ΑρχικήinetZoox: Το Robotaxi της Amazon μετέφερε επιβάτες σε δημόσιους δρόμους

Zoox: Το Robotaxi της Amazon μετέφερε επιβάτες σε δημόσιους δρόμους

Με την ανάπτυξη ενός Robotaxi χωρίς οδηγό σε δημόσιους δρόμους με επιβάτες, το Zoox της Amazon γράφει ιστορία ως το πρώτο του είδους του στον κόσμο.

Δείτε επίσης: Amazon: Για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι στη Βρετανία κήρυξαν απεργία
Zoox

Το ρομποταξί της Zoox είναι κατασκευασμένο κατά παραγγελία ώστε να μην περιλαμβάνει τιμόνι ή πεντάλ και μπορεί να μεταφέρει έως και τέσσερις επιβάτες με ταχύτητα 35 μίλια/ώρα. Στις 11 Φεβρουαρίου, το κοινό παρακολούθησε το πρώτο δημόσιο ντεμπούτο του αυτοκινούμενου αυτοκινήτου της Zoox, το οποίο μετέφερε επιβάτες (εργαζόμενους της Zoox) για ένα μίλι στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Foster City της Καλιφόρνια. Αυτό το αξιοσημείωτο επίτευγμα έγραψε ιστορία και άφησε τους θεατές ενθουσιασμένους.

Η Zoox έγραψε ιστορία – το αυτόνομο, συμβατό με το FMVSS ρομποτάξι της είναι το πρώτο του είδους του που κινείται σε δημόσιους δρόμους χωρίς οδηγό ασφαλείας.

Δείτε ακόμα: Amazon Luna: Θα αφαιρεθούν πάνω από 50 τίτλοι παιχνιδιών

Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα μικρό επίτευγμα, η επίτευξη αυτή σήμαινε ότι το Zoox έπρεπε να περάσει εκτεταμένες δοκιμές σε ιδιωτικούς δρόμους και να λάβει άδεια από το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Καλιφόρνια (DMV) προκειμένου να κυκλοφορήσει σε δημόσιους δρόμους. Μέχρι στιγμής, η Zoox είναι ο μόνος οργανισμός στον οποίο έχει χορηγηθεί αποκλειστική άδεια από τους νόμους της πολιτείας της Καλιφόρνιας για τη λειτουργία αυτόνομων ρομποταξί σε δημόσιους δρόμους που πληρούν όλα τα ομοσπονδιακά πρότυπα ασφάλειας οχημάτων (FMVSS).

Amazon

Προς το παρόν, η υπηρεσία θα παραμείνει αποκλειστική και δωρεάν για τους υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης της Zoox. Αυτό επιτρέπει στην εταιρεία να συνεχίσει να λαμβάνει δεδομένα, καθώς παρατηρεί πώς λειτουργεί αυτόνομα το όχημά της για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αφού λάβει τις απαραίτητες κυβερνητικές εγκρίσεις, η Zoox προσβλέπει στην παροχή των υπηρεσιών της στο ευρύ κοινό.

Δείτε επίσης: Amazon: Μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 18.000 άτομα

Το 2020, η Amazon αγόρασε την Zoox για να αναπτύξει μια αυτόνομη υπηρεσία μεταφοράς, κάνοντας πραγματικότητα το όραμά της για ένα ρομποταξί. Η φημολογούμενη εξαγορά ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων φαίνεται ότι άξιζε τον κόπο, καθώς η Amazon πιθανότατα εξετάζει τρόπους με τους οποίους θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα αυτοκινούμενα οχήματά της για κάτι περισσότερο από απλή μεταφορά, όταν λάβει περαιτέρω άδεια από την κυβέρνηση για δημόσιους δρόμους.

Η Amazon Zoox είναι μια εταιρεία τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων που ιδρύθηκε το 2014. Η εταιρεία ιδρύθηκε με αποστολή να παρέχει ασφαλείς, αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις μεταφοράς για τις πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η τεχνολογία τους περιλαμβάνει τόσο στοιχεία υλικού όσο και λογισμικού, όπως αισθητήρες και αλγόριθμους υπολογιστικής όρασης, για να βοηθούν τα οχήματα να πλοηγούνται με ασφάλεια σε αστικά περιβάλλοντα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS