ΑρχικήinetΟι πωλήσεις foldable smartphone μειώνονται για πρώτη φορά

Οι πωλήσεις foldable smartphone μειώνονται για πρώτη φορά

Σύμφωνα με την εταιρεία Display Supply Chain Consultants (DSCC), οι πωλήσεις foldable smartphone μειώθηκαν εκπληκτικά το 4ο τρίμηνο του 2022, αντιπροσωπεύοντας την πρώτη μείωση σε ετήσια βάση. Αυτή η εκπληκτική πτώση δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν και αποτελεί μια ανησυχητική τάση για τους παραγωγούς αυτών των συσκευών.

Δείτε επίσης: Google apps: Βελτιώνονται συνεχώς σε foldables και tablets

foldable smartphone

Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι πωλήσεις foldable smartphone σημείωσαν κατακόρυφη πτώση κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, με μείωση 48% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 26% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Οι καθαροί αριθμοί αποστολών είναι συγκλονιστικοί – υποδεικνύοντας μια άνευ προηγουμένου βουτιά στη ζήτηση για αυτές τις συσκευές.

Παρά τις μη ικανοποιητικές επιδόσεις του τέταρτου τριμήνου, το 2022 ήταν μια τεράστια επιτυχία. Συγκρίνοντας τα νούμερα με τα περσινά, οι αποστολές αυξήθηκαν κατά το εντυπωσιακό 62%, με 12,9 εκατομμύρια αναδιπλούμενα smartphones να έχουν πωληθεί παγκοσμίως!

Δείτε επίσης: Surface Duo 3 της Microsoft: Θα έχει foldable οθόνη

Αναμφίβολα, η Samsung βρίσκεται στην κορυφή της κούρσας – κατέχει μερίδιο 83% στην παγκόσμια αγορά αναδιπλούμενων smartphone. Αυτό είναι λιγότερο από ό,τι είχε το τρίτο τρίμηνο, ωστόσο, όταν διατηρούσε το 86%. Πριν από ένα χρόνο, το τρίτο τρίμηνο του 2021, διατηρούσε το 96%, οπότε άλλοι αρπάζουν επιτέλους κάποια κομμάτια.

Το περασμένο τρίμηνο, το Galaxy Z Flip 4 κυριάρχησε στην αγορά των αναδιπλούμενων τηλεφώνων με το τεράστιο 47% των συνολικών πωλήσεων.

Στην παγκόσμια αγορά, η Samsung παραμένει στο τιμόνι των πωλήσεων ψηφιακής τεχνολογίας. Ωστόσο, δύο κινεζικές εταιρείες βρίσκονται ακριβώς πίσω τους στην κατάταξη – η Huawei ως δεύτερη και η OPPO στην τρίτη θέση.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό που μοιράστηκε η DSCC έχει να κάνει με τις αναδιπλούμενες οθόνες. Η Samsung Display ήταν ο κύριος προμηθευτής πτυσσόμενων οθονών το 4ο τρίμηνο του 2022, καθώς κατέλαβε το 81% της αγοράς. Ωστόσο, είχε μερίδιο 91% το τρίτο τρίμηνο του 2022, επομένως αυτό σηματοδοτεί πτώση.

Δείτε επίσης: Η OnePlus επιβεβαιώνει ότι ένα foldable έρχεται μέσα στην χρονιά

Η BOE, ένας κινέζος προμηθευτής οθονών, κατάφερε να αυξήσει το μερίδιό της από 4% το τρίτο τρίμηνο του 2022 σε 17% το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα είναι τα νούμερα στο τέλος του επόμενου έτους. Έρχονται όλο και περισσότερα πτυσσόμενα και οι οθόνες BOE θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα πιο δημοφιλείς.

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS