ΑρχικήinetΤο Twitter θέλει να ενσωματώσει πλατφόρμα πληρωμών

Το Twitter θέλει να ενσωματώσει πλατφόρμα πληρωμών

Με τον Elon Musk στο τιμόνι του Twitter, η εταιρεία αναζητά νέους τρόπους για να αυξήσει τα έσοδά της. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Musk πρόκειται να κάνει ένα τεράστιο άλμα προκειμένου να προωθήσει το Twitter και να το κάνει κάτι παραπάνω από μια απλή κοινωνική πλατφόρμα. Λέγεται ότι θέλει να μετατρέψει το Twitter σε μια πλατφόρμα πληρωμών που θα ανταγωνίζεται το Apple Pay και το PayPal!

Twitter πλατφόρμα πληρωμών

Το Twitter εργάζεται στη δική του πλατφόρμα πληρωμών

Τον Νοέμβριο, ο Elon Musk είχε αναφερθεί στα σχέδιά του να εισαγάγει ένα σύστημα πληρωμών στο Twitter. Είχε προτείνει τότε ότι οι χρήστες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν χρήματα σε άλλους μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Έκτοτε, δεν υπήρξαν νέα για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές που κυκλοφορούν τώρα, το Twitter εξακολουθεί να εργάζεται δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση, στο παρασκήνιο.

Δείτε επίσης: Γερμανία: Το Twitter δέχτηκε αγωγή για το ότι δεν ελέγχει τα αντισημιτικά post

Σύμφωνα με τους Financial Times, το Twitter έχει κάνει αίτηση για να λάβει τις άδειες που απαιτούνται για να γίνει μια πλατφόρμα πληρωμών στην Αμερική. Το εν λόγω δημοσίευμα υπογραμμίζει επίσης ότι η Esther Crawford, διευθύντρια διαχείρισης προϊόντων στο Twitter, αναπτύσσει ήδη την υποδομή για αυτή τη νέα υπηρεσία.

Οι Financial Times ισχυρίζονται ότι ο Elon Musk επιθυμεί να μετατρέψει το Twitter σε μια “εφαρμογή για τα πάντα“.

Λέγεται ότι ο Musk θέλει το Twitter να προσφέρει υπηρεσίες fintech, όπως συναλλαγές peer-to-peer, λογαριασμούς ταμιευτηρίου και χρεωστικές κάρτες. Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου για την έναρξη μιας “εφαρμογής για όλα” που ενσωματώνει μηνύματα, πληρωμές και εμπόριο.

Δείτε επίσης: Το Twitter σταματά να σας επιβάλει το timeline “For You” στο web

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk ασχολείται με συστήματα πληρωμών. Το 1999, υπήρξε συνιδρυτής της X.com, μιας από τις πρώτες διαδικτυακές τράπεζες, η οποία αργότερα έγινε μέρος της PayPal.

Η φιλόδοξη νέα πλατφόρμα πληρωμών του Twitter θέλει να ανταγωνιστεί τους γίγαντες του κλάδου, όπως το PayPal και το Apple Pay, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν νομίσματα και βασικές μεθόδους πληρωμής, ενώ αργότερα θα υποστηρίζει και crypto. Οι πελάτες θα μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές σε καταστήματα, αλλά και να μεταφέρουν χρήματα μεταξύ τους με ευκολία.

Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα είναι έτοιμο το σύστημα πληρωμών του Twitter και δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά εάν η εταιρεία του Elon Musk θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί άλλες εταιρείες που βρίσκονται σε αυτήν την αγορά εδώ και πολλά χρόνια. Επιπλέον, ενδέχεται να υπάρξουν κάποια εμπόδια, όπως έλεγχοι από ρυθμιστικές αρχές.

Δείτε επίσης: Twitter: Μηνύθηκε για μη καταβολή ενοικίου στα κεντρικά γραφεία

Η εισαγωγή μιας πλατφόρμας πληρωμών αποτελεί μέρος της προσπάθειας του Musk να αυξήσει σημαντικά τα έσοδα του Twitter. Η εταιρεία έχασε κάποια διαφημιστικά έσοδα από τότε που ανέλαβε ο Musk τον Οκτώβριο του 2022, επομένως η εκπλήρωση των φιλόδοξων σχεδίων του σίγουρα δεν θα να εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, η χρήση μιας πλατφόρμας πληρωμών είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο και το Twitter μπορεί να το εκμεταλλευτεί για να παρέχει στους χρήστες ασφαλείς και βολικούς τρόπους πληρωμής στο διαδίκτυο ή μεταφοράς χρημάτων σε φίλους.

Πηγή: 9to5mac.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS