ΑρχικήGamingNintendo Switch: Απόρριψη αγωγής για το Joy Con drift

Nintendo Switch: Απόρριψη αγωγής για το Joy Con drift


Μια δικαστική αγωγή κατά της Nintendo για το πρόβλημα του Joy Con drift απορρίφθηκε λόγω του End User License Agreement της εταιρείας.

Ένα αμερικανικό δικαστήριο απέρριψε πρόσφατα μια υπόθεση κατά της Nintendo, επικαλούμενο το Nintendo’s End User License Agreement (EULA) με το οποίο συμφωνούν όλοι οι πελάτες όταν αγοράζουν τα προϊόντα τους. Αυτή η συμφωνία απαγορεύει σε άτομα να υποβάλλουν αγωγές λόγω προβλημάτων drift των Joy-Con και άλλων παρόμοιων περιστάσεων.

Παρά τις προσπάθειες να αμφισβητηθεί ότι οι ανήλικοι – οι παίκτες του Nintendo Switch – δεν μπορούσαν να συνάψουν τη συμφωνία, ο ομοσπονδιακός δικαστής αποφάσισε τελικά ότι η σύμβαση έγινε με τους ιδιοκτήτες: τους γονείς τους. Δεν είναι αυτοί οι ανήλικοι που παίζουν σε αυτή την κονσόλα, αλλά αντίθετα είναι οι μεγαλύτεροι που κάνουν συμφωνίες για λογαριασμό τους.

Nintendo Switch: Απόρριψη αγωγής για το Joy Con drift
Nintendo Switch: Απόρριψη αγωγής για το Joy Con drift

Στη συνέχεια, ο δικαστής απέρριψε την υπόθεσή τους, επειδή είχαν αγνοήσει τη συμφωνία που περιγραφόταν στην EULA έτσι ώστε το Joy Con drift να διευθετηθεί μέσω διαιτησίας αντί δικαστικής αγωγής.

Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς γιατί οι γονείς αυτοί θα επιχειρούσαν να μηνύσουν μια από τις πιο αξιόλογες επιχειρήσεις στον κόσμο, με τις τεράστιες νομικές ομάδες της. Επιπλέον, η Nintendo έχει ένα έντονο ιστορικό επιθετικής καταδίωξης οποιουδήποτε κάνει κατάχρηση των προϊόντων της με άδεια χρήσης – επομένως, μόνο ένας πολύ ικανός δικηγόρος θα μπορούσε να έχει ελπίδες να τους φέρει στο δικαστήριο.

Μια πληθώρα ομαδικών αγωγών έχει ασκηθεί κατά της Nintendo, με πολλούς παίκτες να διαμαρτύρονται για το Joy-Con drift στο Nintendo Switch Lite που μόλις κυκλοφόρησε.

Δείτε επίσης: E3 2023: Εκτός έκθεσης οι Microsoft, Sony και Nintendo;

Πέρυσι, η Nintendo ζήτησε επίσημα συγγνώμη για τα επίμονα προβλήματα Joy Con που αντιμετώπιζαν οι κάτοχοι του Switch, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει τις νομικές προσφυγές από τους πληγέντες παγκοσμίως.

Nintendo Switch: Απόρριψη αγωγής για το Joy Con drift
Nintendo Switch: Απόρριψη αγωγής για το Joy Con drift

Ο πρόεδρος Shuntaro Furukawa της Nintendo εξέφρασε τη συγγνώμη του για το πρόβλημα που προκλήθηκε στους πελάτες της σχετικά με το Joy Con. Ανέφερε επίσης ότι προσπαθούν συνεχώς να τελειοποιούν τα προϊόντα τους, αλλά καθώς στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει ασκηθεί εναντίον τους ομαδική αγωγή, πιστεύει ότι θα ήταν συνετό να μην αποκαλύψει συγκεκριμένα μέτρα σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Μια πρόσφατη εμπεριστατωμένη μελέτη της βρετανικής ομάδας καταναλωτών Which? απέδειξε πειστικά ότι το Joy-Con drift που παρατηρείται σε πολλούς παίκτες του Nintendo Switch οφείλεται στην πραγματικότητα σε μηχανικό πρόβλημα, ενισχύοντας έτσι τις υπάρχουσες απόψεις για σχεδιαστικά ελαττώματα σε αυτό το χειριστήριο της κονσόλας.

Δείτε επίσης: GoldenEye 007 έρχεται σε Nintendo Switch και Xbox την Παρασκευή

Αν και η απόρριψη αυτής της αγωγής για το Joy Con drift μπορεί να είναι απογοητευτική είδηση για όσους ελπίζουν σε αποζημιώσεις από τη Nintendo, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όλοι οι καταναλωτές εξακολουθούν να δικαιούνται να λάβουν εξυπηρέτηση στο πλαίσιο των ισχυουσών εγγυήσεών τους, εάν αντιμετωπίσουν προβλήματα με τα χειριστήρια ή άλλα εξαρτήματα υλικού που σχετίζονται με τις κονσόλες Switch. Ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές, όπως η χρήση μόνο αδειοδοτημένων αξεσουάρ και η τήρηση των τακτικών ελέγχων συντήρησης των συσκευών, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τη φθορά των εξαρτημάτων υλικού σας και να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη απόδοση στο μέλλον!

Πηγή: eurogamer.net

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS