ΑρχικήinetΝέα Υόρκη: Οι κάμερες κυκλοφορίας διαθέτουν ηχομετρητές

Νέα Υόρκη: Οι κάμερες κυκλοφορίας διαθέτουν ηχομετρητές

Εάν το αυτοκίνητό σας δημιουργεί υπερβολικό θόρυβο κατά την οδήγηση στη Νέα Υόρκη, να είστε προετοιμασμένοι να πληρώσετε βαρύ πρόστιμο. Οι κάμερες κυκλοφορίας στην Νέα Υόρκη είναι πλέον εξοπλισμένες με τεχνολογία ακρόασης που μπορεί να εντοπίσει τα παράνομα επίπεδα και να οδηγήσει σε πρόστιμα που φτάνουν μέχρι και τα 2.625 δολάρια!

Δείτε επίσης: Νέα Υόρκη – Δρόμοι: Θα αυξηθεί ο χώρος για πεζούς και ποδηλάτες

κάμερες κυκλοφορίας

Δείτε επίσης: Νέα Υόρκη: Κάμερες παρακολούθησης σε όλα τα βαγόνια του μετρό

Σύμφωνα με το Associated Press, η πόλη της Νέας Υόρκης εφάρμοσε ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί κάμερες κυκλοφορίας με ηχομετρητές, προκειμένου να επιβάλει αποτελεσματικότερα τον νόμο για το Stop Loud and Excessive Exhaust Pollution Act (SLEEP). Εάν συλληφθούν να παραβιάζουν το νόμο αυτό, οι οδηγοί θα υπόκεινται σε πρόστιμο 800 δολαρίων για την πρώτη τους παράβαση – το οποίο μπορεί να αυξηθεί μέχρι και τα 2.625 δολάρια, εάν αγνοήσουν την ακρόαση για την τρίτη παράβαση.

Τον Ιούνιο του 2021, ο νόμος SLEEP ψηφίστηκε και τέθηκε επίσημα σε εφαρμογή τον Απρίλιο του 2022. Η νομοθεσία αυτή είναι αφιερωμένη στη μείωση της υπερβολικής θορύβου των οχημάτων μέσω της απαγόρευσης της χρήσης παράνομων τροποποιήσεων των συστημάτων εξάτμισης.

Δείτε επίσης: Η Micron θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής chip στη Νέα Υόρκη

Μέχρι σήμερα, το Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος της Νέας Υόρκης έχει επιβάλει πρόστιμα σε τουλάχιστον 71 οδηγούς των οποίων τα αυτοκίνητα έκαναν υπερβολικό θόρυβο. Μετά τη φανταστική επιτυχία που έχουν επιτύχει μέχρι στιγμής, είναι τώρα πρόθυμοι να ενσωματώσουν περισσότερα ηχόμετρα στις κάμερες κυκλοφορίας τους, προκειμένου να προωθήσουν τη μείωση της ηχορύπανσης στην πολιτεία. Εάν οδηγείτε ένα αυτοκίνητο ή οδηγείτε μια μοτοσικλέτα που δεν έχει τροποποιηθεί παράνομα κατά παραγγελία – τότε δεν υπάρχει τίποτα για να ανησυχείτε!

Πηγή πληροφοριών: pcmag.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS