ΑρχικήReviewsSamsung Galaxy S23+ ένα κινητό που δεν αξίζει να αγοράσετε

Samsung Galaxy S23+ ένα κινητό που δεν αξίζει να αγοράσετε

Samsung Galaxy S23+

Παρά το τι θα ήθελαν οι εταιρείες να πιστεύετε, δεν χρειάζεται να παίρνετε ένα νέο τηλέφωνο κάθε δύο χρόνια. Πολλοί θεωρούν ότι το Samsung Galaxy S23+ είναι ένα κινητό που δεν αξίζει την αναβάθμιση. Όπως ο περισσότερος ανταγωνισμός, η Samsung έχει επικεντρωθεί στην προσαρμογή της κάμερας και των λειτουργιών λογισμικού της σειράς S23, παράλληλα με μικρές προσαρμογές στην οθόνη και στο σχεδιασμό. Έχουμε, επίσης, την κλασική αναβάθμιση του επεξεργαστή και τις υποσχόμενες βελτιώσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας που αντικειμενικά είναι καλά πράγματα στα χαρτιά, αλλά στην πραγματικότητα δεν επηρεάζουν τόσο την καθημερινή χρήση.

Πλεονεκτήματα

  • Μεγάλη διάρκεια μπαταρίας
  • Φωτεινή οθόνη
  • Ζωηρή απόδοση

Μειονεκτήματα

  • Οι πίσω κάμερες δυσκολεύονται σε χαμηλό φωτισμό σε σύγκριση με άλλες σειρές

Το S23 Ultra χάρη στη μεγάλη οθόνη, το ενσωματωμένο S-Pen και την κάμερα 200 megapixel στοχεύει επιθετικά σε ισχυρούς χρήστες. Για όλους τους άλλους που θέλουν να αποκτήσουν ένα νέο τηλέφωνο Android, υπάρχει το S23+ ή το S23. Η Samsung δεν έχει κάνει ακόμα το μικρότερο μοντέλο διαθέσιμο προς review, επομένως εστιάζουμε στο μοντέλο Plus εδώ.

Σχεδιασμός

Μία από τις πιο αξιοσημείωτες αλλαγές μεταξύ του S23+ και του προκατόχου του είναι η φετινή καθαρή εμφάνιση. Τα δύο τηλέφωνα είναι βασικά τα ίδια, εκτός από το γυαλιστερό περίβλημα της κάμερας στο πίσω μέρος του παλαιότερου μοντέλου που τυλίγεται γύρω από την επάνω αριστερή γωνία. Η Samsung εισήγαγε αυτό το περίβλημα “περιγράμματος” στο S21 και είναι εμφανές πιο όμορφο στις εκδόσεις λεβάντας και ροζ χρωμάτων.

Κοιτάζοντας το S22+ και το S23+, λειτουργικά, δεν είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους: Το S23+ ταλαντεύεται ελαφρώς λιγότερο, κάτι που δεν ήταν ποτέ τεράστιο θέμα για το S22. Όσον αφορά τις φυσικές διαστάσεις, οι διαφορές μεταξύ των δύο γενεών είναι αμελητέες. Έχουν σχεδόν το ίδιο βάρος, πλάτος και μήκος και ακριβώς το ίδιο πάχος. Το S23+ είναι πιο λεπτό και ελαφρύτερο από το Pixel 7 Pro και το iPhone 14 Plus, αν και αυτά τα δύο έχουν μεγαλύτερες οθόνες.

Samsung Galaxy S23+

Οθόνη και ήχος

Ένας τομέας που η Samsung βελτίωσε κάπως στο S23+ είναι η οθόνη του. Ναι, είναι κυρίως η ίδια με πριν, με το ίδιο μέγεθος, την ίδια ανάλυση FHD+ και ρυθμό ανανέωσης έως και 120 Hz. Μέχρι τώρα, πιθανότατα έχετε ακούσει κριτικούς να εκθειάζουν τις αρετές των οθονών με υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης και πόσο εξαιρετικές είναι για την κύλιση των ροών σας στο Instagram ή στο Reddit. Το S23+ δεν αποτελεί εξαίρεση. Τώρα είναι ικανό να χτυπήσει έως και 1.750 nits σε εξωτερικό χώρο σε σύγκριση με 1.200 nits πριν, που σημαίνει ότι είναι ευκολότερο να διαβάσεις στο φως του ήλιου. Ωστόσο, το S23+ εξακολουθεί να προσφέρει μια ζωντανή, πολύχρωμη οθόνη, χαρακτηριστικό για τα προϊόντα κινητής τηλεφωνίας της Samsung.

Εν τω μεταξύ, όσον αφορά τον ήχο, το Galaxy S23+ είναι τόσο καλό όσο κάθε ναυαρχίδα smartphone. Δηλαδή προσφέρει καθαρά φωνητικά και άφθονο όγκο αλλά στερείται ελαφρώς μπάσου.

Πρόταση: Το Galaxy S23 λαμβάνει το πρώτο του software update

Κάμερες

Το σύστημα τριπλής πίσω κάμερας στο S23+ είναι το ίδιο με πριν. Δηλαδή, ο κύριος αισθητήρας 50 megapixel συνοδεύεται από τηλεφακό 10 MP και υπερευρυγώνιο 12 MP. Μπροστά, όμως, το S23+ έχει έναν νέο αισθητήρα 12MP με διάφραγμα f/2.2 και οπτικό πεδίο 80 μοιρών.

Samsung Galaxy S23+

Θα μπορούσε να διακρίνει κανείς μόνο ελάχιστη διαφορά στην ευκρίνεια μεταξύ των selfies που τραβήχτηκαν με το S22+ και το S23. Ωστόσο, εκτός από ορισμένες γενικές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας χρώματος, ήταν δύσκολο να τις ξεχωρίσουμε.

Σε σύγκριση με το Pixel 7 Pro και το iPhone 14 Pro, το S23+ έχει ένα μικρό πλεονέκτημα στη διατήρηση της λεπτομέρειας, χάρη και στην αυτόματη εστίαση dual-pixel. Η μπροστινή κάμερα 10,8 MP του Pixel δεν ήταν τόσο λεπτομερής ή καθαρή. Στο μεταξύ, η φωτογραφία με των 12 MP του iPhone δεν έδειξε σχεδόν κανένα από τα χρώματα που υπήρχαν.

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy S23 Ultra: Νέο δείγμα της κάμερας δημοσιεύθηκε

Αν και παραμένουν αμετάβλητες, οι πίσω κάμερες του S23+ εξακολουθούν να είναι αρκετά ικανές. Στις περισσότερες περιπτώσεις με επαρκή φωτισμό, παρέχουν εικόνες παρόμοιας ποιότητας με τα Pixel 7 Pro και iPhone 14 Pro. Το S23+ είχε το πιο βαθύ και φωτεινό μπλε, ενώ το Pixel ήταν το πιο ουδέτερο. Ο τηλεφακός 3x της Samsung επιτρέπει να φτάσεις όσο πιο κοντά σε μακρινά κτίρια και να έχεις καθαρές φωτογραφίες, αν και οι αλγόριθμοι της Google εξακολουθούν να δημιουργούν καθαρά αποτελέσματα.

Σε χαμηλό φωτισμό, ωστόσο, το Pixel ξεπέρασε σταθερά το S23+, με καλύτερη έκθεση και διατήρηση της ευκρίνειας στις πολυάριθμες λήψεις με λαχταριστό φαγητό. Είτε πρόκειται για μια γυαλιστερή τηγανητή γαρίδα είτε για ένα πιάτο με δελεαστικά χτένια, το Pixel απέδωσε πιο ομοιόμορφα στιγμιότυπα από το S23+.

Η λειτουργία πορτρέτου της Google διατηρούσε επίσης σταθερά τα θέματα στο επίκεντρο, αν και κάθε τόσο το S23+ έβγαζε μια φωτογραφία με εκπληκτικά ακριβή περιγράμματα των υποκειμένων. Αν και δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τις κορυφαίες κάμερες της Google ή της Apple, το S23+ δεν υστερεί πολύ και προσφέρει κάποια ευελιξία σε όσους θέλουν να τραβήξουν φωτογραφίες από απόσταση.

Απόδοση και διάρκεια μπαταρίας

Φέτος είναι η πρώτη φορά που η Samsung χρησιμοποιεί επεξεργαστή Snapdragon σε όλες τις παραλλαγές της σειράς Galaxy S, ανεξάρτητα από το πού αγοράζονται. Αυτό σημαίνει ότι αν είχατε υποβιβαστεί στη χρήση μιας έκδοσης με το chip Exynos της Samsung στο παρελθόν, η απόκτηση ενός S23 θα ήταν μεγαλύτερη αναβάθμιση για εσάς από κάποιον στις ΗΠΑ. Τα μοντέλα Exynos έχουν επικριθεί για μειονεκτήματα απόδοσης και διάρκειας μπαταρίας σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του Snapdragon, επομένως η ανταλλαγή του S22 σας με ένα S23 θα ήταν πιο λογικό στην Ευρώπη ή την Ασία παρά στις ΗΠΑ.

Samsung Galaxy S23+

Η σειρά S23 τροφοδοτείται από τον Snapdragon 8 Gen 2 για Galaxy, ο οποίος είναι μια προσαρμοσμένη έκδοση του κορυφαίου επεξεργαστή για κινητά της Qualcomm. Έχει ελαφρώς υψηλότερες clock ταχύτητες από την κανονική έκδοση, οπότε αν αυτός είναι ο μόνος καθοριστικός παράγοντας για εσάς όταν επιλέγετε μεταξύ ενός Galaxy και, ας πούμε, ενός OnePlus, τότε να ξέρετε ότι αυτή η διαφορά είναι εξαιρετικά μικρή.

Στην καθημερινή χρήση, το S23+ αισθάνθηκε τόσο έντονο όσο οποιοδήποτε από τα νέα τηλέφωνα. Ανεξάρτητα την χρήση του δεν «έκανε κοιλιά». Παρόλα αυτά θα ήταν πιο συνετό να αξιολογηθεί μετά από μερικούς μήνες χρήσης.

Διαβάστε επίσης: Samsung Galaxy S23: Διέρρευσαν νέα teasers για την κάμερα

Σε γενικές γραμμές, το S23+ ταιριάζει με το Pixel 7 Pro και οι δύο συσκευές έμειναν για περισσότερες από δύο ημέρες χωρίς φόρτιση. Ομολογουμένως, δεν χρησιμοποιήθηκαν πολύ, κυρίως η χρήση τους ήταν για τράβηγμα φωτογραφιών και βίντεο όλη την ημέρα.

Στη δοκιμή της μπαταρίας στο βίντεο, το S23+ σημείωσε τις εντυπωσιακές 25 ώρες, κάτι που ξεπερνά σχεδόν κάθε τηλέφωνο που δοκιμάστηκε το 2022, καθώς και τα Galaxy S23 Ultra και OnePlus 11.

Συμπέρασμα

Φαίνεται πως αν βρίσκεστε στην Αμερική, και έχετε ήδη ένα S21 ή S22 δεν αξίζει ιδιαίτερα να αναβαθμίσετε στο Galaxy S23+. Αν βέβαια έχετε κάποια έκδοση των προηγούμενων μοντέλων με τον επεξεργαστή της Exynos θα δείτε μια μεγάλη βελτίωση με τον νέο στο S23+ και γιαυτό βρίσκεται ψηλά,με μεγάλα Android μοντελά, στη λίστα ως ένα από τα καλύτερα.

πηγή πληροφοριών: engadget.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS