ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΣτα άδυτα του AI: Τα chatbots μπορεί να γίνουν επικίνδυνα

Στα άδυτα του AI: Τα chatbots μπορεί να γίνουν επικίνδυνα

Το 1956, τρεις Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν το Logic Theorist, ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να αναπαράγει την ανθρώπινη σκέψη. Ήταν ο πρωτοπόρος του AI.

Δείτε επίσης: Snapchat: Προσθέτει νέες δικλείδες ασφαλείας στο AI chatbot

AI

Καθώς η τεχνολογία προόδευσε ραγδαία και οι ηλεκτρονικές συσκευές έγιναν μικρότερες, ισχυρότερες, ταχύτερες και οικονομικά αποδοτικότερες κατά τις επόμενες δεκαετίες, η καινοτομία του AI επιταχύνθηκε επίσης.

Τον περασμένο Νοέμβριο, το επαναστατικό ChatGPT με τεχνητή νοημοσύνη έγινε διαθέσιμο στο ευρύ κοινό. Με την ικανότητά του να βοηθάει στις εξετάσεις, να συνθέτει ποίηση και να παρέχει συμβουλές για σχέσεις, το ChatGPT ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο και έφερε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε για την τεχνητή νοημοσύνη.

Το Chatbot, είναι ένα μηχανογραφημένο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να απαντά στα ερωτήματά σας με απαντήσεις που μοιάζουν με ανθρώπινες απαντήσεις. Η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει ριζικά την κοινωνία μας και οι επιπτώσεις είναι ήδη ορατές.

Τον περασμένο μήνα, μια απίστευτα έξυπνη συσκευή τεχνητής νοημοσύνης Amazon Alexa βοήθησε στη φυλάκιση ενός δολοφόνου, αφού οι ηχογραφήσεις φωνής του αποκάλυψαν την πράξη του να στραγγαλίσει τη σύζυγό του. Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Daniel White (36 ετών) επιτέθηκε άγρια στη σύζυγό του Angie με ένα μαχαίρι στην κατοικία τους στο Swansea, κόβοντας το λαιμό της.

Δείτε ακόμα: Απαγορεύτηκε η χρήση του ChatGPT στην Ιταλία

Αφού η Alexa κατέγραψε έναν εξαντλημένο White να λέει “Turn on Alexa” λίγο μετά τη δολοφονία, ο ίδιος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

chatbot

Σε ένα εκπληκτικά σύντομο χρονικό διάστημα 30 ημερών, η AI ανέπτυξε μια επαναστατική θεραπεία για το ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα – έναν τύπο καρκίνου του ήπατος. Αναλύοντας δεδομένα απεικόνισης του εγκεφάλου, η τεχνολογία αυτή μπορεί να εντοπίσει με ακρίβεια καταστάσεις όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, η σχιζοφρένεια και ο αυτισμός.

Το ChatGPT μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που ψάχνετε στις ιστοσελίδες γνωριμιών. Στις 14 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, η OpenAI με έδρα το Σαν Φρανσίσκο – συνιδρυτής της οποίας είναι ο Elon Musk – αποκάλυψε το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης GPT-4.

Σε πρόσφατη δήλωσή της, μια ομάδα επιστημόνων της Microsoft δήλωσε ότι το GPT-4 έχει επιτύχει ένα πρωτοφανές επίπεδο νοημοσύνης και μπορεί ακόμη και να είναι ικανό να ξεπεράσει την ανθρώπινη νοημοσύνη.

Δείτε επίσης: ChatGPT: Τελικά, αποτελεί κίνδυνο για το απόρρητο;

Ο καθηγητής Russell, ερευνητής Τεχνητής Νοημοσύνης και υπογράφων την επιστολή του Elon Musk, υποστήριξε ότι το GPT-4 δεν έπρεπε να αποκαλυφθεί μέχρι οι δημιουργοί του να αποδείξουν ότι δεν αποτελεί απειλή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS