ΑρχικήinetΟι εργαζόμενοι της Tesla στη Νέα Υόρκη θα δημιουργήσουν συνδικάτο

Οι εργαζόμενοι της Tesla στη Νέα Υόρκη θα δημιουργήσουν συνδικάτο

Την Τρίτη, οι εργαζόμενοι της Tesla στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν εκστρατεία για τη δημιουργία σωματείου.

tesla εργαζόμενοι

Σε μια ανακοίνωση προς την ηγεσία της Tesla, το προσωπικό δήλωσε την επιθυμία του να ενταχθεί στην Workers United Upstate New York προκειμένου να συνδικαλιστεί.

Δείτε επίσης: Super Bowl 2023 ad ασκεί δριμεία κριτική στο “Full Self-Driving” της Tesla

Για πρώτη φορά, η Tesla αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο συνδικαλισμού στις εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ – μια κατάσταση που δεν μοιάζει με άλλες αξιοσημείωτες αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν ήδη αντιμετωπίσει αυτή την εργασιακή πρόκληση.

Στο παρελθόν, ο Musk έχει εκφράσει με τόλμη την αποδοκιμασία του για τα συνδικάτα και και αντιμετώπισε την οργή του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ όταν του ζήτησαν να διαγράψει ένα tweet του 2018 που έλεγε ότι οι εργαζόμενοι θα έχαναν τα δικαιώματα αγοράς μετοχών τους εάν δημιουργούσαν σωματείο.

Σε δελτίο Τύπου της Τρίτης, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνδικαλιστούν προκειμένου να ακουστούν οι φωνές τους.

Δείτε επίσης: Full Self-Driving Beta v11: Η πολυαναμενόμενη ενημέρωση της Tesla αναβλήθηκε ξανά

Η επιστολή, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Bloomberg News νωρίτερα την ίδια ημέρα, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι ζητούσαν από την Tesla να σεβαστεί το δικαίωμά τους να οργανώνουν ένα σωματείο και καλούσε την πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο να υπογράψει τις Αρχές Δίκαιων Εκλογών.

Δείτε επίσης: Tesla: Μια εικόνα από το νέο ‘Godzilla’ robot και τη γραμμή παραγωγής οχημάτων

Οι εργαζόμενοι πιστεύουν ακράδαντα ότι ο σχηματισμός συνδικαλιστικού σωματείου πρέπει να αποτελεί απόλυτο αστικό δικαίωμα, απαλλαγμένο από κάθε εκφοβισμό ή τιμωρία από την Tesla. Οι προτεινόμενες αρχές πρέπει να διασφαλίσουν την προστασία και τον σεβασμό αυτού του βασικού δικαιώματος.

Πηγή πληροφοριών: theguardian.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS