ΑρχικήinetTesla: Πόσο κοστίζει τελικά η συντήρηση ενός Model Y;

Tesla: Πόσο κοστίζει τελικά η συντήρηση ενός Model Y;

Η νεότερη προσφορά της Tesla, το Model Y, είναι η τέλεια ισορροπία μεταξύ προσιτής τιμής, επιδόσεων και δεξιοτεχνίας. Βρίσκεται ακριβώς στη μέση της γκάμας EV της Tesla και είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει μια απαράμιλλη οδηγική εμπειρία για όσους θέλουν να επενδύσουν τα χρήματά τους. Μέσα σε ένα μόνο χρόνο, η Tesla πούλησε 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα (μέσω της Tesla Investor Relations). Πόσο όμως κοστίζει τελικά η συντήρηση ενός Model Y;

Δείτε επίσης: Hackers μπορούν να κλέψουν εύκολα οχήματα Tesla Model 3 και Model Y

Δυστυχώς, τα Tesla συνοδεύονται από πιθανά μη αναμενόμενα έξοδα. Η εταιρεία προσανατολίζει τις εκστρατείες μάρκετινγκ κυρίως προς τους λάτρεις των πολυτελών αυτοκινήτων. Το να γίνετε ιδιοκτήτης Tesla έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα: ενώ έχετε την ευκαιρία να είστε στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας, είναι πιθανό να χρειαστεί να κάνετε απρόβλεπτες αλλαγές ή να αντιμετωπίσετε μακροπρόθεσμα προβλήματα. Επιπλέον, είναι κατανοητό ότι οι άνθρωποι μπορεί να έχουν επιφυλάξεις σχετικά με την αξιοπιστία, την έκταση της χρήσης και το κόστος των ηλεκτρικών οχημάτων γενικά – συμπεριλαμβανομένων των Tesla. Αν αναζητάτε μακροχρόνια, λεπτομερή στοιχεία για το Tesla Model Y, το Edmunds σας καλύπτει. Οι εκτεταμένες δοκιμές τους καλύπτουν έτη και δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα – προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα σας βοηθήσει να ενημερώνεστε για τις αποφάσεις σας σχετικά με την αγορά αυτοκινήτου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα έξοδα, το χρηματικό κόστος της καθημερινής χρήσης ενός Tesla Model Y δεν είναι υπερβολικά επιβαρυντικό για τον μέσο οδηγό.

Οι δοκιμές του Edmunds έδωσαν θετικά αποτελέσματα για τη συντήρηση του μοντέλου Y. Σε σύγκριση με τα οχήματα φυσικού αερίου, το Tesla Model Y απαιτεί σημαντικά λιγότερες επισκευές και συντήρηση με την πάροδο του χρόνου – ένα βασικό πλεονέκτημα για όσους αναζητούν ένα ηλεκτρικό όχημα. Κατά τη διάρκεια του διετούς ταξιδιού του, που διήρκεσε 30.000 μίλια, το μοντέλο Y του Edmunds δεν χρειάστηκε ούτε μία επισκευή που να ήταν απαραίτητη εκτός της εγγύησης του κατασκευαστή – εκτός από ένα σκασμένο λάστιχο! Η Tesla παρείχε αυτή την υπηρεσία για μόλις 78 δολάρια. Αυτή είναι μια απίστευτα προσιτή τιμή για τρία χρόνια κόστους συντήρησης ενός πολυτελούς αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμα: Η Tesla παράγει το πρώτο megacast για το Model Y στο Gigafactory Texas

Δυστυχώς όμως, αν το Μοντέλο Y σας χρειαστεί σημαντικές επισκευές ή εργασίες συντήρησης, μπορεί να σας κοστίσει μια περιουσία. Συνολικά, οι επισκευές των Tesla τείνουν να είναι κατά 27% ακριβότερες από εκείνες των συμβατικών βενζινοκίνητων οχημάτων. Η άρνηση της Tesla να επιτρέψει το δικαίωμα επισκευής σε τρίτους σε συνδυασμό με τις περιορισμένες δυνατότητες παραγωγής της έχει οδηγήσει σε έλλειψη ανταλλακτικών. Σύμφωνα με το Edmunds, το Model Y υπολείπεται της διαφημιζόμενης αυτονομίας του κατά 10 μίλια ανά φόρτιση – με 316 αντί για 326 μίλια. Παρόλο που μπορεί να μην φαίνεται να αποτελεί μείζον ζήτημα, η περιορισμένη εμβέλεια κάθε ηλεκτρικού οχήματος σημαίνει συχνότερη φόρτιση και συνεπώς υψηλότερο συνολικό κόστος.

Παρόλο που το Tesla Model Y έχει με την πρώτη ματιά αρκετά υψηλή τιμή, τελικά προσφέρει μια απίστευτα προσιτή και αξιόπιστη εμπειρία μακροπρόθεσμα. Το Edmunds δείχνει ότι οι επισκευές εγγύησης διαχειρίζονται επαγγελματικά και εκτελούνται εύκολα – ωστόσο, η υψηλή ζήτηση μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερους χρόνους αναμονής. Χωρίς απροσδόκητες επισκευές, όπως ένα ατύχημα ή η αντικατάσταση της μπαταρίας, το Model Y δεν θα σας επιβαρύνει όσον αφορά το κόστος συντήρησης.

Δείτε επίσης: Tesla: Το Model Y θα ξεκινήσει στο Gigafactory του Βερολίνου

Το Tesla Model Y είναι πραγματικά επαναστατικό – συνδυάζει επιδόσεις και εμβέλεια σε ένα ελκυστικό πακέτο που είναι γεμάτο με πολυτελή χαρακτηριστικά. Με την εντυπωσιακή βαθμολογία ασφάλειας από την NHTSA και τις δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης μέσω του συστήματος Autopilot, αυτό το ηλεκτρικό crossover SUV είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά οχήματα. Αν ψάχνετε για μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή που δεν θα κάνει συμβιβασμούς στην πολυτέλεια ή την άνεση, τότε το Tesla Model Y είναι αυτό που ψάχνετε!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS