ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαSamsung, Google και Qualcomm φτιάχνουν μια πλατφόρμα mixed reality

Samsung, Google και Qualcomm φτιάχνουν μια πλατφόρμα mixed reality

Η Samsung, η Google και η Qualcomm ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια επαναστατική πλατφόρμα μικτής πραγματικότητας. Στην εκδήλωση Samsung Galaxy Unpacked, ο TM Roh από τη Samsung, ο Cristiano Amon από την Qualcomm και ο Hiroshi Lockheimer από τη Google ανέβηκαν στη σκηνή για να δηλώσουν από κοινού τη συνεργασία τους σε μια επαναστατική πλατφόρμα μικτής πραγματικότητας. Αυτή η αξιοσημείωτη συνεργασία υπόσχεται να κάνει τεράστια βήματα στον τομέα αυτό της τεχνολογίας!

Samsung Google Qualcomm mixed reality

Δείτε επίσης: Οι χρήστες του Samsung Galaxy πρέπει να ενημερώσουν το Galaxy Store αμέσως

Παρά το γεγονός ότι δεν είχαν να παρουσιάσουν καμία συσκευή ή προϊόν hardware, οι εταιρείες έκαναν μια μεγάλη ανακοίνωση της συνεργασίας τους.

Επί σκηνής, ο Amon τόνισε ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια νέα εποχή βαθιά καθηλωτικών ψηφιακών εμπειριών που συνδυάζουν συμβιωτικά το φυσικό και το διαδικτυακό μας πεδίο. Αξιοποιώντας την τεχνολογία Snapdragon XR με τα αξιόλογα προϊόντα της Samsung και τις υπηρεσίες της Google ως θεμέλιο, αυτή η προοπτική είναι πλέον εφικτή.

Ο Lockheimer σημείωσε ότι η Google έχει επενδύσει τόσο σε AR όσο και σε VR «σε όλες τις εμπειρίες και την τεχνολογία». Πρόσθεσε ότι αυτή η συνεργασία θα παρέχει «προηγμένο hardware και software αιχμής» για την «παροχή της τεχνολογίας επόμενης γενιάς».

Δείτε επίσης: Google Fi: Παραβίαση δεδομένων επιτρέπει SIM swapping επιθέσεις

Αυτό το έργο τριών γιγάντων ακούγεται σαν μια μορφή συνεργασίας για να αποκρούσει τον ανταγωνισμό από τη Meta και την Apple. Εδώ και χρόνια, η Meta υποστηρίζει την επένδυση στην εικονική πραγματικότητα, παρουσιάζοντας μάλιστα πέρυσι ένα headset Quest Pro αξίας 1499 δολαρίων. Επιπλέον, οι φήμες υποδηλώνουν ότι η Apple θα λανσάρει σύντομα τη δική της συσκευή μικτής πραγματικότητας- επομένως, είναι απαραίτητο αυτές οι άλλες εταιρείες να συνεργαστούν για να διατηρήσουν ένα πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους.

Σε μια συζήτηση με το CNET, ο Roh -επικεφαλής του τμήματος κινητών τηλεφώνων της Samsung- δήλωσε ρητά ότι κάθε εταιρεία θα φέρει τις δικές της δεξιότητες για την κατασκευή μιας πλατφόρμας μικτής πραγματικότητας.

“Κάθε παίκτης θα αναλάβει μια διαφορετική κατηγορία και στη συνέχεια θα συνεργαστούμε σε όλο το φάσμα”, ενημέρωσε ο Roh το δημοσίευμα.

Από τις τρεις εταιρείες, η Qualcomm ήταν πιο δραστήρια σε αυτόν τον τομέα, παρέχοντας τα τσιπ της σε διάφορους κατασκευαστές headset, όπως η Meta.

Δείτε επίσης: Pig butchering scams: Ψεύτικα crypto apps σε App Store και Google Play

Οι τρεις εταιρείες έχουν συνεργαστεί μεταξύ τους σε πολλά project. Εκτός από το hardware, η Samsung και η Google συνεργάστηκαν για να κυκλοφορήσουν μια έκδοση του Wear OS και να ενεργοποιήσουν τη συμβατότητα μεταξύ πλατφορμών για έξυπνα οικιακά προϊόντα με δυνατότητα Matter.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS