ΑρχικήinetH iSIM της Qualcomm μπορεί να εξαφανίσει τις SIM και eSIM

H iSIM της Qualcomm μπορεί να εξαφανίσει τις SIM και eSIM

Η Qualcomm είναι έτοιμη για την επόμενη λύση για smartphone, που ονομάζεται Integrated SIM ή iSIM, και μπορεί να αντικαταστήσει τις φυσικές κάρτες SIM και τις eSIM.

Integrated SIM iSIM της Qualcomm

Καθώς τα τηλέφωνα Android εξελίσσονται, φέρνουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα δίκτυα. Για χρόνια βασιζόμασταν σε φυσικές κάρτες SIM για να πραγματοποιούμε κλήσεις και να χρησιμοποιούμε data networks. Ωστόσο, με τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία τα πράγματα έχουν αλλάξει και θα αλλάξουν ακόμα περισσότερο.

Σταδιακά μετακινηθήκαμε προς την τεχνολογία eSIM, η οποία δεν καθιστά πλέον απαραίτητη την αντικατάσταση της φυσικής κάρτας SIM στα τηλέφωνα, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στους κατασκευαστές τηλεφώνων να ελευθερώσουν χώρο στο σχεδιασμό των smartphones. Μια eSIM είναι μια ψηφιακή κάρτα SIM που επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν μεταξύ παρόχων δικτύων κινητής τηλεφωνίας χωρίς να χρειάζεται να αλλάζουν φυσικά την κάρτα SIM. Αυτό διευκολύνει τους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε διαφορετικά δίκτυα και να επωφελούνται από τα προγράμματα που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες τους.

Δείτε επίσης: SIM swapping επιθέσεις: Τι είναι και πώς να προστατευτείτε;

Τώρα, όμως, Qualcomm είναι έτοιμη για την επόμενη λύση για smartphone, που ονομάζεται Integrated SIM ή iSIM. Αυτή η νέα μορφή SIM θα είναι πιο αποδοτική σε ενέργεια από τις κανονικές SIM και τις eSIM, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας.

Ο κατασκευαστής τσιπ λέει ότι η iSIM είναι ενσωματωμένη στο chipset, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερος χώρος για λειτουργίες όπως καλύτερα ηχεία κ.ά. Η Qualcomm και η Thales προωθούν την τεχνολογία iSIM παρουσιάζοντας την περίπτωση χρήσης της σε μια τροποποιημένη έκδοση του chipset Snapdragon 8 Gen.

Δείτε επίσης: Telegram: Εγγραφείτε στην υπηρεσία χωρίς κάρτα SIM

eSIM

Με μέγεθος 100 φορές μικρότερο από τη νανο-SIM που συνήθως χρησιμοποιούμε στα τηλέφωνά μας σήμερα, η iSIM αναμένεται να αποτελέσει την επόμενη επιλογή για τη συνδεσιμότητα δικτύου στις κινητές συσκευές. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι περισσότερα από 300 εκατομμύρια τηλέφωνα με iSIM θα πωληθούν μέχρι το 2030!

Ο κατασκευαστής chip λέει ότι η iSIM θα “συμπληρώσει” την υπάρχουσα τεχνολογία κάρτας SIM και eSIM. Επομένως, φαίνεται ότι το τηλέφωνό σας θα μπορεί να υποστηρίζει iSIM χωρίς να θυσιάζει τη διαθεσιμότητα καρτών SIM είτε eSIM.

Η Qualcomm ανακοίνωσε την τεχνολογία iSIM στο MWC 2023 στη Βαρκελώνη.

Δείτε επίσης: iPhone 14: Η Apple εξηγεί τα οφέλη της eSIM για όσους ταξιδεύουν

Η Apple έχει ήδη φέρει την αλλαγή με το αμερικανικό μοντέλο iPhone 14 που έρχεται χωρίς κανονική υποδοχή SIM. Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι η αγορά εξελίσσεται τόσο γρήγορα, ενώ η eSIM δεν έχει καν υιοθετηθεί ως βασική μορφή SIM ακόμα. Οι άνθρωποι σε χώρες όπως η Ινδία αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις συνδέσεις eSIM που περιορίζονται σε επιλεγμένους παρόχους. Μένει να δούμε πώς η iSIM θα ενσωματωθεί στην αγορά με τη βοήθεια της Qualcomm που προσφέρει την τεχνολογία μέσω του κορυφαίου chipset της. Δεν είναι σαφές πότε θα δούμε τα πρώτα smartphone με δυνατότητα iSIM, αλλά αφού γίνεται χρήση στο Snapdragon 8 Gen chipset, πιθανότατα θα εμφανιστεί σχετικά σύντομα. Αυτό το τσιπ χρησιμοποιείται ήδη στα καλύτερα τηλέφωνα Android. Αν το χαρακτηριστικό αυτό γίνει mainstream, τότε ο κατασκευαστής τσιπ θα πρέπει να το φέρει και για τα τηλέφωνα mid-range.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS