ΑρχικήSecurityCrypto hacks: Πέρυσι κλάπηκαν 3,8 δισεκατομμυρία δολάρια

Crypto hacks: Πέρυσι κλάπηκαν 3,8 δισεκατομμυρία δολάρια

Crypto hacks: Πέρυσι κλάπηκαν 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια από crypto wallets – ένα ποσό ρεκόρ που υπογραμμίζει την ανάγκη για βελτιωμένα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Δείτε επίσης: HeadCrab malware: Μολύνει 1,200 Redis servers για εξόρυξη Monero

Crypto hacks

Σε μια έκθεση που εξέδωσε την Τετάρτη, η εταιρεία ανάλυσης blockchain Chainalysis αποκάλυψε ότι οι χάκερς που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα ήταν υπεύθυνοι για ένα ανησυχητικό ποσό 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κλοπές κρυπτονομισμάτων πέρυσι – το υψηλότερο ποσό απωλειών που έχει καταγραφεί ποτέ!

Παρά την κατακόρυφη πτώση των αξιών της αγοράς κρυπτονομισμάτων, όπως η μείωση του Bitcoin κατά 60% πέρυσι, οι ληστείες κρυπτονομισμάτων εκτοξεύτηκαν στα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

Σύμφωνα με έκθεση της Chainalysis, η Βόρεια Κορέα ήταν ο κύριος παράγοντας για την έξαρση των crypto hacks. Χάκερ που συνδέονται με τη χώρα έκλεψαν crypto αξίας περίπου 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω διαφόρων hacks το 2022, από 429 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος, ανέφερε η Chainalysis.

Δείτε επίσης: Google Fi: Παραβίαση δεδομένων επιτρέπει SIM swapping επιθέσεις

Φέτος, ορισμένα σημαντικά crypto hacks συνδέθηκαν με τη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με το FBI, χάκερ με δεσμούς με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας ήταν υπεύθυνοι για την παραβίαση του δικτύου Ronin του βιντεοπαιχνιδιού Axie Infinity ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο και για την εντυπωσιακή κλοπή 100 εκατομμυρίων δολαρίων από την Harmony, μια εταιρεία κρυπτονομισμάτων, τον Ιούνιο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η Pyongyang θα χρησιμοποιήσει χρήματα που έχουν κλαπεί από crypto hacks για να χρηματοδοτήσει το παράνομο πρόγραμμα πυρηνικών και βαλλιστικών όπλων της. Βορειοκορεάτες χάκερ έχουν κλέψει το ισοδύναμο δισεκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία χρόνια κάνοντας επιδρομές σε cryptocurrency exchanges, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν προειδοποιήσει ανοιχτά ότι, εκτός από την παραβίαση οργανισμών που βασίζονται στην κρυπτογράφηση, άτομα της Βόρειας Κορέας αποκρύπτουν την ταυτότητά τους για να υποβάλουν αιτήσεις εργασίας και να διοχετεύσουν κέρδη στην Pyongyang.

Σε γενικές γραμμές, τα πρωτόκολλα decentralized finance (DeFi) ήταν ο κύριος στόχος των χάκερ, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 80% όλων των κρυπτονομισμάτων που κλάπηκαν για το έτος, σύμφωνα με την έκθεση. Αυτά τα πρωτόκολλα χρησιμοποιούνται για να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με λογισμικό που επιτρέπει στους χρήστες να συναλλάσσονται απευθείας μεταξύ τους μέσω του blockchain, του digital ledger που στηρίζει τα cryptocurrencies.

Η πλειονότητα των επιθέσεων σε συστήματα DeFi, το 64%, έχει στοχεύσει συγκεκριμένα στα πρωτόκολλα cross-chain bridge που επιτρέπουν στους χρήστες να ανταλλάσσουν assets μεταξύ διαφορετικών blockchains. Καθώς οι bridge services αποθηκεύουν μεγάλα ποσά διαφόρων νομισμάτων, είναι ευάλωτες σε κακόβουλους χάκερ – οι κλοπές στο Axie Infinity και το Harmony είναι τα καλύτερα παραδείγματα.

Παρά τον αυξανόμενο αριθμό των crypto hacks που σημειώθηκαν πέρυσι, υπάρχει ακόμη λόγος να αισιοδοξούμε. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου και εθνικής ασφάλειας εργάζονται σκληρά για την καταπολέμηση των ψηφιακών εγκληματιών– ένα παράδειγμα αυτής της επιτυχίας είναι όταν το FBI ανέκτησε με επιτυχία κρυπτονομίσματα αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων που κλάπηκαν από το Axie Infinity hack.

Δείτε επίσης: Η νέα πλατφόρμα DDoS-as-a-Service Passion χρησιμοποιήθηκε σε πρόσφατες επιθέσεις σε νοσοκομεία

Με τον συνδυασμό άλλων οργανισμών που περιορίζουν τις τακτικές ξεπλύματος χρήματος, η Chainalysis υποστηρίζει ότι αυτές οι παραβιάσεις θα γίνουν πιο δύσκολες και λιγότερο κερδοφόρες με την πάροδο του χρόνου.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS