ΑρχικήinetMicrosoft down: Xbox, Outlook και Teams εκτός λειτουργίας

Microsoft down: Xbox, Outlook και Teams εκτός λειτουργίας

Μία σημαντική διακοπή λειτουργίας, είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι προσβάσιμες οι υπηρεσίες Xbox Live, Outlook, Microsoft Teams και πολλές άλλες. Το Microsoft Azure, η πλατφόρμα υπολογιστικού νέφους της, αντιμετώπισε τα ίδια προβλήματα, γεγονός που σημαίνει ότι πιθανότατα επηρεάστηκαν και άλλοι ιστότοποι και διακομιστές που δε συνδέονται με τη Micrοsoft.

Δείτε επίσης: Η Microsoft σταματάει την πώληση αδειών χρήσης των Windows 10

microsoft

Όταν δημοσιεύθηκε το άρθρο, οι σελίδες κατάστασης της εταιρείας φαινόταν να υπονοούν ότι δεν είχε εντοπιστεί κανένα πρόβλημα. Ο λογαριασμός του Microsoft 365 στο Twitter απάντησε στο κοινό, επιβεβαιώνοντας ότι υπήρχαν συνεχιζόμενα προβλήματα.

Μετά από προσεκτική διάγνωση του προβλήματος, διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για σφάλμα διαμόρφωσης δικτύου και αξιολογούμε επί του παρόντος τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος χωρίς να προκληθεί περαιτέρω διαταραχή.

Κατά την έναρξη της εργάσιμης ημέρας εμφανίστηκαν προβλήματα με το Teams και το Outlook. Εκατομμύρια άτομα, από επιχειρήσεις έως εκπαιδευτικά ιδρύματα, εξαρτώνται από αυτές τις υπηρεσίες για την πραγματοποίηση κλήσεων και την ανταλλαγή πληροφοριών. Ειδικά το Microsoft Teams προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανικό εργαλείο συνεργασίας για απομακρυσμένες ομάδες. Η ικανότητά του να παρέχει επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο, κοινή χρήση αρχείων, δυνατότητες διαχείρισης εργασιών και ενσωματώσεις με άλλες εφαρμογές το καθιστούν ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα ενώ εργάζονται εξ αποστάσεως.

Δείτε ακόμα: Microsoft και OpenAI επεκτείνουν τη συνεργασία τους

Xbox Outlook Teams

Χιλιάδες δυσαρεστημένοι χρήστες έχουν αναφέρει τεχνικές δυσκολίες με τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές της Microsoft, σύμφωνα με την υπηρεσία εντοπισμού ιστοσελίδων DownDetector. Φάνηκε ότι η διακοπή λειτουργίας επηρέαζε τους χρήστες σε όλο τον κόσμο, αν και οι πρόσφατες αναφορές της Microsoft έδειχναν ότι ορισμένοι μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Μόλις 24 ώρες μετά την ανακοίνωση των τελευταίων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Microsoft, εμφανίστηκαν προβλήματα. Παρόλο που τα συνολικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν λίγο, τα καθαρά κέρδη της μειώθηκαν κατά 12%, και μεγάλο μέρος αυτής της βελτίωσης οφείλεται στις υπηρεσίες cloud.

Δείτε επίσης: Η Microsoft σχεδιάζει να σκοτώσει την παράδοση malware μέσω των Excel XLL add-ins

Εν αναμονή των θλιβερών αποτελεσμάτων, η Microsoft είχε δηλώσει ότι θα έθετε σε εφαρμογή ευρεία μέτρα περικοπής κόστους με την απόλυση 10.000 υπαλλήλων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS