέσο προχώρησε στην απαγόρευση του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές”, περιγράφοντάς το ως “μια πολιτική χειρονομία που δεν θα κάνει τίποτα για να προωθήσει τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας”.

Δείτε επίσης: Amazon: Δοκιμάζει το delivery μέσω drone σε Καλιφόρνια & Τέξας

ΗΠΑ βουλη των αντιπροσώπων απαγορεύει  tiktok εφαρμογή
Το νομοσχέδιο της ΗΠΑ απο βουλη των αντιπροσώπων για την απαγόρευση του TikTok

Οι επικριτές του TikTok στην κυβέρνηση των ΗΠΑ έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι Κινέζοι αξιωματούχοι θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο για να κατασκοπεύουν τις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα ο διευθυντής του FBI Chris Wray, το χαρακτήρισε ως “δούρειο ίππο για το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα”, και πως η εφαρμογή δεν έχει θέση στις κυβερνητικές συσκευές.

Το TikTok, το οποίο ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, δεσμεύτηκε να διαγράψει όλα τα δεδομένα των Αμερικανών χρηστών από τους servers της.

Ωστόσο, μια πρόσφατη αποκάλυψη έδειξε ότι η ByteDance απέλυσε τέσσερις υπαλλήλους για παράνομη απόκτηση δεδομένων διάφορων χρηστών του TikTok στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων δύο δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, οι υπάλληλοι απέκτησαν πρόσβαση στις IP διευθύνσεις και σε άλλα δεδομένα που συνδέονταν με δύο δημοσιογράφους στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν ποιος διέρρεε εσωτερικές πληροφορίες στον Τύπο.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS