ΑρχικήGamingΕπίσημα πλέον Call of Duty στο Nintendo Switch;

Επίσημα πλέον Call of Duty στο Nintendo Switch;

Call of Duty επίσημα πλέον στο Nintendo Switch
Call of Duty επίσημα πλέον στο Nintendo Switch

Η Microsoft αποφάσισε να δώσει τα χέρια με την Nintendo μετά από μήνες προσπαθειών ώστε η συμφωνία της για την Activision επιτέλους να ολοκληρωθεί. Ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, ανακοίνωσε σήμερα μέσω tweet πως η εταιρία υπέγραψε ένα 10ετές συμβόλαιο ώστε να φέρει το Call of Duty στις intendo Switch συσκευές «την ίδια μέρα με του Xbox με full χαρακτηριστικά και ισοτιμία στο περιεχόμενο».

Πρόταση: Εξαγορά Activision: Η Sony θεωρεί ότι η Microsoft κάνει εκφοβισμό

Επιπλέον, ο Smith αποκάλυψε πως αυτή η συμφωνία «είναι απλά ένα μέρος της αφοσίωσης της εταιρίας στο να φέρει παιχνίδια του Xbox και τίτλους της Activision όπως το Call of Duty σε περισσότερους παίκτες και περισσότερες πλατφόρμες».

Με βάση τη Microsoft, οι ιδιοκτήτες Nintendo θα μπορούν να βιώσουν το Call of Duty όπως ακριβώς το απολαμβάνουν οι Xbox και Playstation παίκτες.

Δείτε επίσης: Θα ολοκληρωθεί η συμφωνία της Microsoft με την Activision;

Η αφοσίωση της Microsoft είχε ξεκινήσει από το Δεκέμβριο του 2022 αφού η ίδια είχε ανακοινώσει πως έχει σκοπό να φέρει το παιχνίδι στο Nintendo. Σήμερα, φαίνεται πως αυτή η συμφωνία είναι έτοιμη και υπογεγραμμένη. Η τελευταία φορά που είδαμε τον τίτλο αυτό σε Nintendo κονσόλα ήταν το 2013 όταν κυκλοφόρησε το Call of Duty: Ghosts στο Wii U.

Η $68,7 δις. συμφωνία μεταξύ των εταιριών, η οποία είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο 2022, αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες και στην Βόρεια Αμερική αλλά και στην Ευρώπη. Ο λόγος; Ο ανταγωνισμός. Η Αμερικάνικη FTC (Federal Trade Commission) προσπάθησε να μπλοκάρει αυτή τη συμφωνία τον Δεκέμβριο του 2022 με αιτιολογία πως βλάπτει τον ανταγωνισμό σε υψηλής απόδοσης κονσόλες και συνδρομητικές υπηρεσίες με το να αρνηθεί ή να υποβιβάσει την πρόσβαση των αντιπάλων στο περιεχόμενο του.

Διαβάστε επίσης: Η FTC μπορεί να φέρει προβλήματα στη συμφωνία Microsoft – Activision Blizzard

Από μεριάς της πάντως η Microsoft, επανέλαβε πως δεν έχει σκοπό να αφαιρέσει το Call of Duty από το Playstation και πως θα συνεχίσει κανονικά να το αποστέλει στα Playstation «από τη στιγμή που υπάρχει ένα Playstation για να μπορέσει να αποσταλεί»

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS