ΑρχικήUpdatesBrave: Ήρθε η λειτουργία Summarizer για το Search!

Brave: Ήρθε η λειτουργία Summarizer για το Search!

Το Brave, το πρόγραμμα περιήγησης ανοιχτού κώδικα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ανακοίνωσε με υπερηφάνεια τη νέα λειτουργία “Summarizer” για τη δική του μηχανή αναζήτησης – Brave Search.

Το Bing της Microsoft και το Bard της Google έχουν κάνει βήματα προόδου στην εισαγωγή της τελευταίας τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης τους, των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων που δημιούργησαν σοκ με το ChatGPT του OpenAI. Αλλά αυτή την εβδομάδα, το Brave πήγε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, ενσωματώνοντας μερικές από αυτές τις ίδιες δυνατότητες γλωσσικής επεξεργασίας απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού μέσω μιας λειτουργίας που συνοψίζει τα αποτελέσματα αναζήτησης!

Η λειτουργία Summarizer του Brave Search, που καθοδηγείται από ισχυρά γλωσσικά μοντέλα (LLM), έχει σχεδιαστεί για να παρέχει συνοπτικές απαντήσεις στην κορυφή κάθε σελίδας αποτελεσμάτων ερωτήματος. Δεν πρόκειται για μια γεννητική τεχνητή νοημοσύνη όπως το OpenAI– λειτουργεί μέσω πολλαπλών πηγών που αποκτώνται μόνο από τα αποτελέσματα του διαδικτύου, τα οποία στη συνέχεια επεξεργάζονται από LLMs που εκπαιδεύονται ειδικά για το Brave.

Δείτε επίσης: Η Microsoft προσθέτει το Bing AI Chat στο taskbar των Windows 11

Brave: Ήρθε η λειτουργία Summarizer για το Search!
Brave: Ήρθε η λειτουργία Summarizer για το Search!

Εδώ και πολύ καιρό, η Αναζήτηση Google παρέχει ένα ανάλογο εργαλείο σύνοψης- ωστόσο, αυτό εξετάζει γενικά μόνο έναν ιστότοπο που επιλέγεται ως αξιόπιστη πηγή αντί για πολλούς.

Μεγάλα γλωσσικά μοντέλα, όπως αυτό που τροφοδοτεί το ChatGPT, εκπαιδεύονται για να αναγνωρίζουν μοτίβα από τεράστιες εκτάσεις κειμένου από το διαδίκτυο. Μπορούν να αποδώσουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, συνθέτοντας συνεκτικές προτάσεις και γράφοντας ακόμη και δοκίμια για μια τεράστια ποικιλία θεμάτων. Αλλά τα LLM AIs δεν γνωρίζουν πραγματικά τίποτα και ο έγκυρος τόνος τους μπορεί να είναι παραπλανητικός. Η Brave, η οποία κατασκεύασε το δικό της LLM για το Summarizer, προσέφερε προειδοποιήσεις σχετικά με τη χρήση του.

“Είναι ζωτικής σημασίας να υπενθυμίσουμε στους χρήστες ότι δεν θα πρέπει να πιστεύει κανείς όλα όσα παράγει ένα σύστημα AI, με τον ίδιο τρόπο που δεν θα πρέπει να πιστεύει κανείς όλα όσα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο”, δήλωσε η Brave για το Summarizer. “Με τον κίνδυνο να δηλώσουμε το προφανές, δεν πρέπει να αναστέλλουμε την κριτική σκέψη για οτιδήποτε καταναλώνουμε, όσο εντυπωσιακά και αν είναι τα αποτελέσματα των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης”.

Brave: Ήρθε η λειτουργία Summarizer για το Search!
Brave: Ήρθε η λειτουργία Summarizer για το Search!

Το Brave προσφέρει μια ακριβή και καλά δομημένη απάντηση στο ερώτημά σας μέσω της λειτουργίας Summarizer. Όλα τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για τη σύνοψη αποδίδονται σωστά με συνδέσμους που σας βοηθούν να επικυρώσετε την ακρίβεια και την αξιοπιστία των πηγών. Οι απαντήσεις ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τους επιλεγμένους ιστότοπους, αλλά όλοι αυτοί οι πόροι ορίζονται σαφώς για καλύτερη κατανόηση.

Δείτε επίσης: Brave version 1.49: Μπλοκάρει “open in app” prompts και pool-party επιθέσεις

Η λειτουργία Summarizer θα παρέχει βελτιωμένες περιγραφές αποτελεσμάτων αναζήτησης που θα είναι πιο ακριβείς, χρησιμοποιώντας περιλήψεις αντί για αποσπάσματα που λαμβάνονται από έναν ιστότοπο.

Η Brave ανακοινώνει με υπερηφάνεια ότι όλοι οι χρήστες της πλατφόρμας αναζήτησης, είτε σε επιτραπέζια είτε σε κινητά, έχουν τώρα πρόσβαση στην εκπληκτική λειτουργία Summarizer. Όσοι προτιμούν να μην τη χρησιμοποιούν, μπορούν εύκολα να την απενεργοποιήσουν στις προσωπικές τους ρυθμίσεις.

Πηγή: macrumors.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS