ΑρχικήUpdatesMessenger end-to-end encryption: Επέκταση της δυνατότητας και νέα χαρακτηριστικά

Messenger end-to-end encryption: Επέκταση της δυνατότητας και νέα χαρακτηριστικά

Messenger end-to-end encryption

Χθες, ο Mark Zuckerberg, διευθύνων σύμβουλος της Meta (μητρικής του Facebook), ανακοίνωσε την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών στο Facebook Messenger που σχετίζονται κυρίως με τις συνομιλίες με end-to-end encryption!

Δείτε επίσης: Ενεργοποιήστε την κρυπτογράφηση End To End στο Messenger

Σε αυτά περιλαμβάνονται:

Chat themes: Η εταιρεία έχει προσθέσει κάποια chat themes, για να βοηθήσει τους χρήστες να αποκτήσουν μια πιο εξατομικευμένη και βελτιωμένη εμπειρία στις κρυπτογραφημένες συνομιλίες τους. Με τη νέα προσθήκη, μπορείτε να ορίσετε θέματα, συμπεριλαμβανομένων στατικών χρωμάτων και gradient themes, για κρυπτογραφημένες συνομιλίες από άκρο σε άκρο.

Custom chat emojis και reactions: Οι νέες αλλαγές σας επιτρέπουν να εξατομικεύετε τις απαντήσεις ακόμα πιο πολύ. Μπορείτε να δείτε το πλήρες μενού των emoji reactions και να προσαρμόσετε το quick reaction tray στις κρυπτογραφημένες συνομιλίες σας.

Group profile photos: Τώρα, μπορείτε να επιλέξετε ομαδικές φωτογραφίες προφίλ για διαφορετικές συνομιλίες με φίλους ή συναδέλφους.

Link previews: Η Meta επανασχεδίασε τις προεπισκοπήσεις συνδέσμων για end-to-end encrypted συνομιλίες στο Messenger, ώστε να μπορείτε να δείτε πού σας οδηγεί ένας σύνδεσμος, προτού κάνετε κλικ σε αυτόν.

Active Status: Μπορείτε να δείχνετε στους άλλους πότε είστε ενεργοί, ώστε να γνωρίζουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να σας καλέσουν. Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, για ενίσχυση του απορρήτου σας.

Bubbles on Android: Τα συννεφάκια (ένας κύκλος με την εικόνα του φίλου σας) σάς επιτρέπουν να διαβάζετε και να απαντάτε σε μηνύματα ενώ χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές. Μόλις ενεργοποιηθεί, θα εμφανιστεί ένα συννεφάκι όταν λάβετε ένα νέο μήνυμα.

Δείτε επίσης: Facebook Messenger: Πώς να βρείτε αρχειοθετημένα μηνύματα;

Η εταιρεία είπε, επίσης, ότι επεκτείνει σταδιακά τη δοκιμή για default end-to-end encryption για το Messenger. “Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι θέλουν ένα χώρο για να συνδεθούν και θέλουν να γνωρίζουν ότι αυτές οι συνομιλίες είναι ιδιωτικές και ασφαλείς. Αυτός είναι ο λόγος που αφιερώσαμε χρόνο για να δημιουργήσουμε μια ομάδα ταλαντούχων μηχανικών, κρυπτολόγων, σχεδιαστών και ειδικών σε θέματα πολιτικής, που όλοι είναι αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη default end-to-end encryption στο Messenger“.

Τους επόμενους μήνες, περισσότεροι χρήστες Messenger θα συνεχίσουν να βλέπουν ορισμένες από τις συνομιλίες τους να αναβαθμίζονται σταδιακά με ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας που παρέχεται από το end-to-end encryption. “Θα ειδοποιήσουμε τα άτομα σε αυτά τα μεμονωμένα νήματα συνομιλίας καθώς αναβαθμίζονται. Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι θα έχουν ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο επιλογής και αναβάθμισης μεμονωμένων νημάτων, επομένως θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι αυτή είναι μια τυχαία διαδικασία. Έχει σχεδιαστεί για να είναι τυχαία, ώστε να μην υπάρχει αρνητικός αντίκτυπος στην υποδομή μας και στην εμπειρία συνομιλίας των ανθρώπων. Αυτό διασφαλίζει, επίσης, ότι τα νέα μας end-to-end encrypted threads θα συνεχίσουν να προσφέρουν στους χρήστες τη γρήγορη, αξιόπιστη και πλούσια εμπειρία στο Messenger“.

Δείτε επίσης: Facebook Messenger: Είναι ασφαλή τα μηνύματά σας;

Η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο είναι ένα ισχυρό εργαλείο ασφαλείας που μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις ψηφιακές σας επικοινωνίες ασφαλείς από τα αδιάκριτα βλέμματα. Με αυτή την κρυπτογράφηση, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο του μηνύματος. Η επέκταση αυτής της δυνατότητας σε περισσότερους χρήστες του Messenger είναι σίγουρα κάτι πολύ θετικό!

Πηγή: about.fb.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS