ΑρχικήinetΑυστραλία: Ban του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές - Έλεγχος σε άλλα social...

Αυστραλία: Ban του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές – Έλεγχος σε άλλα social media

Αυστραλοί ειδικοί επιμένουν ότι η απαγόρευση (ban) του TikTok από κυβερνητικές συσκευές στην Αυστραλία είναι λογική, αλλά θα έπρεπε να επεκταθεί και σε άλλες εφαρμογές social media.

TikTok απαγόρευση ban

Ένας αυξανόμενος αριθμός αυστραλιανών κυβερνητικών υπηρεσιών έχουν αρχίσει να απαγορεύουν τη δημοφιλή κινεζική εφαρμογή. Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια λόγω των φερόμενων δεσμών της μητρικής εταιρείας του TikTok, Bytedance, με την κινεζική κυβέρνηση. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η κινεζική κυβέρνηση μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών.

Σύμφωνα με τους Canberra Times, σχεδόν οι μισοί από τους σχεδόν 140 ομοσπονδιακούς κυβερνητικούς οργανισμούς, που εξετάστηκαν, είχαν κάνει ban το TikTok σε κρατικές συσκευές.

Δείτε επίσης: Το TikTok θα περιορίζει αυτόματα το screen time στους εφήβους

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της εστίασης βρίσκεται στο TikTok, το Υπουργείο Εσωτερικών προβαίνει, κατόπιν αιτήματος της υπουργού Εσωτερικών Clare O’Neil, και σε επανεξέταση των κινδύνων άλλων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ειδικοί λένε ότι το TikTok δεν πρέπει να είναι το μοναδικό που απαγορεύεται στις κυβερνητικές συσκευές.

Η Vanessa Teague, ερευνήτρια κυβερνοασφάλειας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας θεωρεί ότι και άλλες πλατφόρμες είναι “κακές” (όχι μόνο το TikTok). Είπε, ακόμα, ότι ενώ η Apple και η Google δίνουν πλέον στους χρήστες περισσότερες εξουσίες για να περιορίσουν τις πληροφορίες που παρέχουν σε εφαρμογές κοινωνικών μέσων (π.χ. πληροφορίες τοποθεσίας και επικοινωνίας), οι εφαρμογές μπορούν και εξακολουθούν να συλλέγουν ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών για τους χρήστες.

Δείτε επίσης: Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς υπαλλήλους: Αφαιρέστε το TikTok από τις συσκευές σας

Είναι καλό να απενεργοποιήσετε την άδεια τοποθεσίας, αλλά αν στη συνέχεια ανεβάσετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο που έχει τις συντεταγμένες GPS σας… τότε τους είπατε πού βρίσκεστε, οπότε είναι καλύτερα, αλλά δεν λύνει εντελώς το πρόβλημα“.

Αυστραλία TikTok
Αυστραλία: Ban του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές – Έλεγχος σε άλλα social media

Ο Dr Abu Barkat Ullah, ερευνητής στο University of Canberra, προειδοποίησε επίσης για τους κινδύνους όλων των εφαρμογών. Είπε ότι ενώ ο περιορισμός των εφαρμογών που μπορούν να εγκατασταθούν σε συσκευές εργασίας είναι λογικός, οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να παρέχουν πολλές πληροφορίες μέσω των προσωπικών τους συσκευών.

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τις προσωπικές συσκευές, τα δεδομένα που εκθέτουμε σε τρίτους“, είπε.

Πάντως, η Clare O’Neil έχει αποκλείσει ένα ευρύτερο ban του TikTok.

Το TikTok είναι μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες εφαρμογές στην Αυστραλία, ιδιαίτερα αγαπητή στους νέους της Αυστραλίας. Δεν είναι επί του παρόντος στο τραπέζι“, είπε στο ABC τον Φεβρουάριο.

Δείτε επίσης: Πώς να διαγράψετε Drafts στο TikTok

Οι Teague και Ullah είπαν ότι η εστίαση θα πρέπει να είναι στην εκπαίδευση των Αυστραλών πολιτών σχετικά με το απόρρητο (είτε μιλάμε για το TikTok είτε όχι), και όχι στο απλό ban μιας εφαρμογής.

Συνολικά, η κατανόηση της σημασίας της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο είναι ζωτικής σημασίας στον σημερινό ψηφιακό κόσμο, δεδομένου του συνεχώς αυξανόμενου όγκου δεδομένων που συλλέγονται για εμάς καθημερινά. Ο έλεγχος του είδους των πληροφοριών που συλλέγονται για τον εαυτό σας είναι το κλειδί για να διασφαλίσετε ότι κανένας άλλος δεν θα έχει πρόσβαση ή έλεγχο στην ιδιωτική σας ζωή χωρίς τη συγκατάθεση ή τη γνώση σας.

Πηγή: www.theguardian.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS