ΑρχικήSecurityΟ φερόμενος ιδιοκτήτης του BreachForums "Pompompurin" συνελήφθη

Ο φερόμενος ιδιοκτήτης του BreachForums “Pompompurin” συνελήφθη

Την Τετάρτη, οι αρχές επιβολής του νόμου των ΗΠΑ έθεσαν υπό κράτηση έναν άνδρα από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος θεωρείται ύποπτος ότι είναι ο Pompompurin – εγκέφαλος του hacking forum BreachForums.

Pompompurin

Τα δικαστικά έγγραφα αποκάλυψαν ότι του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για μία μόνο κατηγορία συνωμοσίας με σκοπό την ενθάρρυνση ατόμων να διαθέσουν στην αγορά παράνομες συσκευές πρόσβασης.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ο Connor Brian Fitzpatrick ομολόγησε ότι είναι ο Pompourin – ιδιοκτήτης του φόρουμ ηλεκτρονικού εγκλήματος Breach Forums.

Την Πέμπτη, ο Fitzpatrick αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 300.000 δολαρίων και θα εμφανιστεί στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Ανατολικής Περιφέρειας της Βιρτζίνια στις 24 Μαρτίου, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ο κατηγορούμενος υπέβαλε τα χαρτιά του στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να έχει επί του παρόντος άδεια να ταξιδεύει μόνο εντός της Νότιας και της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, καθώς και της Ανατολικής Περιφέρειας της Βιρτζίνια για τυχόν ακροάσεις στο δικαστήριο. Αυτό του απαγορεύει επίσης να έρθει σε επαφή με μάρτυρες, συγκατηγορούμενους ή ακόμη και συνωμότες.

BreachForums

Ενώ ο ιδιοκτήτης του BreachForums απουσιάζει, ένας διαχειριστής του φόρουμ δήλωσε ότι ο ιστότοπός τους θα παραμείνει λειτουργικός και θα συνεχίσει να λειτουργεί στην τρέχουσα κατάστασή του.

Ο διαχειριστής σημείωσε ότι έχει τον πλήρη έλεγχο της αρχιτεκτονικής του ιστότοπου και συνεχίζει να συντηρεί και να διαχειρίζεται το φόρουμ.

Ποιος είναι ο Pompompurin;

Με μια διαβόητη φήμη ως ένα από τα πιο διαβόητα μέλη ενός υπόγειου κυβερνοεγκλήματος που επικεντρώνεται στη διείσδυση σε εταιρείες και στη συνέχεια στη διάδοση κλεμμένων δεδομένων σε φόρουμ ή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Pompompurin έγινε γρήγορα μια διακεκριμένη φιγούρα στο RaidForums.

Στον απόηχο της κατάληψης του RaidForums από το FBI το 2022, ο Pompourin ανέλαβε να δημιουργήσει το BreachForums, έναν διαδικτυακό χώρο που θα βοηθούσε να καλυφθεί αυτό το κενό.

Από την ίδρυσή του, αυτό το φόρουμ διαρροής δεδομένων έχει γίνει το μεγαλύτερο στην κατηγορία του και προτιμάται από εγκληματίες του κυβερνοχώρου και συμμορίες ransomware για τη διάδοση κλεμμένων πληροφοριών.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το BreachForums αποτέλεσε σοβαρό κίνδυνο, καθώς χρησιμοποιήθηκε για να προσπαθήσει να προωθήσει τις κλεμμένες προσωπικές πληροφορίες από μια παραβίαση δεδομένων στο D.C. Health Link, το οποίο παρέχει υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης για τους αντιπροσώπους του Κογκρέσου, το προσωπικό τους και τα μέλη των οικογενειών τους στην Αμερική.

Το BreachForums απέκτησε γρήγορα κακή φήμη ως πρωταρχική πηγή ηλεκτρονικού εγκλήματος, ενώ ο Pompompurin εδραίωσε περαιτέρω την παρουσία του με τη συμμετοχή του σε πολυάριθμες διάσημες εταιρικές παραβιάσεις.

Αυτές οι παραβιάσεις περιλαμβάνουν την αποστολή πλαστών ηλεκτρονικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για επίθεση στον κυβερνοχώρο χρησιμοποιώντας ένα ελάττωμα στην Επιχειρηματική Πύλη Επιβολής του Νόμου (LEEP) του FBI, την κλοπή δεδομένων πελατών από την Robinhood και τη χρήση ενός σφάλματος για την επιβεβαίωση των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 5,4 εκατομμυρίων χρηστών του Twitter.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS