ΑρχικήinetΓερμανία: Sites αεροδρομίων σταμάτησαν να λειτουργούν

Γερμανία: Sites αεροδρομίων σταμάτησαν να λειτουργούν

Τα επίσημα sites τουλάχιστον τριών αεροδρομίων στη Γερμανία φαίνεται πως σταμάτησαν να λειτουργούν, εμποδίζοντας τους χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση στις σελίδες. Τα περιστατικά έλαβαν χώρα μια ημέρα μετά από ένα μεγάλο πρόβλημα στα πληροφοριακά συστήματα της Lufthansa που άφησε αποκλεισμένους χιλιάδες επιβάτες στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Γερμανία αεροδρόμια

Οι τωρινές διακοπές δεν φαίνεται να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην εναέρια κυκλοφορία της χώρας, ανέφερε το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa.

Δείτε επίσης: Η Citrix διορθώνει ευπάθειες σε Workspace, Virtual Apps and Desktops

Μεταξύ των αεροδρομίων που επλήγησαν ήταν τα Dusseldorf, Nuremberg και Dortmund airports αλλά οι εγκαταστάσεις για τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Γερμανίας, στη Φρανκφούρτη, το Μόναχο και το Βερολίνο, λειτουργούσαν κανονικά.

Το αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης στη νότια Γερμανία ανέφερε ότι ο διαδικτυακός του ιστότοπος λάμβανε τόσα πολλά αιτήματα που κατέρρευσε. Οι ιστοσελίδες των αεροδρομίων του Dusseldorf και του Dortmund στα δυτικά της χώρας αντιμετώπισαν αντίστοιχα προβλήματα.

Δείτε επίσης: Google: Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ταράξει το οικοσύστημα του κυβερνοεγκλήματος

Γερμανία: Sites αεροδρομίων σταμάτησαν να λειτουργούν

Επιλύουμε τα προβλήματα“, δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Dortmund, αναφέροντας ότι είναι απίθανο το πρόβλημα να οφείλεται σε κανονική υπερφόρτωση. “Υπάρχουν λόγοι να υποπτευόμαστε ότι θα μπορούσε να πρόκειται για επίθεση hacking“, είπε ο εκπρόσωπος.

Ο ιστότοπος του αεροδρομίου Erfurt-Weimar είχε, επίσης, κλείσει. Ο πάροχος Διαδικτύου του αεροδρομίου έλεγχε αν επρόκειτο για επίθεση hacking, σύμφωνα με το dpa.

Δείτε επίσης: Emsisoft: Χάκερ πλαστογραφούν τα πιστοποιητικά μας για να παραβιάσουν δίκτυα

Το Spiegel Online ανέφερε ότι τα προβλήματα θα μπορούσαν να είχαν προκληθεί από μια επίθεση DDos. DDoS (Distributed Denial of Service) είναι μια προσπάθεια να καταστεί ένας διακομιστής ή ένας δικτυακός πόρος μη διαθέσιμος στους χρήστες που προορίζονται για αυτόν, κατακλύζοντάς τον με αιτήματα από πολλούς υπολογιστές ή δίκτυα. Ο επιτιθέμενος χρησιμοποιεί συνήθως bots, τα οποία είναι προγράμματα που μπορούν να καθοδηγηθούν ώστε να στέλνουν τεράστιες ποσότητες traffic στον στόχο.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS