ΑρχικήinetΗ Samsung αρχίζει να φτιάχνει οθόνες MicroLED για smartwatches

Η Samsung αρχίζει να φτιάχνει οθόνες MicroLED για smartwatches

Η Samsung πηγαίνει την τεχνολογία των οθονών της στο επόμενο επίπεδο, έχοντας ξεκινήσει τις εργασίες για τη δημιουργία οθονών MicroLED για smartwatches. Το ETNews ισχυρίζεται ότι η εταιρεία σχεδιάζει να έχει μια ολοκληρωμένη έκδοση αυτής της νέας λύσης οθόνης αιχμής μέχρι τα τέλη του 2023. Επί του παρόντος, η Samsung παράγει οθόνες OLED μόνο για smartwatches- ωστόσο, οι πιο προηγμένες τηλεοράσεις της είναι εξοπλισμένες με υψηλής ποιότητας MicroLED!

Δείτε επίσης: Samsung: Ενημέρωση λογισμικού διαγράφει δεδομένα συσκευών

Samsung MicroLED smartwatches

Τα έξυπνα ρολόγια Samsung επόμενης γενιάς ενδέχεται να διαθέτουν οθόνες MicroLED

Η Samsung Display δημιούργησε πρόσφατα μια εξειδικευμένη ομάδα για την κατασκευή λύσεων MicroLED για smartwatches, επεκτείνοντας ενδεχομένως την εφαρμογή τους και σε άλλες κινητές συσκευές. Τον περασμένο Οκτώβριο, κορεατικές πηγές μέσων ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι η εταιρεία δίνει προτεραιότητα σε αυτή την τεχνολογία έναντι των OLED κατά την ανάπτυξη ακουστικών AR (επαυξημένης πραγματικότητας). Ως εκ τούτου, αναμένεται ότι το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Samsung θα περιλαμβάνει όλο και περισσότερες καινοτόμες οθόνες MicroLED.

Οι οθόνες MicroLED προσφέρουν αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις οθόνες OLED, όπως καλύτερο φωτισμό και υψηλότερο λόγο αντίθεσης. Η οθόνη έχει εξαιρετικά ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων, καθιστώντας την ορατή ακόμη και στο άμεσο ηλιακό φως. Επίσης, καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από την αντίστοιχη οθόνη OLED, γεγονός που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της κινητής συσκευής σας. Είτε χρησιμοποιείτε ένα smartphone είτε ένα AR headset, η τεχνολογία MicroLED προσφέρει αποδοτική απόδοση σε διαφορετικές θερμοκρασίες – καθιστώντας τη τη βέλτιστη λύση οθόνης για όλες τις συσκευές!

Δείτε επίσης: Πώς να μετακινήσετε τη γραμμή URL στο κάτω μέρος της οθόνης στο Samsung Internet

Παρά το γεγονός ότι η δημιουργία οθονών MicroLED υψηλής ευκρίνειας είναι μια απαιτητική εργασία, η Samsung έχει προφανώς βρει έναν τρόπο να τις κατασκευάζει αποτελεσματικά για smartwatches. Αν και είναι ακριβότερες από τις OLED, μπορεί να αξίζουν την τιμή τους, λαμβάνοντας υπόψη την πιθανή ανθεκτικότητα και μακροζωία τους. Η εταιρεία φέρεται να έχει θέσει ως στόχο να βγάλει την τεχνολογία από τα γραφεία R&D φέτος και να τη διαθέσει εμπορικά το συντομότερο δυνατό. Μπορεί να δούμε οθόνες MicroLED στα smartwatches του 2024, αν όχι στη σειρά Galaxy Watch 6 φέτος.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι οθόνες MicroLED που εμφανίζονται στις κορυφαίες τηλεοράσεις της Samsung κατασκευάζονται από τη Samsung Electronics και όχι από τη Samsung Display. Αυτά τα δύο τμήματα του νοτιοκορεατικού γίγαντα λειτουργούν ξεχωριστά και έχουν σχέση αγοράς-πώλησης. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Samsung Display δημιουργεί λύσεις MicroLED, ξεκινώντας με smartwatches και όχι με μεγαλύτερα πάνελ.

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy S23: Διέρρευσαν νέα teasers για την κάμερα

Η Samsung Display μπορεί να μην θέλει να χάσει την επιχείρησή της από την Apple

Η Samsung δημιουργεί οθόνες MicroLED για smartwatches λόγω των αναφορών ότι η Apple σκοπεύει να μεταπηδήσει από τις OLED, μια κίνηση που θα μείωνε σημαντικά τις δραστηριότητες της κορεατικής εταιρείας, καθώς η Apple αντιπροσωπεύει το 30% όλων των ετήσιων πωλήσεων wearable καρπού. Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να εξακριβώσουμε αν η Samsung θα έχει έτοιμες τις λύσεις της εγκαίρως για όταν η Apple κάνει τη μετάβασή της. Αν αυτό πραγματοποιηθεί το επόμενο έτος όπως αναμενόταν, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα τεράστιο πλήγμα προς τη Samsung Display και μια τεράστια μετατόπιση στο πλαίσιο ολόκληρης της αγοράς.

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS