ΑρχικήinetΓαλλία: Ban του TikTok και άλλων apps σε κυβερνητικές συσκευές

Γαλλία: Ban του TikTok και άλλων apps σε κυβερνητικές συσκευές

Η Γαλλία εντάσσεται στη λίστα με τις χώρες που έχουν απαγορεύσει (ban) τη χρήση του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές. Όμως, οι περιορισμοί που θέτει η χώρα είναι ακόμα πιο αυστηροί. Σύμφωνα με τη Le Monde, η γαλλική κυβέρνηση απαγορεύει εφαρμογές αναψυχής όπως το TikTok, το Twitter, το Netflix και το Candy Crush από τις συσκευές κυβερνητικών υπαλλήλων, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των δεδομένων που ανήκουν τόσο στους υπαλλήλους όσο και στη διοίκηση. Ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Stanislas Guerini, πιστεύει ότι οι περιορισμοί αυτοί είναι απαραίτητοι προκειμένου να προστατευθούν από τυχόν απειλές που προέρχονται από αυτές τις πλατφόρμες.

Γαλλία Ban του TikTok

Η κυβέρνηση δεν έχει παράσχει μια ακριβή λίστα με τις απαγορευμένες εφαρμογές. Ωστόσο, ο Guerini είπε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις για χάρη της απαραίτητης επικοινωνίας. Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ αμέσως, αλλά οι κυρώσεις για την παράβαση του κανόνα μπορούν να αποφασιστούν σε “διευθυντικό επίπεδο”, αναφέρει το γραφείο του Guerini.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ προς ByteDance: Πουλήστε τo μερίδιό σας στο TikTok αλλιώς έρχεται ban

Η απαγόρευση του TikTok και των άλλων εφαρμογών δεν εφαρμόζεται στις προσωπικές συσκευές των υπαλλήλων.

Μετά την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, πολλές πολιτείες στην Αμερική, ο Καναδάς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Βρετανία και η Νέα Ζηλανδία περιόρισαν την πρόσβαση στο TikTok σε κυβερνητικές συσκευές λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια. Συγκεκριμένα, οι δυτικές χώρες ανησυχούν ότι η κινεζική κυβέρνηση με τους νόμους που έχει θεσπίσει, μπορεί να αναγκάσει την κινεζική Bytedance, μητρική του TikTok, να παράσχει δεδομένα χρηστών άλλων χωρών. Επίσης, υπάρχουν ανησυχίες για χρήση του TikTok για διάδοση προπαγάνδας.

Δείτε επίσης: Το TikTοk προσθέτει νέες πολιτικές για την τεχνητή νοημοσύνη

Γαλλία: Ban του TikTok και άλλων apps σε κυβερνητικές συσκευές

Το TikTok έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες για συνεργασία με την κινεζική κυβέρνηση. Σε πρόσφατη κατάθεσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Shou Chew, είπε ότι η ByteDance “δεν είναι πράκτορας της Κίνας” και ότι τα δεδομένα των Αμερικανών χρηστών δεν μεταφέρονται στο προσωπικό σε άλλες χώρες.

Πέρα από τις χώρες που ζητούν την απεγκατάσταση του TikTok από κυβερνητικές συσκευές, υπάρχουν και μεμονωμένοι φορείς που ζητούν από τους υπαλλήλους κάτι αντίστοιχο. Πρόσφατα, το BBC προέτρεψε όλα τα μέλη του προσωπικού να απεγκαταστήσουν το TikTok από όλες τις εταιρικές συσκευές. Η καθοδήγηση που στάλθηκε στο προσωπικό του ραδιοτηλεοπτικού φορέα ανέφερε: “Δεν συνιστούμε την εγκατάσταση του TikTok σε μια εταιρική συσκευή του BBC, εκτός εάν υπάρχει δικαιολογημένος επιχειρηματικός λόγος. Εάν δεν χρειάζεστε το TikTok για επαγγελματικούς λόγους, το TikTok θα πρέπει να διαγραφεί“.

Δείτε επίσης: Το TikTοk επιτρέπει τώρα να κάνετε reset στο For You feed σας

Γαλλία: Ban του TikTok και άλλων εφαρμογών

Ωστόσο, η Γαλλία δεν φαίνεται να στοχεύει μόνο το TikTok ή κάποια συγκεκριμένη χώρα. Αντίθετα, αναφέρεται σε μια γενική ανησυχία ότι οι εφαρμογές ψυχαγωγίας ενδέχεται να θέτουν τα κρατικά δεδομένα σε περιττό κίνδυνο. Οι περιορισμοί μπορεί να βοηθήσουν στην εξάλειψη των ανησυχιών ότι οι υπάλληλοι θα μπορούσαν να εκθέσουν ακούσια πληροφορίες μέσω των λογαριασμών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: www.engadget.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS