ΑρχικήUpdatesTwitter: Μόνο τα verified accounts θα εμφανίζονται στο For You feed

Twitter: Μόνο τα verified accounts θα εμφανίζονται στο For You feed

Ο Elon Musk δήλωσε ότι μόνο τα verified accounts θα εμφανίζονται στο recommendation feed (For You) του Twitter από εδώ και στο εξής, φέρνοντας για άλλη μια φορά, μεγάλες αλλαγές στη γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Η αλλαγή θα εφαρμοστεί από τις 15 Απριλίου.

Twitter verified accounts

Η καρτέλα “For You” του Twitter παρουσιάζει στους χρήστες tweets από διάφορους λογαριασμούς, που τους προτείνει ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μέσω του αλγορίθμου του. Μέχρι τώρα, παρουσίαζε περιεχόμενο από οποιονδήποτε χρήστη του Twitter, είτε ήταν verified account είτε όχι.

Δείτε επίσης: Elon Musk στο προσωπικό του Twitter: Η παρουσία σας στο γραφείο είναι υποχρεωτική

Ωστόσο χθες, ο Elon Musk, ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας δήλωσε ότι μόνο verified accounts θα εμφανίζονται στην ενότητα “For You” από εδώ και στο εξής.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η κίνηση αυτή “είναι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος αντιμετώπισης των πολλών προηγμένων AI bot“.

Επιπλέον, ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι μόνο τα verified accounts θα μπορούν να συμμετέχουν σε ψηφοφορίες.

Από τότε που αγόρασε το Twitter στα τέλη του περασμένου έτους, ο Elon Musk έχει φέρει μεγάλες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία κάνει την επαλήθευση των λογαριασμών (account verification). Πριν από την εξαγορά, το Twitter συνήθιζε να επαληθεύει τους χρήστες με ένα μπλε σημάδι. Με αυτόν τον τρόπο, οι άλλοι χρήστες μπορούσαν να δουν ότι οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί ήταν γνήσιοι και συνδέονταν με ένα συγκεκριμένο άτομο ή εταιρεία. Αυτή η διαδικασία ήταν δωρεάν και συνήθως το μπλε σημάδι το έπαιρναν διασημότητες, δημοσιογράφοι, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οργανισμοί/εταιρείες.

Δείτε επίσης: Twitter: Τμήματα του source code διέρρευσαν στο GitHub

H κατοχή ενός verified account στο Twitter είναι γενικά επιθυμητή γιατί το μπλε σημάδι συμβάλλει στην αύξηση της αξιοπιστίας, παρέχει αναγνώριση της επωνυμίας, προστατεύει την πνευματική ιδιοκτησία και δημιουργεί μια αίσθηση αποκλειστικότητας.

Twitter For You

Ωστόσο, ο Musk, με το που απέκτησε το Twitter, θέλησε να φέρει αλλαγές στα verified accounts. Έκανε κάποιες αλλαγές στη συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue, επιτρέποντας σε κάθε χρήστη να πληρώνει ένα μικρό χρηματικό ποσό για να επαληθεύσει το λογαριασμό του.

Την περασμένη εβδομάδα, το Twitter είπε ότι θα αρχίσει να τερματίζει το “πρόγραμμα επαλήθευσης παλαιού τύπου” και να αφαιρεί τα μπλε σημάδια επαλήθευσης που είχαν αποκτήσει οι χρήστες πριν τις αλλαγές. Η αφαίρεση θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου. Η εταιρεία προτρέπει τα άτομα με τα σημάδια ελέγχου παλαιού τύπου να εγγραφούν στη συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue.

Δείτε επίσης: Twitter: Αλλαγές σε two-factor authentication

Από τη στιγμή που απέκτησε την πλατφόρμα, ο Elon Musk προσπαθεί να βρει τρόπους για να αυξήσει τα έσοδα της εταιρείας. Τα verified accounts επί πληρωμή βοηθούν στην ενίσχυση των εσόδων.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS