ΑρχικήinetWhatsApp και Meta προχώρησαν πρόσφατα σε πρωτοποριακές αλλαγές

WhatsApp και Meta προχώρησαν πρόσφατα σε πρωτοποριακές αλλαγές

Η WhatsApp και η Meta εγκαινιάζουν μια νέα εποχή στην ασφάλεια των δεδομένων, διασφαλίζοντας ότι οι πληροφορίες των χρηστών τους είναι ασφαλείς.

Δείτε επίσης: WhatsApp για iOS: Αποκτά τη λειτουργία PiP για βιντεοκλήσεις

WhatsApp

Και οι δύο υπηρεσίες μεταφέρουν τα δεδομένα τους σε παγκόσμιες οντότητες και απομακρύνονται από τις εταιρείες της Ιρλανδίας, ενώ εξακολουθούν να ρυθμίζονται από τις αρχές της. Αρχικά, η αλλαγή είχε κηρυχθεί για το 2020 λόγω του διαχωρισμού της Βρετανίας από την ΕΕ. Ωστόσο, τώρα είναι πλήρως προετοιμασμένη και έτοιμη για χρήση.

Τόσο η WhatsApp όσο και η Meta τόνισαν ότι οι προσαρμογές δεν θα επηρεάσουν τον τρόπο χειρισμού των πληροφοριών των χρηστών του Ηνωμένου Βασιλείου, τις επιλογές απορρήτου τους ή τον τρόπο λειτουργίας των προϊόντων τους. Οι Βρετανοί πολίτες θα εξακολουθήσουν να προστατεύονται από τους εθνικούς κανονισμούς για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και οι αναφορές στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αντικατασταθούν πλέον από τους βρετανικούς.

Και οι δύο διαβεβαίωσαν ότι δεν θα υπάρξουν προσαρμογές στα δεδομένα που μοιράζονται μεταξύ του WhatsApp και της Meta. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά αμφισβητούμενο ζήτημα τον τελευταίο καιρό.

Δείτε ακόμα: Η πιο πρόσφατη έκδοση του WhatsApp στο Android εισάγει νέα χαρακτηριστικά

αλλαγές

Στις αρχές του 2021, η νέα ενημέρωση του WhatsApp προκάλεσε σοκ στους χρήστες του, οι οποίοι φοβούνταν ότι το Facebook είχε αποκτήσει πρόσβαση στις ιδιωτικές τους συνομιλίες και άλλες εμπιστευτικές πληροφορίες. Παρά την επιμονή του WhatsApp ότι η ενημέρωση δεν θα είχε καμία επίδραση στο απόρρητο των μηνυμάτων, οι χρήστες ανησυχούσαν όλο και περισσότερο και άρχισαν να κλείνουν τους λογαριασμούς τους. Οι αλλαγές προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία σε όσους αποφάσισαν να απομακρυνθούν εντελώς από την πλατφόρμα.

Παρόλο που οι φορείς που είναι υπεύθυνοι για τη διατήρησή τους θα αλλάξουν, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, τα δεδομένα αυτά εξακολουθούν να παραμένουν χωριστά. Ως αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής, οι ιρλανδικές οντότητες – Meta Platforms Ireland και WhatsApp Ireland – θα μεταφερθούν στις αντίστοιχες παγκόσμιες οντότητες που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι εταιρείες πρέπει να λογοδοτούν για την προστασία των πληροφοριών και για την τήρηση των νόμων του ΓΚΠΔ του Ηνωμένου Βασιλείου. Στις 25 Απριλίου θα τεθούν σε ισχύ οι νέες αλλαγές.

Δείτε επίσης: Το WhatsApp κυκλοφορεί τα voice transcriptions σε έκδοση beta

Από αυτή την εβδομάδα, οι χρήστες θα ενημερώνονται για την αλλαγή αυτή μέσω ειδοποιήσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από το ίδιο το WhatsApp και μέσω ειδοποιήσεων απευθείας στο χρονολόγιό τους. Αυτές οι ειδοποιήσεις θα καθοδηγούν τους χρήστες σε μια συνοπτική επισκόπηση των στοιχείων που αλλάζουν και των στοιχείων που παραμένουν ίδια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS