ΑρχικήinetQualcomm και Iridium θα προσφέρουν δορυφορικά Android τηλέφωνα

Qualcomm και Iridium θα προσφέρουν δορυφορικά Android τηλέφωνα

Τα Direct messages (DMs) σύντομα θα γίνουν η σωτήρια πολλών χρηστών, χάρη στα δορυφορικά Android τηλέφωνα της Qualcomm και της Iridium.

Qualcomm και Iridium θα προσφέρουν δορυφορικά Android τηλέφωνα

Οι εταιρείες θα προσφέρουν δορυφορικά μηνύματα σε τηλέφωνα με SnapDragon 8 Gen 2.

Δείτε επίσης: Meta και Qualcomm θα κατασκευάσουν custom virtual reality chips για metaverse apps

Θα έχει επίσης πρόσθετα χαρακτηριστικά από την εταιρεία τεχνολογίας Garmin με έδρα τις ΗΠΑ. Ο αντιπρόεδρος Brad Trenkle ελπίζει ότι θα «βοηθήσει τους ανθρώπους να συνδεθούν με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης».

Η Qualcomm αποκαλεί την επερχόμενη τεχνολογία δορυφορικών τηλεφώνων Android «Snapdragon Satellite». Θα σας επιτρέψει να στείλετε DMs, παρά το ότι θα έχετε χαμηλή ή καθόλου κάλυψη σήματος.

Πραγματοποιεί ping σε δορυφόρους κοντά στην τροχιά της Γης για να μεταδώσει μηνύματα. Σε αντίθεση με τις συμβατικές τηλεπικοινωνίες, δεν απαιτεί επίγειους σταθμούς.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι θα λειτουργήσει σε δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Ωστόσο, το μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να βρίσκεστε σε σημείο όπου ο ουρανός είναι ορατός.

Πληκτρολογήστε το μήνυμά σας, πατήστε το κουμπί αποστολής και στρέψτε το τηλέφωνό σας προς τον ουρανό. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό είναι άβολο, ειδικά όταν γίνεται δημόσια!

Ωστόσο, θα μπορούσε να γίνει μια απαραίτητη υπηρεσία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Δείτε επίσης: Η Apple συνεχίζει την χρήση Qualcomm chip για τα iPhone 15

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα δορυφορικά μηνύματα έχουν σώσει πολλές ζωές. Ο αντιπρόεδρος της Garmin Brad Trenkle είπε ότι η δορυφορική υπηρεσία της εταιρείας του υποστηρίζει «χιλιάδες περιστατικά SOS κάθε χρόνο και έχει σώσει πολλές ζωές».

Σύντομα, η Iridium και η Qualcomm θα μετατρέψουν τις συσκευές που χρησιμοποιούν το τσιπ Snapdragon 8 Gen 2 σε δορυφορικά Android τηλέφωνα.

Αυτά περιλαμβάνουν το OnePlus 11 και το iQoo 11. Επιπλέον, ο διευθυντής προϊόντων Qualcomm VP Francesco Grilli ανακοίνωσε ότι αυτά τα τηλέφωνα θα συνιστούν τη λειτουργία ως επιλογή κατά την αποστολή μηνυμάτων.

Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν μια ξεχωριστή εφαρμογή για δορυφορικά μηνύματα έκτακτης ανάγκης.

Οι χρήστες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης λογικά θα αποκτήσουν δορυφορικά Android τηλέφωνα πριν από τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Grilli λέει ότι αυτές οι συσκευές θα έχουν πρόσβαση στο Snapdragon Satellite εκτός εάν βρίσκονται σε χώρα που το αποκλείει.

Δείτε επίσης: Qualcomm Snapdragon 782G: Νέο SoC για mid-range smartphone

Επίσης, η Qualcomm είπε ότι η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη για tablets, οχήματα και άλλες συνδεδεμένες συσκευές στο Internet of Things (IoT). Εν τω μεταξύ, οι χρήστες της Apple έχουν το iPhone 14 για δορυφορικά μηνύματα.

Πηγή πληροφοριών: technology.inquirer.net

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS