ΑρχικήinetTesla: Συζητήσεις για νέο εργοστάσιο σύντομα στο Μεξικό

Tesla: Συζητήσεις για νέο εργοστάσιο σύντομα στο Μεξικό

Μετά από μια παραγωγική τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του CEO της Tesla Elon Musk και του Μεξικανού προέδρου Andres Manuel Lopez Obrador, αναμένεται ότι μία συμφωνία για μια μονάδα παραγωγής της Tesla στο Μεξικό θα αποκαλυφθεί σύντομα.

Δείτε επίσης: Tesla: Εργαζόμενοι λένε ότι το Twitter έκανε shadow ban το account για το σωματείο τους
Tesla

Εδώ και μήνες κυκλοφορούν εικασίες ότι η Tesla μπορεί σύντομα να αποκαλύψει ένα φιλόδοξο έργο Gigafactory στο Μεξικό.

Μόλις πέρυσι, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία διερευνούσε πιθανές τοποθεσίες στον Καναδά, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες για μια νέα μονάδα παραγωγής σε αυτή την ήπειρο. Η είδηση αυτή ήρθε καθώς συζητούσε ποια τοποθεσία της Βόρειας Αμερικής μπορεί να επιλεγεί για το επόμενο εργοστάσιό της.

Τον Οκτώβριο άρχισαν να κυκλοφορούν ειδήσεις για ένα πιθανό εργοστάσιο της Tesla στο Μεξικό, καθώς ο Elon Musk επισκέφθηκε την περιοχή και μίλησε με τον τοπικό κυβερνήτη. Δημοσιεύματα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Tesla είχε βάλει στο μάτι ένα ακίνητο στη Σάντα Καταρίνα, λίγο πιο πέρα από τα σύνορα του Μοντερέι στο Νουέβο Λεόν.

Μετά την επίσκεψή τους, η κυβέρνηση δήλωσε ότι διερευνά ενεργά επενδυτικές ευκαιρίες στην πολιτεία.

Τον περασμένο μήνα, ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για τη μεταφορά ενός εργοστασίου της Tesla νότια των συνόρων, ενώ η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται εντός των ημερών. Κυβερνητικοί εκπρόσωποι δήλωσαν ότι η Tesla θα έκανε μια ανακοίνωση μέσα σε λίγες εβδομάδες, αλλά έχουν περάσει δύο μήνες από τότε και ακόμα τίποτα.

Δείτε ακόμα: Tesla: Δελεάζει παλιούς ιδιοκτήτες για αναβάθμιση σε νέα μοντέλα
Μεξικό εργοστάσιο

Πρόσφατα, οι διαπραγματεύσεις κλιμακώθηκαν όταν ο Andres Manuel Lopez Obrador, πρόεδρος του Μεξικού, ανέλαβε πιο ενεργό ρόλο στις διαδικασίες. Δήλωσε ότι θα ήταν διστακτικός στο να επιτρέψει στην Tesla να κατασκευάσει εργοστάσιο στο Νουέβο Λεόν, μια πολιτεία που ελέγχεται από τους αντιπάλους του, εξαιτίας μιας “ανησυχίας γύρω από την παροχή νερού”

Αντ’ αυτού, ο Elon Musk προωθεί την ανάπτυξη ενός εργοστασίου παραγωγής της Tesla στην αναπτυσσόμενη επιχειρηματική περιοχή της Πόλης του Μεξικού, παράλληλα με το νέο της αεροδρόμιο. Μετά από δύο ξεχωριστά τηλεφωνήματα μεταξύ του Lopez Obrador και του Elon Musk τις τελευταίες ημέρες, τα δύο μέρη έχουν έρθει πιο κοντά σε μια αμοιβαία συμφωνία.

Οι μεξικανικές αρχές αποκάλυψαν ότι οι δύο τους συνομίλησαν για συνολικά 75 λεπτά κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και της Δευτέρας, σύμφωνα με το Reuters. Οι κυβερνητικές αρχές αφήνουν να εννοηθεί ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να οριστικοποιηθεί άμεσα και ενδεχομένως να ανακοινωθεί σύντομα.

Λίγο πριν από την αυριανή πολυαναμενόμενη Ημέρα Επενδυτών, όπου η Tesla αναμένεται να αποκαλύψει τα σχέδιά της για 20 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα που θα παράγονται κάθε χρόνο μέχρι το τέλος της δεκαετίας, μια νέα φήμη εμφανίστηκε.

Δείτε επίσης: Tesla: “Ανακαλεί” οχήματα λόγω ανησυχιών για το FSD Beta software

Για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου της, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει συνολικά οκτώ εργοστάσια Gigafactories. Ως εκ τούτου, αναμένεται να ανακοινωθούν επιπλέον τοποθεσίες στο εγγύς μέλλον.

Το εργοστάσιο Gigafactory της Tesla είναι μια επαναστατική εγκατάσταση που συμβάλλει στη διαμόρφωση της σύγχρονης κοινωνίας προωθώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα (EV) και παρέχοντας πιο προσιτές λύσεις μεταφοράς στους καταναλωτές παγκοσμίως.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS