ΑρχικήinetShopify: Δεν θα γίνουν επιπλέον απολύσεις εργαζομένων

Shopify: Δεν θα γίνουν επιπλέον απολύσεις εργαζομένων

Καθώς ο τεχνολογικός κλάδος συνεχίζει να υποφέρει από πλήθος απολύσεων, ο πρόεδρος της Shopify Inc. εξασφάλισε ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω απολύσεις για την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου με έδρα την Οτάβα.

Δείτε επίσης: Η Meta πρόκειται να κάνει και άλλες απολύσεις;

Shopify

Διαβεβαιώνοντας τους καταναλωτές, ο Harley Finkelstein δήλωσε με έμφαση στον καναδικό Τύπο ότι “δεν θα υπάρξουν περικοπές για εμάς. Η κατάστασή μας είναι εξαιρετικά ευνοϊκή αυτή τη στιγμή.

Μετά από έναν καλοκαιρινό γύρο απολύσεων που επηρέασε 1.000 εργαζόμενους – το 10% του προσωπικού της παγκοσμίως – ο CEO της Shopify είναι τώρα βέβαιος ότι η εταιρεία έχει ολοκληρώσει τις μειώσεις της. Αυτό συνέβη μήνες αφότου ήταν από τους πρώτους τεχνολογικούς κολοσσούς που έλαβαν τέτοιες αποφάσεις. Η εταιρεία απέδωσε την απόφασή της στην υποτίμηση της εκθετικής ανάπτυξης του κλάδου του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Έκτοτε, πολύ λίγες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν ξεφύγει από τον φθίνοντα ενθουσιασμό των επενδυτών και τις μειούμενες αποτιμήσεις. Και τώρα που μια πιθανή ύφεση είναι στον ορίζοντα, οι οργανισμοί αυτοί αισθάνονται επιπλέον πίεση για να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνουν κερδοφόροι.

Παρόλο που μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Amazon, η Meta, η Microsoft, η Intel και η Zoom, χρειάστηκε να μειώσουν τον αριθμό των εργαζομένων τους τον τελευταίο καιρό , αυτό έχει αντικατοπτριστεί και από μικρότερες καναδικές εταιρείες, όπως οι Wealthsimple, Lightspeed, Clearco και HootSuite.

Δείτε ακόμα: Η Yahoo ανακοίνωσε απολύσεις 1600 υπαλλήλων

απολύσεις

Μετά τις μειώσεις της Shopify, ο Finkelstein πιστεύει ότι έχουν πλέον το ιδανικό μέγεθος. Επισημαίνοντας την ανάγκη για εμπειρογνώμονες λογισμικού και προϊόντων, τόνισε ότι έχουν πάντα μεγάλη ζήτηση λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητάς τους.

Εξίσου κρίσιμη, ωστόσο, είναι και η ικανότητα διατήρησης των σημερινών εργαζομένων της. Για να διατηρήσει τους πολύτιμους υπαλλήλους της, η Shopify χρησιμοποιεί το Flex Comp, ένα καινοτόμο πρόγραμμα που επιτρέπει στους εργαζόμενους να επιλέγουν μεταξύ μετρητών και μετοχών για την αποζημίωσή τους σε τακτική βάση. Αυτό το “πορτοφόλι συνολικών ανταμοιβών” διασφαλίζει ότι κάθε εργαζόμενος μπορεί να απολαμβάνει τα οφέλη της εργασίας στην Shopify.

Σε απάντηση στις απολύσεις της Shopify και την κατακόρυφη πτώση της τιμής της μετοχής της – από το υψηλό 52 εβδομάδων των 113,43 δολαρίων σε ένα αβυσσαλέο χαμηλό των 33 δολαρίων – τέθηκε σε εφαρμογή το νέο σύστημα.

Δείτε επίσης: Apple: Συνεχίζει να μένει μακριά από μαζικές απολύσεις

Το Shopify είναι μια πλατφόρμα λογισμικού που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ξεκινήσουν και να διαχειριστούν τα δικά τους καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου. Παρέχει στους χρήστες ένα εύχρηστο περιβάλλον εργασίας για τη δημιουργία ιστότοπων, τη διαχείριση της επεξεργασίας πληρωμών, την παρακολούθηση της εκτέλεσης των παραγγελιών και πολλά άλλα. Με το Shopify, είναι πιο εύκολο από ποτέ για τους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS