ΑρχικήGamingE3 2023: Εκτός έκθεσης οι Microsoft, Sony και Nintendo;

E3 2023: Εκτός έκθεσης οι Microsoft, Sony και Nintendo;

Ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια events στη βιομηχανία του gaming, που πολλοί περίμεναν με ανυπομονησία, υπέστη ένα μεγάλο πλήγμα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του IGN, η Electronic Entertainment Expo 2023 (E3 2023) θα είναι η πρώτη εκδήλωση στη 18χρονη ιστορία της έκθεσης του Λος Άντζελες, στην οποία δεν θα έχουν παρουσία οι τρεις μεγάλοι κατασκευαστές κονσολών, Microsoft, Sony και Nintendo.

Electronic Entertainment Expo 2023 (E3 2023)

Οι τρεις εταιρείες φαίνεται πως αρνήθηκαν να κάνουν παρουσιάσεις και να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις τύπου στο φετινό event. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony και η Nintendo είχαν ήδη απομακρυνθεί από αυτό τα τελευταία χρόνια.

Δείτε επίσης:The Day Before: Η καθυστέρηση ήταν προγραμματισμένη

Η Nintendo προσέφερε αλλού προηχογραφημένες παρουσιάσεις αντί για συνεντεύξεις τύπου στην E3, από το 2013, αλλά διατηρούσε την παρουσία της στο show floor. Η Sony αρνήθηκε να συμμετάσχει εξ ολοκλήρου στην E3 από το 2019, έχοντας ακολουθήσει την πρακτική της Nintendo να παράγει άλλες εκθέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η Microsoft κυκλοφόρησε την πρώτη προηχογραφημένη παρουσίαση την περασμένη εβδομάδα, κάτι που δείχνει ότι και οι τρεις κατασκευαστές κονσολών έχουν βρει μια εναλλακτική λύση στις φυσικές συνεντεύξεις τύπου στην E3.

Η απώλεια των τριών μεγάλων αυτών εταιρειών, που προηγουμένως θεωρούνταν τα κεντρικά σημεία της εκδήλωσης, δεν θα βοηθήσει την Electronic Entertainment Expo (E3) να ανακάμψει από τις ακυρώσεις που σχετίζονται με την πανδημία. Το 2020 ακυρώθηκε για πρώτη φορά η εκδήλωση λόγω της κατάστασης με την πανδημία, ενώ το 2021 η εκδήλωση έλαβε χώρα διαδικτυακά. Ένα υβριδικό E3 είχε προγραμματιστεί για το 2022, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά και τα σχέδια άλλαξαν και δεν έλαβε χώρα ποτέ.

Δείτε επίσης: Naughty Dog: Τέλος τα Uncharted παιχνίδια

Ο διοργανωτής εκδηλώσεων ReedPop θα διαχειριστεί το προγραμματισμένο υβριδικό E3 2023 μαζί με τον παραδοσιακό manager της έκθεσης, την Entertainment Software Association. Άλλες μεγάλες εταιρείες gaming δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει σχέδια για παρουσιάσεις στην E3.

E3 Nintendo Sony

Η Nintendo θα μπορούσε να κάνει μια παρουσίαση “Nintendo Direct” τον Ιούνιο, ανεξάρτητα από την E3. Η Electronic Arts δεν έχει ακόμη πει εάν θα πραγματοποιήσει ένα “EA Play” φέτος μαζί με την E3. Η Ubisoft επίσης δεν έχει πει τίποτα μέχρι στιγμής.

Δείτε επίσης: DualSense Edge: Το νέο επαγγελματικό controller της Sony!

Η έξοδος της Microsoft από την εκδήλωση είναι μια έκπληξη επειδή το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, επαίνεσε πρόσφατα την E3 σε μια συνέντευξη στο IGN. Είπε ότι θέλει να βοηθήσει την έκθεση να πετύχει, προτείνοντας ότι η καλοκαιρινή εκδήλωση της Microsoft θα συμπληρώσει την E3 2023, ακόμα κι αν η εταιρεία δεν έχει τίποτα στο show floor φέτος.

Οι τρεις εταιρείες δεν έχουν κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τα μέσα Ιουνίου (13-16 Ιουνίου). Η Electronic Entertainment Expo, ή E3, είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της χρονιάς για όποιον ενδιαφέρεται για το gaming. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες gamers σε όλο τον κόσμο ανυπομονούν να δουν ποιοι νέοι τίτλοι και τεχνολογίες θα ανακοινωθούν στην εκδήλωση. Ωστόσο, η απουσία των τριών μεγάλων κατασκευαστών κονσολών σίγουρα θα δημιουργήσει πρόβλημα.

Πηγή: www.techspot.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS