ΑρχικήinetSnapchat: Προσθέτει νέες δικλείδες ασφαλείας στο AI chatbot

Snapchat: Προσθέτει νέες δικλείδες ασφαλείας στο AI chatbot

Το Snapchat κάνει την εμπειρία του AI chatbot πιο ασφαλή με την εισαγωγή φίλτρων που είναι κατάλληλα για την ηλικία και πληροφορίες για τους γονείς.

Δείτε επίσης: Το Snapchat θα σας επιτρέψει να κάνετε pause στα Snap Streaks σας

Snapchat

Μόλις λίγες ημέρες αφότου το Snapchat κυκλοφόρησε το chatbot του (που τροφοδοτείται από το GPT) για τους χρήστες του premium πακέτου Snapchat+, ένα άρθρο της Washington Post αποκάλυψε ότι δυστυχώς το bot απαντούσε με ακατάλληλες και επικίνδυνες απαντήσεις.

Μετά την εισαγωγή του, ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε ότι ορισμένοι χρήστες είχαν αρχίσει να προσπαθούν να χειραγωγήσουν το chatbot ώστε να ανταποκρίνεται με τρόπο που παραβίαζε τους όρους χρήσης. Το Snapchat εισάγει νέα εργαλεία για να διασφαλίσει ότι οι απαντήσεις της τεχνητής νοημοσύνης διατηρούνται υπό έλεγχο.

Το Snap έχει ενσωματώσει ένα πρωτοποριακό φίλτρο ηλικίας, το οποίο επιτρέπει στην τεχνητή νοημοσύνη να προσδιορίζει με ακρίβεια την ημερομηνία γέννησης των χρηστών και να τους παρέχει απαντήσεις κατάλληλες για την ηλικία τους. Η εταιρεία υποσχέθηκε ότι το chatbot της θα λαμβάνει πάντα υπόψη την ηλικία του χρήστη κατά τη συνομιλία.

Δείτε ακόμα: Η Ρωσία μπλοκάρει Discord, Microsoft Teams, Snapchat, Telegram και άλλα app

Στο εγγύς μέλλον, το Family Center του Snap θα αρχίσει να προσφέρει πιο εμπεριστατωμένα εργαλεία ανάλυσης για τους κηδεμόνες και τους γονείς, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τις αλληλεπιδράσεις των παιδιών τους με το ρομπότ που κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο. Η νέα λειτουργία ανιχνεύει πότε οι έφηβοι ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη και παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη συχνότητα χρήσης τους. Τόσο οι γονείς όσο και οι έφηβοι πρέπει να συμφωνήσουν να χρησιμοποιήσουν το Family Center για να ενεργοποιηθούν αυτές οι λειτουργίες γονικού ελέγχου.

AI chatbot

Το κοινωνικό δίκτυο σημείωσε ότι κανονικά, αυτές οι απαράδεκτες αντιδράσεις ήταν το αποτέλεσμα μίμισης αυτών που είχαν εκφράσει άλλοι χρήστες του. Η εταιρεία τόνισε επίσης ότι θα αναστείλει προσωρινά την πρόσβαση του AI bot για κάθε χρήστη που εκμεταλλεύεται την υπηρεσία.

Είναι πλέον σαφές ότι αυτά τα τελευταία μοντέλα chatbot είναι επιρρεπή σε κακόβουλες εισροές, οδηγώντας σε ακατάλληλες απαντήσεις. Ακόμη και αν οι εταιρείες τεχνολογίας επιθυμούν να δρομολογήσουν γρήγορα τα chatbots τους, πρέπει να διασφαλίσουν ότι υπάρχουν επαρκείς διασφαλίσεις για να αποτρέψουν την ανεξέλεγκτη χρήση των εργαλείων.

Δείτε επίσης: Snapchat: Κυκλοφορεί AI chatbot με τη τεχνολογία του ChatGPT!

To AI chatbot είναι μια τεχνολογία βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη που συνεργάζεται με το πρόγραμμα επικοινωνίας μίας επιχείρησης για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών χωρίς τη χρήση ανθρώπινης παρέμβασης. Μπορεί να ενσωματωθεί στη διαδικασία εξυπηρέτησης πελατών και θα μπορεί να απαντά σε συγκεκριμένα ερωτήματα για να προσανατολίζει αποτελεσματικά τους πελάτες σας. Αυτό μπορεί να εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο στους πελάτες, που θα έπρεπε να περιμένουν για την εξυπηρέτηση από έναν ανθρώπινο χειριστή και μπορεί να τους δώσει μια ευχάριστη εμπειρία. Ωστόσο θα πρέπει να ελέγχετε από την κάθε επιχείρηση για να μην γίνεται ανάρμοστη χρήση του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS