ΑρχικήinetFacebook: Αδειάζει σκόπιμα τη μπαταρία σε Android και iPhone

Facebook: Αδειάζει σκόπιμα τη μπαταρία σε Android και iPhone

Σύμφωνα με τον πρώην υπάλληλο της Meta, George Hayward, οι εφαρμογές του Facebook μπορούν να εξαντλήσουν σκόπιμα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τόσο των iPhone όσο και των Android smartphones, προκειμένου να παρατηρήσουν πώς τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας επηρεάζουν την απόδοση των εφαρμογών.

Δείτε επίσης: Facebook: Σφάλμα επέτρεπε την παράκαμψη του 2FA
Facebook

Η έκθεση αναφέρει ότι αυτό το “χαρακτηριστικό” έχει χρησιμοποιηθεί στα τηλέφωνα των πελατών χωρίς τη γνώση ή την άδειά τους, αν και δεν το αναφέρει ρητά.

Ο Hayward απέρριψε την ιδέα λόγω του πιθανού κινδύνου να αδειάσει η μπαταρία κάποιου, όταν μπορεί να είναι απαραίτητη μια κλήση έκτακτης ανάγκης, όπως το 911, η ανίχνευση σύγκρουσης ή η ανίχνευση πτώσης. Δήλωσε ότι το Facebook θα μπορούσε να αδειάζει τις μπαταρίες των τηλεφώνων που ανήκουν σε αστυνομικούς και εργαζόμενους σε υπηρεσίες αρωγής χωρίς να το γνωρίζουν.

Ο Dan Kaiser, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Hayward, δήλωσε κατηγορηματικά ότι η ενέργεια αυτή ήταν “αναμφισβήτητα παράνομη”. Πρέπει να έχουμε περισσότερη εικόνα αυτής της κατάστασης για να κατανοήσουμε πραγματικά τι συμβαίνει.

Δείτε ακόμα: Meta: O Donald Trump θα επιστρέψει σε Facebook και Instagram
μπαταρία

Αναμφίβολα, μια εφαρμογή μπορεί να τεθεί σε λειτουργία που εξαντλεί την μπαταρία. Είναι πιθανό η Meta να έχει ενσωματώσει αυτή τη λειτουργία για λόγους δοκιμών στις εφαρμογές της.

Ίσως είναι δύσκολο να το πιστέψετε, αλλά η δυνατότητα αυτή θα μπορούσε να προστεθεί ακόμη και σε εφαρμογές παραγωγής χωρίς να το γνωρίζουν οι χρήστες. Ακόμα πιο αδιανόητο είναι να δοκιμάζεται σε ανθρώπους με τέτοιο τρόπο.

Δείτε επίσης: Instagram και Facebook εισάγουν περισσότερα όρια στη στόχευση εφήβων με διαφημίσεις

Σύμφωνα με τον Hayward, πιστεύει ότι αυτά τα πειράματα πραγματοποιήθηκαν σε τηλέφωνα πελατών, επειδή είχε διαβάσει ένα εμπιστευτικό έγγραφο που παρουσιάζει τις δοκιμές. Επιπλέον, η έκθεση αφήνει να εννοηθεί ότι απολύθηκε επειδή δεν ήθελε να κάνει ο ίδιος κάτι τέτοιο σε ανυποψίαστους πελάτες- ωστόσο δεν το επιβεβαιώνει πλήρως ως γεγονός.

Το Facebook είναι ένα από τα πιο δημοφιλή δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο. Έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, με εκατομμύρια ανθρώπους να συνδέονται καθημερινά για να δημοσιεύουν ενημερώσεις, να μοιράζονται φωτογραφίες και να συνδέονται με φίλους. Ωστόσο πολλές φορές έχει κατακριθεί για τις πρακτικές που ακολουθεί σε ορισμένους τομείς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS