ΑρχικήgamingResident Evil 4 Remake: Η Capcom κάνει βήματα πίσω με αυτό το...

Resident Evil 4 Remake: Η Capcom κάνει βήματα πίσω με αυτό το remake

resident evil 4

Το remake του Resident Evil 4 ξεκίνησε δυναμικά. Με ενημερωμένη μηχανική σκόπευσης και με μια νέα έγχυση επεξεργαστικής ισχύος κάνει αυτή την έκδοση του RE4, την πιο συναρπαστική που έχει παραδώσει η Capcom ποτέ, ακόμα και ο Leon Kennedy δείχνει καλύτερα από ποτέ, ναι ακόμα και με το εμφύτευμα στο πηγούνι του. Στην αρχή το παιχνίδι είναι εντάξει για τις πρώτες ώρες, ενώ ο Leon πυροβολεί και μαχαιρώνει για να περάσει ανάμεσα από τους περίεργους κατοίκους του ισπανικού χωριού όπου τα παράσιτα τους έχουν μεταμορφώσει σε θανάσιμα τέρατα με πλοκάμια. Οι αρχικές σκηνές, ανάμεσα σε χαλασμένα ξύλινα κτήρια και στις όχθες ενός συστήματος σπηλαίων καθιερώνουν τον αιματοβαμμένο τόνο του παιχνιδιού και παρέχουν μια ισορροπία ανάμεσα στην διαχείριση περιουσίας, την επίλυση puzzle και ένα μοντέρνο third-person shooting.

Δείτε επίσης: Ολοκληρώθηκε το remake του Resident Evil 4

Όσο το παιχνίδι συνεχίζεται σε περιπλοκότητα γίνεται πιο αδέξιο. Η προσπάθεια της Capcom για να προσεγγίσει ένα μοντέρνο τρόπο για να προσθέσει περισσότερα τέρατα, πυκνά περιβάλλοντα και λιγότερες σφαίρες- τα οποία θα μπορούσαν σίγουρα να έχουν αποτέλεσμα ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση αν χρησιμοποιηθούν σωστά. Δυστυχώς με το χτίσιμο των animations του Leon να είναι κάπως πιο αργές τον κάνει να είναι μόνιμα πιο αδύναμος και να μην μπορεί να αποφύγει βασικές επιθέσεις αλλά ούτε να πυροβολεί αξιόπιστα.

resident evil 4

Σε σχέση με το original, το remake χάνει εύκολα το ενδιαφέρον του και φαίνεται πως η Capcom μετέφερε τις προσπάθειες της στο να αναβαθμίσει τους εχθρούς και τα περιβάλλοντα, αφήνοντας τον Leon στην περίοδο του GameCube.

Πρόταση: Μια πρώτη ματιά στο gameplay του Resident Evil 4 Remake

Παρόλο που το remake του RE4 παρουσιάζει νέα boss fights και διάφορους εχθρούς, δίνει την δυνατότητα στον Leon να αποκρούει ισχυρές επιθέσεις. Μερικές φορές. Η δυνατότητα απόκρουσης είναι διαθέσιμη μόνο όταν ο Leon έχει μαχαίρι standby, όταν λοιπόν εμφανιστεί είναι εύκολο να την διακόψουν είτε από το γύρω περιβάλλον του, τις κινήσεις άλλων εχθρών αλλά και τα ίδια τα animation του Leon. Αυτό σημαίνει πως η δυνατότητα απόκρουσης είναι γενικά απρόβλεπτη και δεν προσφέρει αυτό το συναίσθημα της έντασης στις σκηνές πάλης.

Σε όλη τη διάρκεια οι εχθροί του Leon βρίσκονται τριγύρω του και λόγω του αργού τρεξίματος δεν έχει τη δυνατότητα να τους αποφύγει γρήγορα και πολλές φορές οι σφαίρες στο κεφάλι δεν κάνουν τίποτα, αυτό οφείλεται στην αυθεντική κίνηση που έχει και στα προηγούμενα resident evil. Όμως οι δημιουργοί των παιχνιδιών είχαν προσφέρει για τα προηγούμενα remakes ενημερωμένα controls και περιβάλλοντα που ταιριάζουν με το μοντέρνο εξοπλισμό. Σε σχέση λοιπόν με αυτά τα παιχνίδια, το RE4 φαίνεται μισό.

resident evil 4

Ένα boss fight που έφτιαξαν είναι ενάντια στον Mendez. Στο original ο Mendez εκτοξεύει μια επαναλαμβανόμενη σειρά επιθέσεων από τα δοκάρια ενός φλεγόμενου σφαγείου. Στο remake πέφτει πίσω για να εκσφενδονίσει φλεγόμενα κούτσουρα και εκρηκτικά τύμπανα λαδιού πριν ορμήσει για πιο κοντινή μάχη και για να αλλάξει τις θέσεις μερικές φορές. Λόγω της αργής κίνησης αλλά και του ότι υπάρχουν παντού φλεγόμενα αντικείμενα ο Mendez είναι δύσκολο να νικηθεί καθώς φαίνεται καθαρά η δουλειά που έχει γίνει στον χαρακτήρα του Mendez και η ελλιπής στον Leon.

Μετά από πολλές προσπάθειες το μενού σου δίνει την επιλογή να αλλάξεις την δυσκολία και να βάλεις assisted mode κάτι που από ότι αποδείχθηκε είναι μόνιμο για όλο το υπόλοιπο παιχνίδι και δεν μπορείς να το αλλάξεις. Η assisted mode σου προσφέρει ένα διαφορετικό παιχνίδι χωρίς ένταση και ρίσκο.

Διαβάστε επίσης: Resident Evil 4 VR: Έρχεται στο Oculus Quest 2 στις 21 Οκτωβρίου

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό για τους παίκτες τους Playstation 5 είναι οι ήχοι στο χειριστήριο οι οποίοι είναι πάρα πολύ δυνατοί. Τέλος, αυτό που λάβαμε από το remake του Resident Evil 4 είναι πως δεν είναι ένα κακό παιχνίδι απλά φαίνεται να έχει κάποια προβλήματα.

πηγή πληροφοριών:engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS