ΑρχικήinetΗ Microsoft φέρεται αυτή την εβδομάδα να απολύει χιλιάδες υπάλληλους

Η Microsoft φέρεται αυτή την εβδομάδα να απολύει χιλιάδες υπάλληλους

Αυτήν την εβδομάδα, η Microsoft αναμένεται να ανακοινώσει ότι περικόπτει χιλιάδες θέσεις εργασίας, όπως ακριβώς έκαναν και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Amazon, η Meta και το Twitter.

Δείτε επίσης: Microsoft: Δοκιμάζει ζωντανή απόρριψη πυρήνα μέσω Task Manager

microsoft απολύσεις

Το Sky News αναφέρει ότι η Microsoft θα μπορούσε να περικόψει έως και 10.000 θέσεις εργασίας – περίπου το πέντε τοις εκατό των σημερινών υπαλλήλων της.

Την Τετάρτη, το Bloomberg ανέφερε ότι η Microsoft είχε ανακοινώσει ένα εκτεταμένο κύμα απολύσεων στα τμήματα μηχανικών της, το οποίο ήταν “σημαντικά μεγαλύτερο” από την περικοπή του 1% του εργατικού δυναμικού που υπέστη η εταιρεία πέρυσι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella προειδοποίησε τον κλάδο της τεχνολογίας να προετοιμαστεί για είκοσι τέσσερις μήνες δυσκολίας πριν από την ανάκαμψη της ανάπτυξης κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο CNBC νωρίτερα μέσα στην χρονιά.

Ο κ. Nadella σημείωσε ότι η Microsoft δεν εξαιρείται από τις παγκόσμιες αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της “πραγματικής οικονομικής ύφεσης” σε πολλά μέρη του πλανήτη.

Δείτε επίσης: Πώς να προσθέσετε και να συνδέσετε bookmark στο Microsoft Word

Δήλωσε ότι ο κλάδος της τεχνολογίας αντιμετωπίζει σήμερα μια πτώση της ζήτησης, η οποία προκλήθηκε αρχικά από την πανδημία του Covid-19.

“Η πανδημία προκάλεσε τεράστια αύξηση της ζήτησης για τα προϊόντα μας, η οποία έκτοτε παραμένει σχετικά σταθερή. Επιπλέον, υπάρχει και μια σημαντική ύφεση σε ορισμένα μέρη του κόσμου, η οποία ενισχύει ακόμη περισσότερο αυτή την ανάγκη”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft.

Καθώς οι επικείμενες απολύσεις διαφαίνονται, δεν είναι βέβαιο πόσοι ρόλοι στην εταιρεία που εκτείνεται σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα επηρεαστούν.

Στις 30 Ιουνίου του περασμένου έτους, η εταιρεία είχε περίπου 221.000 μέλη του προσωπικού πλήρους απασχόλησης σε όλο τον κόσμο, 122.000 στην Αμερική και 99.000 διάσπαρτα σε άλλες διεθνείς περιοχές.

Λίγο πριν από την προγραμματισμένη ανακοίνωση των τριμηνιαίων οικονομικών επιδόσεων της Microsoft, η εταιρεία προειδοποιεί τους επενδυτές ότι θα πραγματοποιηθούν μαζικές απολύσεις.

Μετά τις μειώσεις θέσεων εργασίας σε ορισμένες από τις κορυφαίες δυνάμεις της τεχνολογικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της Amazon, η οποία κατάργησε περισσότερες από 18.000 θέσεις εργασίας αυτόν τον μήνα λόγω της “ταραχώδους οικονομίας”, σημειώθηκαν και αυτές οι απολύσεις.

Μετά το κύμα περικοπών θέσεων εργασίας σε τεχνολογικούς κολοσσούς όπως το Twitter, η Meta (μητρική εταιρεία του Facebook) και άλλες εταιρείες της Silicon Valley, ήρθε και η ανακοίνωση της Amazon.

Δείτε επίσης: Η Google ανησυχεί για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Μόλις πρόσφατα, η Salesforce και η Vimeo δήλωσαν με θλίψη ότι θα απολύσουν πολλούς από τους υπαλλήλους τους.

Καθώς εισερχόμαστε στο 2023, η Salesforce ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει περίπου το 10% του εργατικού δυναμικού της – συνολικά περίπου 8.000 θέσεις εργασίας – και θα κλείσει μερικά επιλεγμένα γραφεία. Η Vimeo έλαβε επίσης μέτρα για τη μείωση του προσωπικού της κατά 11%.

Από το έτος 2022, η ιστοσελίδα layoffs.fyi έχει καταγράψει πάνω από 180.000 απολύσεις προσωπικού σε περισσότερες από 1.100 εταιρείες τεχνολογίας – μια τρανή υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο αυτός ο κλάδος μπορεί να είναι τόσο σκληρός και άκαρδος όταν πρόκειται για τη μείωση του εργατικού δυναμικού του.

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS