ΑρχικήinetYouTuber πρόσθεσε θύρα USB-C στη θήκη των AirPods Pro

YouTuber πρόσθεσε θύρα USB-C στη θήκη των AirPods Pro

Ένας έξυπνος μηχανικός βρήκε έναν τρόπο να τροποποιήσει τη θήκη φόρτισης των AirPods Pro για να προσθέσει μια λειτουργική θύρα USB-C.

Σε μια προσπάθεια να διορθώσει τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την επισκευασιμότητα των AirPods Pro, ο prototyping consultant υλικού Ken Pillonel δημιούργησε ένα τρισδιάστατα εκτυπωμένο περίβλημα και αντικατέστησε τη θύρα φόρτισης Lightning με μια θύρα USB-C.

YouTuber πρόσθεσε θύρα USB-C στη θήκη των AirPods Pro
YouTuber πρόσθεσε θύρα USB-C στη θήκη των AirPods Pro

Ο ενθουσιώδης μηχανικός και YouTuber Ken Pillonel τροποποίησε πρόσφατα τα AirPods Pro, προκειμένου να αντικαταστήσει την ιδιόκτητη υποδοχή Lightning με USB-C. Στο παρελθόν είχε κάνει παρόμοιες αλλαγές στο iPhone X, καθώς και στα μη επαγγελματικά AirPods. Τα σχέδια για τη νέα θήκη θα είναι ελεύθερα διαθέσιμα στο GitHub, όπως και τα προηγούμενα έργα του- ωστόσο, αυτή τη φορά κάνει ένα βήμα παραπέρα, προσφέροντας προσαρμοσμένες πλακέτες προς πώληση, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να δοκιμάσουν οι ίδιοι αυτό το mod!

Στο νέο του βίντεο, ο Pillonel ανέφερε ότι τα AirPods Pro δεν μπορούν να επισκευαστούν ή να επιδιορθωθούν λόγω της δυσκολίας να ανοίξει η θήκη φόρτισης χωρίς να καταστραφεί. Το iFixit έδωσε και στις τρεις γενιές AirPod βαθμολογία επισκευασιμότητας μηδέν στα 10 για το λόγο αυτό. Αν και σημείωσε ότι η προσπάθεια ανοίγματος της θήκης φόρτισης των AirPods Pro εξακολουθεί να είναι πολύ πιο απλή από ό,τι με τα τυπικά AirPods, η επιτυχία εδώ δεν είναι εγγυημένη και μπορεί να προκληθεί ζημιά σε κάθε προσπάθεια.

Δείτε επίσης: Airpods: 12 Χαρακτηριστικά για την βέλτιστη ακουστική εμπειρία

Ο Pillonel, αφού ανέπτυξε μια παρόμοια λύση για τα AirPods πρώτης και δεύτερης γενιάς, αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα που θα έδινε νέα ζωή στις ανοιγόμενες θήκες φόρτισης AirPods Pro. Αυτού του είδους οι θήκες αντιμετωπίζουν σήμερα την αναπόφευκτη απαξίωση λόγω των τριών ενσωματωμένων μπαταριών τους. Ο Pillonel δημιούργησε ένα downloadable 3D-printed ανταλλακτικό περίβλημα για να επιτρέπει στους τεχνικούς να ανοίγουν την υπάρχουσα θήκη και να αποκτούν πρόσβαση στα εσωτερικά της προκειμένου να την επισκευάσουν.

Αν και οι μπαταρίες αντικατάστασης για τα AirPods Pro είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, δεν μπορούν να αγοραστούν ανταλλακτικές θύρες Lightning. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα, επειδή αν η θύρα Lightning σπάσει, μπορεί να αντικατασταθεί μόνο παίρνοντάς την από μια άλλη λειτουργική θήκη φόρτισης AirPods – πράγμα που δεν είναι πάντα μια επιλογή για τους τεχνικούς. Για να λύσει αυτό το πρόβλημα, ο Pillonel προσφέρει τώρα μια έτοιμη προς εγκατάσταση θύρα USB-C με ενσωματωμένο κύκλωμα που αντικαθιστά την παλιά θύρα Lightning στα AirPods Pro.

Η προσθήκη θύρας USB-C στα AirPods Pro, χάρη στην τεχνογνωσία και τη διορατικότητα του Pillonel, όχι μόνο αυξάνει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές επισκευασιμότητας, αλλά αποδεικνύει επίσης την επιτυχία του σε παρόμοιες τροποποιήσεις, όπως η προσθήκη θύρας USB-C σε ένα iPhone ή θύρας Lightning στο Samsung Galaxy A51.

YouTuber πρόσθεσε θύρα USB-C στη θήκη των AirPods Pro
YouTuber πρόσθεσε θύρα USB-C στη θήκη των AirPods Pro

Δείτε επίσης: Microsoft Authenticator: Τέλος η υποστήριξη για Apple Watch

Ο Pillonel έστειλε email στο The Verge για να αναφέρει ότι το mod του είναι συμβατό μόνο με την αρχική έκδοση των AirPods Pro και όχι με την τελευταία έκδοση. Ευτυχώς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε θήκες φόρτισης MagSafe όσο και σε θήκες φόρτισης χωρίς MagSafe για τα ακουστικά της πρώτης γενιάς!

Το 2024, η νομοθεσία της ΕΕ θα απαιτήσει από την Apple να μεταφέρει όλα τα νέα μοντέλα AirPods σε USB-C. Ο Ming-Chi Kuo προβλέπει ότι μετά την κυκλοφορία του πρώτου iPhone με θύρα USB-C φέτος, θα μπορούσαμε να δούμε την Apple να κάνει αυτή την αλλαγή λίγο αργότερα. Το περσινό πρόγραμμα Self Service Repair ήταν μια προσπάθεια της Apple να αντιμετωπιστεί η κριτική γύρω από τα ζητήματα επισκευασιμότητας των συσκευών της, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για το αν κάτι σαν τα AirPods είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα.

Πηγή: macrumors.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS