ΑρχικήUpdatesApple: Λέει όχι στο δωρεάν iOS 17 developer beta

Apple: Λέει όχι στο δωρεάν iOS 17 developer beta

Apple IOS iOS 17 developer beta

iOS 17 developer beta: Η Apple στο iOS 16.4 beta, πρόσθεσε μία νέα κατηγορία, κάτω από το ήδη υπάρχων μενού των αναβαθμίσεων για τα Beta Updates, το οποίο βρίσκεται Settings -> Software Update. Αυτό το μενού θα δώσει την ευκαιρία στα μέλη του Apple Developer προγράμματος να ενεργοποιούν τις Beta εκδόσεις δωρεάν από εκεί χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσουν κάποιο προφίλ από το Apple Developer site.

Διαβάστε επίσης: iOS 16.4: Τα web apps στην homescreen θα στέλνουν ειδοποιήσεις push

Αν ο λογαριασμός που χρησιμοποιεί ο χρήστης στο Apple ID είναι ο ίδιος που χρησιμοποιεί και στο πρόγραμμα θα εμφανιστεί στη συσκευή του αυτό το μενού. Έτσι, με βάση την Apple αυτό το μενού θα είναι και ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουν οι χρήστες πρόσβαση στις beta εκδόσεις μελλοντικά, αφού τα προφίλ θα σταματήσουν να λειτουργούν.

Αυτό θα αποτρέψει τους χρήστες iPhone που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα της Apple Developer για $99/χρόνο να εγκαταστήσουν την beta έκδοση προγραμματιστών iOS 17 δωρεάν, όταν θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο στο WWDC (Worldwide Developers Conference). Μέχρι τώρα, ο καθένας μπορεί να εγκαταστήσει developer betas δωρεάν με το να κατεβάσει προφίλ από ιστοσελίδες όπως το BetaProfiles.dev.

Apple IOS

Πρόταση: Apple: Διόρθωσε zero-day bug που επηρεάζει iPhone, iPad, Mac

Η Apple βέβαια ήδη έχει «κράξει» ιστοσελίδες που μοιράζονται προγραμματιστικά beta προφίλ από πέρσι. Ως αποτέλεσμα η BetaProfiles.com έκλεισε τον Αύγουστο για να μην χρειαστεί να έρθει σε “νομοθετική διαμάχη με την Apple”, όσο οι δικηγόροι της Apple μοίραζαν DMCA (Digital Millennium Copyright Act) ειδοποιήσεις για κατάργηση σε πάνω από μια ντουζίνα tweets που περιείχαν links από το IPSW.dev. Το BetaProfiles.dev παραμένει ενεργό αν και είναι απομίμηση του BetaProfiles.com, αλλά δεν είναι γνωστό αν έχουν την ίδια ιδιοκτησία.

Από την άλλη μεριά, οι χρήστες που δεν έχουν σκοπό ή δεν θέλουν να δώσουν $99 για το πρόγραμμα θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να κυκλοφορήσει η δωρεάν έκδοση για το κοινό που εικάζεται πως θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο. Οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα για beta λογισμικό δωρεάν.

Δείτε επίσης: iOS 16.3: Προσφέρει υποστήριξη για Hardware security keys  

Παρόλα αυτά, οι χρήστες μάλλον θα μπορούν να κατεβάσουν την beta έκδοση προγραμματιστών του iOS 17, χρησιμοποιώντας IPSW(iPhone software) αρχεία, αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο αν θα υπάρξει αυτή η επιλογή, καθώς στο παρελθόν, είχαν αποφασίσει να επιτρέψουν μόνο σε συσκευές που είναι δηλωμένες σε λογαριασμό προγραμματιστών- να έχουν την δυνατότητα εγκατάστασης με IPSW αρχεία και θα μπορούσε η Apple να το επαναφέρει. Η κατάργηση αυτή των προφίλ το μόνο που θα καταφέρει είναι να κάνει την εργασία αυτή πιο κουραστική στο μέλλον.  

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS