ΑρχικήHow ToΠώς θα μοιραστείτε εύκολα τον κωδικό πρόσβασης του Wi-Fi

Πώς θα μοιραστείτε εύκολα τον κωδικό πρόσβασης του Wi-Fi

Το να μοιράζεστε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi με συγγενείς και φίλους μπορεί να είναι μια δύσκολη αγγαρεία, ειδικά όταν δεν θυμάστε τον κωδικό απ’ έξω. Επιπλέον, μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις στις οποίες δε σας πειράζει να δώσετε πρόσβαση στο διαδίκτυο, αλλά όχι τον κωδικό πρόσβασής σας. Ευτυχώς, τόσο το λειτουργικό σύστημα Android όσο και το iOS προσφέρουν απλά βήματα για να μοιραστείτε εύκολα και αβίαστα τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi χωρίς να χρειάζεται να τον πληκτρολογήσετε χειροκίνητα!

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε το σφάλμα «Το PS5 δεν μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο Wi-Fi»;

κωδικό πρόσβασης

Επομένως, μπορείτε να μοιραστείτε ελεύθερα τον κωδικό πρόσβασης χωρίς να απαιτείται από τους παραλήπτες σας να τον εισάγουν χειροκίνητα στη συσκευή τους. Ακολουθεί ένας εύχρηστος οδηγός που περιγράφει τα απαραίτητα βήματα και τα κρίσιμα σημεία που πρέπει να θυμάστε. Όλες οι συσκευές Android με λειτουργικό σύστημα έκδοσης 8 ή ανώτερο έχουν πλέον πρόσβαση σε αυτή τη λειτουργία.

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο Wi-Fi του οποίου θέλετε να μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασης.

Βήματα:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, στη συσκευής σας.

2. Πατήστε στο “Network & Internet.

3. Επιλέξτε το δίκτυο Wi-Fi που θέλετε να μοιραστείτε τον κωδικό.

4. Πτήστε “Share“, από το πάνω μέρος της οθόνης.

5. Ενδέχεται να σας ζητηθεί πιστοποίηση με μέτρα ασφαλείας, όπως κωδικό πρόσβασης, σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων ή αναγνώριση προσώπου.

Δείτε ακόμα: Πόσο μεγάλο μπορείτε να κάνετε τον κωδικό πρόσβασης του Wi-Fi

Wi-Fi

6. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου ταυτότητας, ένας κωδικός QR θα εμφανιστεί στην οθόνη σας. Για να μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi με κάποιον άλλον, απλά βάλτε τον να σαρώσει αυτόν τον κωδικό QR μέσω της εφαρμογής κάμερας της συσκευής του και θα είναι έτοιμος!

7. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να εκκινήσει την εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής της συσκευής του και να επιλέξει τη λειτουργία Φωτογραφία.

8. Τοποθετήστε τον κωδικό QR σε ευθεία θέση. Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση που θα σας προτρέπει να συνδεθείτε στο επιθυμητό δίκτυο Wi-Fi.

9. Πατήστε ‘Connect’ στην ειδοποίηση που θα εμφανιστεί.

10. Χρησιμοποιώντας το κουμπί “Share”, μπορείτε να εμφανίσετε και να μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασής σας με κάποιον σε απλό κείμενο για εύκολη πρόσβαση.

Δείτε επίσης: Raspberry Pi: Αυτή η νέα πλακέτα με Wi-Fi κοστίζει μόλις $6

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να μοιραστείτε με ασφάλεια το δίκτυο Wi-Fi σας με άλλους χωρίς να χρειάζεται να τους δώσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτή η λειτουργία δεν είναι μόνο ασφαλής, αλλά διασφαλίζει επίσης τις προσωπικές σας πληροφορίες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS