ΑρχικήinetAlibaba: Θα χωριστεί σε 6 μονάδες και θα εξερευνήσει τις IPO

Alibaba: Θα χωριστεί σε 6 μονάδες και θα εξερευνήσει τις IPO

Αυτή την Τρίτη, η Alibaba ανακοίνωσε την πιο θεμελιώδη αναδιάρθρωση της εταιρικής της δομής μέχρι σήμερα – ένα σχέδιο που τη χωρίζει σε έξι διακριτούς επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι διαθέτουν τη δυνατότητα να αντλήσουν πρόσθετα κεφάλαια και να εισαχθούν στο χρηματιστήριο.

Δείτε επίσης: Κίνα: Πρόστιμο στις Alibaba, Tencent, Baidu για παραβιάσεις αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας

Alibaba

Κάθε επιχειρηματικό τμήμα θα διευθύνεται από έναν μεμονωμένο διευθύνοντα σύμβουλο και ένα διοικητικό συμβούλιο. Η Alibaba ανέφερε σε μια δήλωση ότι η κίνηση έχει «σχεδιαστεί για να ξεκλειδώσει την αξία των μετόχων και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της αγοράς».

Οι μετοχές της Alibaba εκτοξεύτηκαν πάνω από 7% πριν από τη συνεδρίαση στις ΗΠΑ, στέλνοντας τους επενδυτές σε αγοραστική φρενίτιδα!

Μετά από δύο δύσκολα χρόνια, με την πτώση της εγχώριας ανάπτυξης και τους αυξημένους ελέγχους από το Πεκίνο που οδήγησαν στη διαγραφή δισεκατομμυρίων από τις τιμές των μετοχών της, η Alibaba αναλαμβάνει αποφασιστική δράση. Τα τελευταία τρίμηνα, η Αlibaba αντιμετώπισε στασιμότητα στην ανάπτυξή της.

Σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει την αναπτυξιακή της πορεία, η Alibaba υφίσταται οργανωτική αναδιάρθρωση.

Δείτε ακόμα: Alibaba ECS: Παραβιάστηκε ενεργά από cryptomining malware

Οι οργανωτικοί στόχοι θα αποτελέσουν τη βάση για τις επιχειρηματικές της ομάδες. Η σύνθεσή τους αποτελείται από:

  • Cloud Intelligence Group: Ως διευθύνων σύμβουλος της Alibaba, ο Daniel Zhang θα ηγηθεί της νεοσύστατης επιχείρησης που περιλαμβάνει υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους και τεχνητής νοημοσύνης.
  • Taobao Tmall Commerce Group: Η πρωτοβουλία αυτή θα καλύψει τα δίκτυα ηλεκτρονικών αγορών, όπως το Taobao και το Tmall.
  • Local Services Group: Ως διευθύνων σύμβουλος, ο Yu Yongfu θα αναλάβει την ευθύνη για την υπηρεσία παράδοσης φαγητού της Ele.me καθώς και για τα εργαλεία χαρτογράφησης.
  • Cainiao Smart Logistics: Ο Wan Lin θα παραμείνει στο τιμόνι αυτού του οργανισμού, ο οποίος παρέχει τις υπηρεσίες logistics της Alibaba.
  • Global Digital Commerce Group: Ο Jiang Fan διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της μονάδας που περιλαμβάνει τις διεθνείς πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου της Alibaba, όπως η AliExpress και η Lazada.
  • Digital Media and Entertainment Group: Ο Fan Luyuan διορίστηκε ως διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης streaming και ταινιών της Alibaba, μια κίνηση που σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία.

Δείτε επίσης: Η Alibaba έπεσε θύμα web crawler σε τεράστιο data leak

Ο Zhang δήλωσε ότι κάθε τμήμα της επιχείρησης μπορεί να αντλήσει ανεξάρτητα κεφάλαια και να ξεκινήσει δημόσια εγγραφή όταν είναι απαραίτητο. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο εμπορικός όμιλος Taobao Tmall, ο οποίος θα παραμείνει υπό την πλήρη ιδιοκτησία της Alibaba.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS