ΑρχικήGamingShigeru Miyamoto: Ο Mario δεν θα βρίσκεται στα smartphones σας

Shigeru Miyamoto: Ο Mario δεν θα βρίσκεται στα smartphones σας

Shigeru Miyamoto Super Mario World

Καθώς η Nintendo ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την «The Super Mario Bros. Movie», την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστή τον εμβληματικό μουστακαλή υδραυλικό, η εταιρεία έχει σχολιάσει το τι θα ακολουθήσει για το franchise βιντεοπαιχνιδιών Super Mario. Ενώ ο Shigeru Miyamoto, ο διάσημος δημιουργός video game, συνεργάτης της Nintendo και αυτοαποκαλούμενος ως «η μαμά του Mario», δεν θα πει πού θα τρέξει μετά ο Mario, είναι ξεκάθαρος για το πού δεν θα είναι όμως: στα smartphones σας.

Σε μια συνέντευξη του, για το εξώφυλλο αυτής της εβδομάδας του Variety με θέμα την δημιουργία της ταινίας, είπε ο Miyamoto σταθερά «Οι εφαρμογές για κινητά δεν θα είναι η κύρια διαδρομή των μελλοντικών παιχνιδιών Mario».

Δείτε επίσης: Έρχεται το τέλος του αγαπημένου Super Mario μετά από 35 χρόνια;

Η Nintendo απομακρύνει τον Mario από την αγορά κινητών μετά από δύο μετρίως κερδοφόρα αλλά φθίνοντα παιχνίδια iOS, καθώς και ένα άλλο που σταμάτησε μετά από δύο χρόνια.

«Η βασική στρατηγική της Nintendo είναι, πρώτον και κύριον, μια ολοκληρωμένη εμπειρία παιχνιδιού υλικού και λογισμικού», εξήγησε ο Miyamoto. «Η διαισθητικότητα του ελέγχου είναι μέρος της εμπειρίας παιχνιδιού. Όταν εξετάσαμε τη δημιουργία παιχνιδιών Mario για κινητά τηλέφωνα – μια πιο κοινή, γενική συσκευή – ήταν δύσκολο να αποφασίσουμε ποιο θα έπρεπε να είναι αυτό το παιχνίδι. Γι’ αυτό ανέλαβα τη θέση του διευθυντή για το Super Mario Run, ώστε να μεταφράσω αυτή την εμπειρία του υλικού της Nintendo στις έξυπνες συσκευές».

Αναφερόμενος στην καινοτομία της σειράς Super Mario Maker και του Super Mario Odyssey, που ο Miyamoto ονόμασε «την απόλυτη εξέλιξη ενός παιχνιδιού περιπέτειας Mario σε ένα τυπικό 3D platformer», ο exec της Nintendo παρουσίασε πώς, η εταιρεία αρχίζει να αναπτύσσει ένα παιχνίδι Mario: «Εμείς προσπαθούμε να ορίσουμε ποιο είναι το gameplay, ποια είναι η μέθοδος και στη συνέχεια, να ορίσουμε σε ποιες συσκευές θα είμαστε.»

Πρόταση: Οι μετοχές της Nintendo σε πτώση λόγω του Super Mario Run

Ο Mario δεν είναι η μόνη μασκότ της Nintendo που διατίθεται σε έξυπνες συσκευές. Το Fire Emblem Heroes (αναπτύχθηκε από την Intelligent Systems), το Animal Crossing: Pocket Camp και το Pikmin Bloom (αναπτύχθηκε από τη Niantic) είναι αυτή τη στιγμή τα πρωτότυπα IP της εταιρείας στην αγορά εφαρμογών. Ωστόσο, παράλληλα με τις μικρές επιτυχίες της εταιρείας ήρθε και μια σειρά λαθών, με τη Nintendo να διακόπτει την υπηρεσία για τα Miitomo, Dragalia Lost και Dr. Mario World λίγα μόλις χρόνια μετά την κυκλοφορία κάθε εφαρμογής.

Με το “The Super Mario Bros. Movie” να έρχεται παράλληλα με το Super Nintendo World του Hollywood των Universal Studios, οι θαυμαστές της Nintendo ανυπομονούν για το επόμενο mainline Super Mario παιχνίδι, μετά το Super Mario Maker 2 του 2019 και το 2021, το Bowser’s Fury. Έχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια από την τελευταία σημαντική δόση της σειράς – το πρωτοποριακό Odyssey του 2017.

Αλλά όταν ρωτήθηκε πότε οι θαυμαστές μπορούν να περιμένουν το επόμενο mainline παιχνίδι Mario, ο Miyamoto άρχισε να γελάει πριν καν ο μεταφραστής του προλάβει να μεταδώσει την ερώτηση, πειράζοντας, «Το μόνο που μπορώ να πω είναι να μείνετε συντονισμένοι για τα μελλοντικά Nintendo Directs».

Διαβάστε επίσης: Super Mario ταινία: Έρχεται το Δεκέμβριο του 2022 με “πρωταγωνιστή” τον Chris Pratt

πηγή πληροφοριών:variety.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS