ΑρχικήTop PicksTop 10 best selling smartphones 2022: Μόνο δύο Android στη λίστα

Top 10 best selling smartphones 2022: Μόνο δύο Android στη λίστα

android
Top 10 best selling smartphones 2022: Μόνο δύο Android στη λίστα

Με βάση την έρευνα του Counterpoint, μόνο 2 από τα top 10 best-selling smartphones είναι android για το 2022. Τα δύο αυτά είναι της Samsung A03 και Galaxy A13. Οι υπόλοιπες 8 θέσεις ανήκουν στα iPhone της Apple με το iPhone 13 να είναι στην κορυφή.

Δεν υπάρχει καμία έκπληξη για την κυριαρχία της Apple. Από τη στιγμή που η εταιρία ξεκίνησε να κυκλοφορεί μερικά μοντέλα μόνο το χρόνο, ο κόσμος που θέλει να αγοράσει iPhone δεν έχει και πολλές επιλογές. Καταλήγουν λοιπόν να αγοράζουν το νεότερο μοντέλο, αυξάνοντας έτσι τον όγκο. Από την άλλη, η μεγάλη γκάμα στα Android σημαίνει πως δεν υπάρχει κάποια στάνταρ επιλογή. Όποιο και να είναι το budget του καθενός ή οι προϋποθέσεις του, θα μπορεί να βρει και το αντίστοιχο μοντέλο.

Δείτε επίσης: Το Google Drive update για Android φέρνει νέες λειτουργίες

Είναι έτσι εδώ και αρκετά χρόνια και δεν αλλάζει σύντομα. Στην πραγματικότητα, η Apple επωφελείται ολοένα και περισσότερο από τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στον χώρο του Android. Είχε 8 μοντέλα iPhone στη λίστα των top 10 με τις καλύτερες πωλήσεις smartphone για πρώτη φορά πέρυσι. Τα iPhone 13 και iPhone 13 Pro Max ήταν οι μηνιαίες κορυφαίες επιλογές από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, δηλαδή μέχρι την σειρά iPhone 14. Το iPhone 14 Pro Max ήταν το αγαπημένο του κοινού για τους επόμενους τρεις μήνες, με το iPhone 14 να βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα τον Δεκέμβριο.

Συνολικά, το iPhone 13 αντιπροσώπευε το 5% όλων των smartphone που πουλήθηκαν πέρυσι. Ακολούθησαν τα iPhone 13 Pro Max και iPhone 14 Pro Max. Το Samsung Galaxy A13 βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ακολουθούμενο από τα iPhone 13 Pro, iPhone 12, iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone SE 2022 και Galaxy A03. Η Counterpoint λέει πως το πιο πρόσφατο μοντέλο iPhone Pro Max πωλήθηκε σε περισσότερους αριθμούς από το Pro και τα βασικά μοντέλα για πρώτη φορά.

Πρόταση: Η Apple είναι και πάλι η πιο κερδοφόρα μάρκα Smartphone στον κόσμο

«Οι σημαντικές εξελίξεις στη σειρά iPhone 14 Pro, όπως η δυναμική νησίδα και ο ταχύτερος επεξεργαστής, την καθιστούν πιο ελκυστική, καθώς το βασικό μοντέλο είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το μοντέλο του προηγούμενου έτους», εξηγεί η ερευνητική εταιρεία. Στον χώρο του Android, το Galaxy A13 της Samsung είναι το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2021 και το Galaxy A12 ήταν μια δημοφιλής επιλογή στην Καραϊβική, τη Λατινική Αμερική και την Ινδία.

Οι κατασκευαστές Android OEM συρρικνώνουν τα portfolio των smartphone τους

Τα δέκα κορυφαία smartphones με τις περισσότερες πωλήσεις αντιπροσώπευαν σχεδόν το 19% των συνολικών αποστολών πέρυσι. Η Counterpoint εκτιμά ότι αυτό το μερίδιο θα αυξηθεί το 2023. Αυτό συμβαίνει επειδή η OEM της Android μικραίνουν τα portfolio των smartphone τους. Περίπου 3.600 smartphone δραστηριοποιούνταν στην παγκόσμια αγορά το 2022, σημειώνοντας μείωση άνω του 14 %, από τα 4.200 το 2021. Αυτός ο αριθμός ενδέχεται να μειωθεί ακόμη περισσότερο φέτος. «Οι μάρκες θα επικεντρωθούν στην μετατροπή των portfolio τους σε premium για να μετατρέψουν τους όγκους σε κέρδη», αναφέρει η Counterpoint.

Διαβάστε επίσης: Αξιοποιήστε τη δυνατότητα διαχωρισμού οθόνης στο Android

Top 10 best selling smartphones 2022: Μόνο δύο Android στη λίστα
Top 10 best selling smartphones 2022: Μόνο δύο Android στη λίστα

πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS