ΑρχικήinetElon Musk: Έγινε ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Elon Musk: Έγινε ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, ο Elon Musk έγινε ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Elon Mus πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και του Twitter κατείχε για μεγάλο διάστημα την πρώτη θέση σε αυτή τη λίστα. Ωστόσο, ο Bernard Arnault, Διευθύνων Σύμβουλος του γαλλικού luxury brand LVMH του “έκλεψε” τη θέση τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Ο Elon Musk βρέθηκε στη δεύτερη θέση για περισσότερο από δύο μήνες. Από τη Δευτέρα, ωστόσο, το Bloomberg αναφέρει ότι ένα ράλι στη μετοχή της Tesla ανέβασε τον Musk ξανά στην κορυφή του real-time Billionaires Index του.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι σοβαρός κίνδυνος

Η καθαρή περιουσία του Musk ήταν περίπου 187,1 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα μετά το κλείσιμο των αγορών, ενώ η περιουσία του Arnault ήταν 185,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η περιουσία του Musk αυξήθηκε λόγω της αύξησης κατά 70% της τιμής της μετοχής της Tesla φέτος.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk μέχρι το τέλος του 2023 θα ορίσει νέο CEO του Twitter

Η Tesla είχε αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα με τις μετοχές της πέρυσι, όταν ο Elon Musk προχώρησε στην αγορά του Twitter. Επιπλέον, η ευρύτερη ύφεση της αγοράς επηρέασε τις μετοχές. Αυτό, όμως, φαίνεται πως άλλαξε με το νέο έτος. Τα πράγματα βελτιώθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Elon Musk μπορεί να κατέχει ξανά τον τρέχοντα τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, αλλά κατέρριψε, επίσης, το παγκόσμιο ρεκόρ της μεγαλύτερης απώλειας προσωπικής περιουσίας στην ιστορία, σύμφωνα με έκθεση του Guinness World Records.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk προσπαθεί να ξαναζωντανέψει οικονομικά το Twitter

Σύμφωνα με την έκθεση, ο μεγιστάνας της τεχνολογίας εκτιμάται ότι είχε χάσει 182 δισεκατομμύρια δολάρια (ή ενδεχομένως ακόμη και 200 δισεκατομμύρια δολάρια) από τον Νοέμβριο του 2021. Η καθαρή του περιουσία μειώθηκε από περίπου 340 δισεκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο του 2021 σε 137 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο του 2022.

Ωστόσο, ο επιχειρηματίας που έχει συνδέσει το όνομά του με τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων και δουλεύει για την εξερεύνηση του διαστήματος, κατάφερε να γίνει ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο!

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS