ΑρχικήBusinessΗ Yahoo ανακοίνωσε απολύσεις 1600 υπαλλήλων

Η Yahoo ανακοίνωσε απολύσεις 1600 υπαλλήλων

Yahoo απολύσεις

Τους τελευταίους μήνες, οι εταιρείες τεχνολογίας προσπαθούν να μειώσουν το κόστος μέσω απολύσεων. Οι αποφάσεις αυτές σχετίζονται κυρίως με τη σημαντική πτώση των πωλήσεων και των κερδών. Η Yahoo, δυστυχώς, δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε ανακοίνωσή της την περασμένη εβδομάδα, η Yahoo είπε ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις που θα επηρεάσουν το 20% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα από 1.600 άτομα θα απομακρυνθούν από την εταιρεία μέσα στους επόμενους μήνες.

Δείτε επίσης: Apple: Συνεχίζει να μένει μακριά από μαζικές απολύσεις

Οι απολύσεις της Yahoo έχουν ήδη ξεκινήσει. Η εταιρεία απέλυσε περίπου 1.000 υπαλλήλους την περασμένη εβδομάδα (περίπου το 12% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της). Θα απολύσει άλλους 600 το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Οι περικοπές αυτές θα επηρεάσουν περισσότερο τη διαφημιστική επιχείρηση της Yahoo. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Yahoo, Jim Lanzone, δήλωσε στο Axios ότι το τμήμα διαφημίσεων θα χάσει περισσότερο από το 50% του προσωπικού μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Επιπλέον, η εταιρεία θα κλείσει ορισμένα τμήματα της διαφημιστικής της δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένων των SSP και Gemini.

Ο Lanzone διευκρίνισε ότι η απόφαση της Yahoo να μειώσει το εργατικό δυναμικό της δεν οφείλεται στην τρέχουσα οικονομική κρίση, αλλά αποτελεί μάλλον ένα αποφασιστικό βήμα προς την επίτευξη κερδοφορίας στις διαφημιστικές της δραστηριότητες.

Δείτε επίσης: GitHub: Απολύει το 10% του προσωπικού και κλείνει τα γραφεία

Δυστυχώς, η Yahoo δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που υπήρχαν και έχασε χρήματα από τη διαφημιστική επιχείρηση. Αυτή η αποτυχία φαίνεται να οδηγεί τώρα σε μαζικές απολύσεις. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Yahoo τόνισε ότι πολλοί πόροι πήγαιναν σε αυτό το τμήμα, αλλά δεν απέφεραν κέρδη. Επίσης, ο CΕΟ πρόσθεσε ότι οι αλλαγές θα είναι “εξαιρετικά ωφέλιμες” για την κερδοφορία της εταιρείας. Η εταιρεία θα μπορεί να επενδύσει περισσότερα σε επιχειρηματικούς τομείς που είναι ήδη κερδοφόροι.

Η Yahoo δεν είναι η πρώτη εταιρεία τεχνολογίας που ανακοίνωσε μαζικές απολύσεις και πιθανότατα δεν θα είναι η τελευταία. Τους τελευταίους μήνες, δεκάδες άλλες γνωστές εταιρείες απέλυσαν περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους παγκοσμίως. Η Meta, η Microsoft, η Amazon, η Alphabet, το Twitter, η Disney, η IBM και η Dell είναι μερικές μόνο από τις εταιρείες που έχουν απομακρύνει ή ανακοινώσει σχέδια για απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων. Ενδέχεται να δούμε περισσότερες απολύσεις τους επόμενους μήνες, εάν οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες δεν βελτιωθούν.

Δείτε επίσης: Το Zoom απολύει 1.300 υπαλλήλους, το 15% του προσωπικού

Οι απολύσεις δεν είναι εύκολη υπόθεση για τις εταιρείες. Ωστόσο, μερικές φορές αναγκάζονται να λάβουν τέτοιες αποφάσεις για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε οικονομικές δυσκολίες και άλλα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Τα προηγούμενα δύο-τρία χρόνια και ειδικά από τότε που άρχισε η πανδημία, οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν τα πάντα μέσω διαδικτύου. Αυτή η στροφή στο διαδικτυακές υπηρεσίες, online shopping κλπ, έκανε τις εταιρείες να αυξήσουν απότομα το προσωπικό τους για να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση. Τώρα, όμως, οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι εταιρείες έχουν αρχίσει να απολύουν μαζικά υπαλλήλους.

Πηγή: www.androidheadlines.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS