ΑρχικήHow ToΠώς να γράψετε accented characters σε Linux;

Πώς να γράψετε accented characters σε Linux;

Αναρωτιέστε πώς να πληκτρολογήσετε accented characters (χαρακτήρες με τόνους) στο Linux; – είναι απλό! Χρειάζονται μόνο μερικά χτυπήματα στο πληκτρολόγιό σας ή το άνοιγμα της εφαρμογής character map.

Όπως και άλλα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα, το Linux είναι εξοπλισμένο για να χειρίζεται κάθε τύπο γραπτού χαρακτήρα, επειδή η αρχιτεκτονική του επιτρέπει την υποστήριξη Unicode.

Καθώς η τεχνολογία προόδευσε ραγδαία και όλο και περισσότεροι άνθρωποι που μιλούσαν γλώσσες διαφορετικές από τα αμερικανικά αγγλικά άρχισαν να χρησιμοποιούν υπολογιστές, γεννήθηκε το Unicode. Οι χαρακτήρες με διακριτικά σημάδια και τόνους δεν περιλαμβάνονταν στο σύστημα ASCII– ωστόσο, το Unicode ήταν σε θέση να αναπαραστήσει αποτελεσματικά αυτούς τους χαρακτήρες στους υπολογιστές.

Δείτε επίσης: Νέες παραλλαγές ShellBot DDoS Malware στοχεύουν ανεπαρκώς διαχειριζόμενους Linux servers

Το Unicode έφερε επανάσταση στην επικοινωνία με την εισαγωγή κωδικών σημείων για κάθε χαρακτήρα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για το φαινόμενο των emojis που όλοι πλέον απολαμβάνουμε. Αυτό ήταν ένα ακούσιο αποτέλεσμα του αρχικού σχεδιασμού τους, αλλά είχε βαθιά επίδραση στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε.

Πώς να γράψετε accented characters σε Linux;
Πώς να γράψετε accented characters σε Linux;

Συνδυασμός Ctrl + Shift + U

Πληκτρολογήστε αμέσως accented characters σε Linux με τον συνδυασμό Ctrl + Shift + U.

Για να το πετύχετε αυτό, συνεχίστε να πατάτε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + U ακολουθούμενα από το νούμερο κωδικού σημείου του επιθυμητού χαρακτήρα. Μπορείτε να εισαγάγετε οποιονδήποτε χαρακτήρα επιθυμείτε – ακόμη και emojis!

Μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε πρόσβαση στο ευρετήριο των κωδικών σημείων Unicode, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα σύνολα χαρακτήρων, στη Wikipedia ή σε άλλες διαθέσιμες διαδικτυακές πηγές. Είναι ωφέλιμο να απομνημονεύσετε αυτά που χρησιμοποιείτε τακτικά.

Με χρήση Character Map

Αν ψάχνετε για έναν βολικό τρόπο να βρίσκετε και να εισάγετε χαρακτήρες χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογείτε χειροκίνητα ή να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο, τότε η χρήση μιας εφαρμογής character map είναι η τέλεια λύση.

Ξεκλειδώστε τη δύναμη του κειμένου με τις εφαρμογές Character Map του KDE Plasma και του GNOME, σχεδιασμένες έτσι ώστε να μοιάζουν με αυτές που ίσως έχετε δει στο macOS ή στα Windows. Αναζητήστε έναν συγκεκριμένο συνδυασμό accented characters και απλά αντιγράψτε και επικολλήστε κάτι στην επιθυμητή θέση στο Linux! Η αναζήτηση γίνεται εύκολα και αυτές οι εφαρμογές σας προτείνουν έναν συνδυασμό χαρακτήρων που θα θέλατε να απομνημονεύσετε.

Πώς να γράψετε accented characters σε Linux;
Πώς να γράψετε accented characters σε Linux;

Αν σας λείπουν οι χαρακτήρες GNOME στη συσκευή σας Linux, εγκαταστήστε τους εκτελώντας την παρακάτω εντολή.

Δείτε επίσης: Το IceFire ransomware κρυπτογραφεί τώρα τόσο τα συστήματα Linux όσο και τα Windows

Σε Debian και Ubuntu, πληκτρολογήστε:

sudo apt install gnome-characters

Σε Arch:

sudo pacman -Syu gnome-characters

Και σε RHEL/CentOS/Oracle Linux και άλλα:

sudo dnf install gucharmap

Με μερικά πλήκτρα Ctrl + Shift + U, μπορείτε να πληκτρολογήσετε αβίαστα οποιαδήποτε accented characters στο Linux. Παρόλο που το σύγχρονο λειτουργικό σύστημα προσφέρει υποστήριξη Unicode, το κείμενο ASCII αποτελεί μέρος των συστημάτων τύπου Unix εδώ και πολλά χρόνια. Και υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό που φαίνεται με το μάτι, όταν πρόκειται για την κατανόηση της συσχέτισης μεταξύ ASCII και Unicode!

Πηγή: makeuseof.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS