ΑρχικήUpdatesΤο Linux 6.2 είναι πλέον εδώ με νέα χαρακτηριστικά!

Το Linux 6.2 είναι πλέον εδώ με νέα χαρακτηριστικά!

Μετά από μήνες σκληρής δουλειάς, ο Linus Torvalds ανακοίνωσε με υπερηφάνεια τη διαθεσιμότητα του Linux 6.2 ως σταθερή έκδοση του πυρήνα για το 2023 – χαρακτηρίζοντάς την ως την πρώτη μεγάλη έκδοση του τρέχοντος έτους!

Το Linux 6.2 αποκαλύφθηκε τώρα ως ο πυρήνας μακροχρόνιας υποστήριξης (LTS) του 2022 και θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι το 2026. Αυτό σημαίνει ότι πολλές από τις βελτιώσεις του Linux 6.2 είναι πιθανό να συμπεριληφθούν στο Linux 6.1 για σκοπούς μακροχρόνιας υποστήριξης, ακόμη και αν δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί σε αυτό!

Δείτε επίσης: Η νέα παραλλαγή Mirai malware μολύνει συσκευές Linux για τη δημιουργία botnet DDoS

Το Linux 6.2 είναι πλέον εδώ με νέα χαρακτηριστικά!
Το Linux 6.2 είναι πλέον εδώ με νέα χαρακτηριστικά!

Παρόλο που η Intel μπορεί να μη δημοσιοποιεί την αξιολόγηση της έκδοσης Linux 6.2 από τον Torvalds, η εταιρεία έχει προωθήσει τις Arc GPUs της στο σταθερό κανάλι. Αφού έχασε την αγορά με τις αυτόνομες GPU, η Chipzilla είναι επιτέλους έτοιμη να παίξει για πολλά φορτία εργασίας που προηγουμένως ήταν απρόσιτα. Τώρα που η τεχνολογία τους υποστηρίζεται από το Linux Kernel, η Intel μπορεί να αρχίσει να κερδίζει γρήγορα έδαφος έναντι του ανταγωνισμού της. Η Intel είναι βέβαιο ότι θα είναι ευχαριστημένη με την αναγνώριση του Software-Defined Silicon Code της, ευρέως γνωστού ως “Intel On Demand”. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν και να πληρώνουν ακριβώς την επεξεργαστική ισχύ που χρειάζονται από τις CPU Xeon της Intel. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί απίστευτα χρήσιμο για τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας, βοηθώντας τους παράλληλα να εξοικονομήσουν κόστος!

Οι επεξεργαστές M1 της Apple έλαβαν πρόσφατα υποστήριξη mainline στο Linux 6.2, ανοίγοντας έναν κόσμο δυνατοτήτων για το Asahi Linux και άλλους χρήστες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλοί λάτρεις της τεχνολογίας ανυπομονούν ήδη να δουν τις δυνατότητες που ξεκλειδώνονται εκμεταλλευόμενοι αυτή τη συναρπαστική νέα ενημέρωση και στα iPad τους!

Το Linux 6.2 είναι πλέον εδώ με νέα χαρακτηριστικά!
Το Linux 6.2 είναι πλέον εδώ με νέα χαρακτηριστικά!

Η κυκλοφορία του Linux 6.2 αναβλήθηκε για μια επιπλέον εβδομάδα λόγω του ότι η κυκλοφορία του συνέπεσε με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με αποτέλεσμα πολλοί προγραμματιστές και δοκιμαστές να μην μπορούν να εργαστούν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αλλά τώρα που η νέα έκδοση κυκλοφόρησε, ήρθε η ώρα να στρέψουμε τον ενθουσιασμό μας προς έναν άλλο συναρπαστικό κύκλο: Linux 6.3!

Δείτε επίσης: Τι να μην κάνετε μόλις εγκαταστήσετε το Linux;

Με αισιοδοξία, το Linux 6.2 θα είναι ο κύριος πυρήνας στο Ubuntu 23.04 και στο Fedora 38 πριν από την κυκλοφορία του διαδόχου του v6.3 στα τέλη Απριλίου του επόμενου έτους. Μετά από εκτεταμένες δοκιμές από την πλευρά μου, είμαι βέβαιος ότι αυτή η έκδοση του Linux έχει μεγάλες δυνατότητες- ειδικά για πυρήνες Skylake/Skylake-derived με ενεργοποιημένο Call Depth Tracking – γεγονός που με κάνει πολύ χαρούμενο που το Arc Graphics A380/A750/A770 λειτουργεί αβίαστα αμέσως μετά την εγκατάσταση!

Πηγή: phoronix.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS