ΑρχικήinetTwitter: Θα χρεώνει τους developers για πρόσβαση στο API

Twitter: Θα χρεώνει τους developers για πρόσβαση στο API

Το Twitter θα αρχίσει να χρεώνει τους προγραμματιστές για να αποκτήσουν πρόσβαση στο API του, ένα ζωτικής σημασίας εργαλείο που εξουσιοδοτεί δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το TweetDelete και bots που στέλνουν στους χρήστες prompts για δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Δείτε επίσης: Γερμανία: Το Twitter δέχτηκε αγωγή για το ότι δεν ελέγχει τα αντισημιτικά post

twitter api

Από τις 9 Φεβρουαρίου, η πλατφόρμα microblogging του Elon Musk ανακοίνωσε ότι δεν θα προσφέρει πλέον δωρεάν πρόσβαση στο API του Twitter.

Το Twitter ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες τρίτων πρέπει να χρησιμοποιούν το βασικό paid tier τους για πρόσβαση στο API.

Δείτε επίσης: Το Twitter θέλει να ενσωματώσει πλατφόρμα πληρωμών

«Τα δεδομένα Twitter είναι από τα πιο ισχυρά σύνολα δεδομένων στον κόσμο. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε γρήγορη και ολοκληρωμένη πρόσβαση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να χτίζετε μαζί μας» λέει το Twitter.

Τα API είναι εργαλεία λογισμικού που χρησιμοποιούνται από τρίτους προγραμματιστές για την πρόσβαση σε δεδομένα από εφαρμογές και τη χρήση τους για τη δημιουργία νέων υπηρεσιών.

Το Twitter API, το οποίο διατίθεται τόσο σε δωρεάν όσο και σε πληρωμένη έκδοση, χρησιμοποιείται από χιλιάδες προγραμματιστές για πράγματα που κυμαίνονται από τη ρύθμιση υπενθυμίσεων έως την κοινή χρήση ειδοποιήσεων για αλλαγές σε ορισμένους λογαριασμούς Twitter.

Εν τω μεταξύ, οι ερευνητές χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο για την παρακολούθηση και τον εντοπισμό ρητορικής μίσους και ψευδών πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Το API του Twitter αξιοποιείται επίσης από την υπηρεσία συλλογής δεδομένων Dataminr για την άμεση ειδοποίηση των δημοσιογράφων για τα γεγονότα που εμφανίζονται στο Twitter.

Δείτε επίσης: To Twitter αποσύρει τη λειτουργία CoTweets

Προηγουμένως, το Twitter εμπόδισε την πρόσβαση σε εφαρμογές τρίτων, όπως το Tweetbot και το Twitterrific, μέσω του API του. Η απόφαση αυτή έχει δεχθεί επικρίσεις τόσο από τους χρήστες όσο και από τους προγραμματιστές, καθώς ορισμένα προγράμματα έχουν καταστεί άχρηστα ως αποτέλεσμα.

Από τότε που ο Musk ανέλαβε τον έλεγχο ως διευθύνων σύμβουλος του Twitter, εργάζεται επιμελώς για να μειώσει σημαντικά τα έξοδα και να ενισχύσει την ικανότητα της εταιρείας να παράγει έσοδα.

Ο δισεκατομμυριούχος προσπαθεί να μετατρέψει το Twitter σε ένα κερδοφόρο εγχείρημα σε μια προσπάθεια να ανακτήσει την επένδυση που έκανε στο πλαίσιο της τεράστιας αγοράς 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας.

Επί των ημερών του, το Twitter προχώρησε σε μαζικές περικοπές, απολύοντας περίπου το μισό προσωπικό του παγκοσμίως.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS