ΑρχικήinetApple: Θα χρησιμοποιήσει δικό της WiFi chip στα iPhone του 2025;

Apple: Θα χρησιμοποιήσει δικό της WiFi chip στα iPhone του 2025;

τσιπ chip iPhone

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, τα σχέδια της Apple για τη χρήση των δικών της ασύρματων chipsets μπορεί σύντομα να γίνουν πραγματικότητα. Η Apple φέρεται να προετοιμάζεται για το πρώτο cellular modem της αλλά και για ένα συνδυαστικό chip Bluetooth και WiFi που θα αντικαταστήσει το Broadcom chip που χειρίζεται τώρα αυτές τις λειτουργίες στα iPhone. Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτό το wireless chip θα κυκλοφορήσει μέχρι το 2025.

Δείτε επίσης: Apple: Ομαδική αγωγή λόγω παραβίασης ρυθμίσεων απορρήτου

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, η Broadcom, η εταιρεία που έδωσε το πρώτο WiFi 6E chip στον κόσμο, θα έχει πρόβλημα, καθώς αυτή τη στιγμή βασίζεται στην Apple περίπου για το 20% των εσόδων της. Βέβαια η εταιρεία προμηθεύει την Apple και με chips ραδιοσυχνοτήτων και ασύρματης φόρτισης, επομένως θα συνεχίσει να είναι προμηθευτής της ακόμα και εάν χάσει την παραγγελία των wireless chips το 2025.

Βέβαια, τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο και η Apple ίσως να δυσκολευτεί να επιτύχει την απόδοση και την αξιοπιστία που απαιτείται ώστε να χρησιμοποιήσει το δικό της chip στα νέα iPhone.

Δείτε επίσης: Ίσως έρχεται φέτος την άνοιξη το AR/VR headset της Apple

Οι φήμες λένε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να συνδυάσει τη λειτουργικότητα Wi-Fi, Bluetooth και cellular modem σε ένα ενιαίο chip. Αυτό θα μπορούσε να απλοποιήσει την παραγωγή, να μειώσει το κόστος καθώς και να εξοικονομήσει χώρο στο iPhone.

Apple τσιπ
Η Apple θα χρησιμοποιήσει δικό της WiFi chip στα iPhone του 2025

Η Apple και η Qualcomm παρέμειναν αμφότερες σιωπηλές σχετικά με το θέμα. Τον Νοέμβριο, η Qualcomm ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύει την πλειονότητα των iPhone cellular modems για τα μοντέλα του 2023 – ωστόσο, ανέφερε επίσης ότι η Apple θα μπορούσε να συνεισφέρει με το hardware της μέχρι το 2025. Στο μεταξύ, ο Hock Tan από την Broadcom εξέφρασε τον Δεκέμβριο την πεποίθησή του ότι η Apple θα εξακολουθήσει να βασίζεται στα εξαρτήματά του και στο μέλλον.

Δείτε επίσης: Η Γαλλία επιβάλλει πρόστιμο 8 εκατ. ευρώ στην Apple για στοχευμένες διαφημίσεις στο App Store

Αν και δεν αναφέρθηκε το ακριβές σκεπτικό για τη μετάβαση από το Broadcom τσιπ σε ένα WiFi και Bluetooth chip φτιαγμένο από την Apple, δεν είναι μυστικό ότι η Apple έχει αρχίσει να σχεδιάζει το δικό της silicon για να έχει περισσότερο έλεγχο στα προϊόντα της και να μειώσει την εξάρτηση από άλλες εταιρείες. Κατά καιρούς η Apple έχει αντιμετωπίσει διάφορα ζητήματα με την Qualcomm και τη Broadcom. Τα εξαρτήματα που κατασκευάζονται από την Apple δεν θα οδηγήσουν σε πλήρη αποφυγή τέτοιων προβλημάτων, αλλά θα μπορούσαν να μειώσουν τις πιθανότητες τρίτων να κρατήσουν ουσιαστικά την Apple δέσμια.

Δεν υπάρχει ακόμα καμία εγγύηση ότι τα πράγματα θα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, υπό την προϋπόθεση ότι οι φήμες είναι ακριβείς. Προηγούμενες αναφορές πρότειναν ότι η Apple θα μπορούσε να στραφεί στα δικά της cellular chips το 2023. Επίσης, ο αναλυτής Ming-Chi Kuo ισχυρίζεται ότι η Apple ακύρωσε ένα iPhone SE τέταρτης γενιάς που θα χρησιμοποιούσε το πρώτο εσωτερικά σχεδιασμένο modem της εταιρείας το 2024. Εάν υπάρχουν προβλήματα ανάπτυξης, η Apple ίσως χρειαστεί να στηριχθεί στην Broadcom και την Qualcomm για λίγο ακόμα.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS