ΑρχικήinetΗ Atlassian απολύει το 5% του προσωπικού της

Η Atlassian απολύει το 5% του προσωπικού της

Προκειμένου να επικεντρωθεί καλύτερα στη μετάβαση στο cloud και την ITSM, η εταιρεία λογισμικού Atlassian, με έδρα την Αυστραλία, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απολύσει 500 υπαλλήλους, δηλαδή περίπου το 5% του συνολικού της εργατικού δυναμικού. Οι αλλαγές αυτές έγιναν σε μια προσπάθεια να αναπτύξει περαιτέρω την προσφορά των προϊόντων της τόσο για τους διαχειριστές έργων όσο και για τους προγραμματιστές λογισμικού.

Δείτε επίσης: Atlassian: Διορθώνει κρίσιμα bugs στους Bitbucket & Crowd Server

Atlassian

Τη Δευτέρα, οι συν-Διευθύνοντες Σύμβουλοι Scott Farquhar και Mike Cannon-Brookes δημοσίευσαν μια ανάρτηση, με την οποία ανακοίνωσαν μια επίπονη αλλά αναγκαία απόφαση για την αναπροσαρμογή της ομάδας, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχία της Atlassian για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δείτε επίσης: Η Atlassian διορθώνει bug που παρείχε πρόσβαση στο Jira Service Management

Παρόλο που η κίνηση αυτή δεν ήταν αποτέλεσμα των οικονομικών δυσκολιών της Atlassian, εξακολουθεί να αποτελεί μετασχηματισμό προκειμένου να δοθεί καλύτερη προτεραιότητα στους ρόλους που θα βοηθήσουν την εταιρεία να επιτύχει. Οι συνδιευθυντές εξηγούν: “Ως εταιρεία, έχουμε μπροστά μας τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης, ιδιαίτερα σε cloud migrations, ITSM και εξυπηρέτηση των εταιρικών πελατών μας στο cloud”.

Από το τέλος του 2022, αμέτρητοι τεχνολογικοί γίγαντες – συμπεριλαμβανομένων των Meta, Twitter, Salesforce και Alphabet – έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική ύφεση. Ως αποτέλεσμα αυτής της σειράς δυσάρεστων ειδήσεων, οι εταιρείες αυτές προχώρησαν σε σαρωτικές απολύσεις για να διορθώσουν τις πρακτικές υπερβολικών προσλήψεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και άλλων μακροοικονομικών εμποδίων. Η τρέχουσα τάση δεν αποτελεί εξαίρεση- και υπό το πρίσμα όλων αυτών παραμένει μια διαρκώς παρούσα υπενθύμιση ότι η προσεκτική βελτιστοποίηση είναι το κλειδί για τις επιτυχημένες επιχειρήσεις σήμερα.

Δείτε επίσης: Atlassian: Η πρόσφατη διαρροή δεδομένων προέρχεται από εφαρμογή τρίτου μέρους

Η Atlassian ιδρύθηκε το 2002 από δύο ομογενείς από την Αυστραλία που ζούσαν στο Σαν Φρανσίσκο, τον Mike Cannon-Brookes και τον Scott Farquhar. Εκείνη την εποχή, είχαν και οι δύο δουλειές ως μηχανικοί λογισμικού, αλλά ήθελαν να δημιουργήσουν κάτι που θα τους απέφερε λίγο περισσότερα χρήματα από αυτά που επέτρεπαν οι μισθοί τους. Αφού αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και ερεύνησαν διάφορους τύπους εταιρειών, επέλεξαν τελικά να ξεκινήσουν μια εταιρεία λογισμικού -μια εταιρεία που θα ειδικευόταν στην κατασκευή εργαλείων συνεργασίας για προγραμματιστές και ομάδες. Από τότε, η Atlassian έχει εξελιχθεί σε μια διεθνή δύναμη με πάνω από 10 εκατομμύρια χρήστες σε 195 χώρες.

Πηγή πληροφοριών: computerworld.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS