ΑρχικήinetΙδιοκτήτες EV: Η οικιακή φόρτιση έχει γίνει πηγή ανησυχίας

Ιδιοκτήτες EV: Η οικιακή φόρτιση έχει γίνει πηγή ανησυχίας

Μια έρευνα που διεξήχθη από την JD Power αποκάλυψε ότι οι ιδιοκτήτες EV απογοητεύονται όλο και περισσότερο από την εμπειρία φόρτισης στο σπίτι, λόγω θεμάτων όπως η αύξηση των τελών ηλεκτρικής ενέργειας και οι χαμηλότερες από τις αναμενόμενες ταχύτητες φόρτισης.

Δείτε επίσης: Tesla: Μείωσε πρόσφατα τις τιμές των πολυτελών ηλεκτρικών οχημάτων
Ιδιοκτήτες EV

Τα ποσοστά πληθωρισμού εκτοξεύτηκαν με πρωτοφανή ρυθμό για τα τελευταία 40 χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, με αγαθά από ξυλεία μέχρι τρόφιμα να γίνονται όλο και πιο ακριβά.

Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας δεν έμεινε ανεπηρέαστο από τις σημαντικές αυξήσεις. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Energy Information Administration, οι οικιακές τιμές ενέργειας στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί σημαντικά: από 13,72 σεντς ανά κιλοβατώρα τον Δεκέμβριο του 2021 σε 14,96 σεντς ανά κιλοβατώρα κατά μέσο όρο μέχρι το 2022 – μια αύξηση της τάξης του 9%!

Η πρόσφατη μελέτη της JD Power για την εμπειρία των ΗΠΑ σχετικά με την οικιακή φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων δείχνει ότι η αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας είναι ο κύριος παράγοντας που συμβάλλει στη δυσαρέσκεια για τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων στο σπίτι.

Επίσης μόνο το 51% των ιδιοκτητών EV γνώριζαν τα προγράμματα των εταιρειών κοινής ωφέλειας που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στη φόρτιση στο σπίτι. Σύμφωνα με τον Adrian Chung, διευθυντή του τμήματος πληροφοριών κοινής ωφέλειας της JD Power, αυτό είναι ένα ανησυχητικό στατιστικό στοιχείο:

Με την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις διαθέσιμες εκπτώσεις ή τα κίνητρα, οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων θα επωφεληθούν. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους πιθανούς ιδιοκτήτες EV να λάβουν μια πιο ενημερωμένη απόφαση αγοράς, καθώς και να ελαχιστοποιήσει τις ανησυχίες σχετικά με τη φόρτιση στο σπίτι και να υποστηρίξει μεγαλύτερη υιοθέτηση των EV.

Δείτε ακόμα: Toyota: Ανακοινώνει το πρώτο ηλεκτρικό όχημα Lexus
οικιακή φόρτιση

Οι εταιρείες κοινής ωφέλειας μπορούν να παρέχουν απίστευτες εκπτώσεις και ανταμοιβές όταν αγοράζετε ή εγκαθιστάτε υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο σπίτι σας. Εάν θέλετε να δείτε ποια οφέλη είναι διαθέσιμα κοντά σας, επικοινωνήστε απευθείας με την αντίστοιχη εταιρεία κοινής ωφέλειας ή δείτε στο ChargePoint το λεπτομερή κατάλογο ανά κράτος, στον οποίο έχετε εύκολη πρόσβαση.

Εκτός από την ταχύτητα φόρτισης, ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει στη μείωση της ικανοποίησης είναι η ανεπαρκής τεχνολογία. Όταν οι χρήστες αναβάθμισαν από φορτιστή επιπέδου 1 σε φορτιστή επιπέδου 2, η συνολική ικανοποίησή τους βελτιώθηκε σημαντικά.

Η ανάλυση της φετινής μελέτης έδειξε ότι αν και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων χρησιμοποιούν φορτιστή επιπέδου 2, εκείνοι που αγόρασαν τα οχήματά τους το 2022 και το 2023 είναι σημαντικά λιγότερο ικανοποιημένοι από τους αγοραστές του 2021 και του 2020.

Ο Brent Gruber, εκτελεστικός διευθυντής της πρακτικής EV στην JD Power, εξηγεί, “η βελτίωση της εμπειρίας φόρτισης στο σπίτι πρέπει να είναι ένας κοινός στόχος για όλους.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι η πλειοψηφία των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων έχει περιορισμένες γνώσεις σχετικά με τα υφιστάμενα προγράμματα και κίνητρα.

Δείτε επίσης: Wyoming: Θέλει να απαγορεύσει τα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2035

Η καθιέρωση χρόνου φόρτισης είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης σε όσους χρησιμοποίησαν την εφαρμογή κινητού τηλεφώνου του οχήματός τους. Όσον αφορά τους οικιακούς σταθμούς φόρτισης, η Tesla παίρνει την πρωτιά στους φορτιστές επιπέδου 2, ακολουθούμενη από την GRIZZL-E και την Emporia.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS