ΑρχικήHow ToMemory Saver: Το Chrome βελτιστοποιεί τη χρήση μνήμης και CPU

Memory Saver: Το Chrome βελτιστοποιεί τη χρήση μνήμης και CPU

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, το Google Chrome ήταν γνωστό για την υπερβολική κατανάλωση πόρων. Όμως, χάρη στις εξαιρετικές προσπάθειες των προγραμματιστών του Chromium και το νέο Memory Saver, η σταθερή πρόοδός τους επέτρεψε στους χρήστες με πολλαπλές καρτέλες ανοιχτές να απελευθερώσουν μνήμη και να βελτιώσουν τις επιδόσεις – και όλα αυτά χωρίς συμβιβασμούς στην ταχύτητα ή την απόκριση.

Δείτε επίσης: Chrome για Android: Μπορείτε να κλειδώνετε το incognito tab σας

Memory Saver

Μια CPU λειτουργεί ουσιαστικά ως ο “εγκέφαλος” ενός υπολογιστή. Επεξεργάζεται οδηγίες από διάφορες πηγές προκειμένου να εκτελεί εργασίες. Αυτό περιλαμβάνει υπολογισμούς, αποθήκευση και ανάκτηση δεδομένων, εντολές χρήστη, οδηγίες προγραμμάτων λογισμικού και πολλά άλλα. Η CPU είναι αυτό που κάνει τους σύγχρονους υπολογιστές τόσο ευέλικτους- χωρίς αυτήν, οι υπολογιστές δεν θα ήταν σε θέση να εκτελούν σύνθετες εργασίες όπως η αναπαραγωγή παιχνιδιών ή η ροή βίντεο. 

Η τελευταία λειτουργία της Google, Memory Saver, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη χρήση της μνήμης του Chrome έως και 40% και 10GB. Η εταιρεία υπόσχεται ότι η καινοτόμος ρύθμιση επιδόσεων θα εξασφαλίσει ομαλή και αδιάλειπτη ροή βίντεο, συνεδρίες παιχνιδιών και άλλες ενεργές καρτέλες.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η λειτουργία εξοικονόμησης μνήμης θα είναι διαθέσιμη για τους χρήστες των Windows, macOS και ChromeOS παγκοσμίως. Παρόλο που δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτήν ακόμη, η Google βρίσκεται στη διαδικασία επέκτασης αυτής της λειτουργίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Για καλή σας τύχη, αν η σελίδα Ρυθμίσεις > Απόδοση δεν είναι ορατή από εσάς, μπορεί να ενεργοποιηθεί εύκολα και γρήγορα χρησιμοποιώντας τις πειραματικές λειτουργίες του Chrome.

Δείτε ακόμα: Google Chrome: Θα μπορείτε να απενεργοποιήσετε/ενεργοποιήσετε τα extensions ανά site

Chrome

Ακολουθήστε αυτά τα εύκολα βήματα για να ξεκινήσετε το Memory Saver.

  1. Εκκινήστε το Chrome και επικολλήστε την παρακάτω εντολή: chrome://flags/#high-efficiency-mode-available
  2. Στις ρυθμίσεις, εντοπίστε την επιλογή “Ενεργοποίηση λειτουργίας υψηλής απόδοσης” και αλλάξτε την από Προεπιλογή σε Ενεργοποίηση. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome για να τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές.
  3. Τώρα επικολλήστε: chrome://settings/performance
  4. Για να χρησιμοποιήσετε την επαναστατική λειτουργία εξοικονόμησης μνήμης, απλά ενεργοποιήστε το διακόπτη στο μενού επιδόσεων.
  5. Για να τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές, επανεκκινήστε το Chrome.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Τέλος η υποστήριξη για χρήστες Windows 7

Στη συνέχεια, το Memory Saver θα λειτουργεί αθόρυβα στο παρασκήνιο για να απελευθερώσει τη μνήμη RAM για άλλες δραστηριότητες. Ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να αναλάβετε τη διαχείριση της λειτουργίας κάνοντας απλώς κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις στο μενού με τις τρεις τελείες και επιλέγοντας “Απόδοση” από το αντίστοιχο υπομενού.

Εδώ μπορείτε επίσης να αποτρέψετε το Chrome από το να απενεργοποιεί μεμονωμένες τοποθεσίες. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το κουμπί “Προσθήκη” δίπλα στην επιλογή “Να διατηρείτε πάντα ενεργές αυτές τις τοποθεσίες”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS