ΑρχικήHow ToΠώς να επαναφέρετε το χαμένο ιστορικό σας στο ChatGPT;

Πώς να επαναφέρετε το χαμένο ιστορικό σας στο ChatGPT;

Έχει τύχει ποτέ να ξαναμπείτε στο ChatGPT και να συνειδητοποιήσετε ότι το ιστορικό της συνομιλίας σας έχει διαγραφεί; Κανένα πρόβλημα! Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να επαναφέρετε το ιστορικό συνομιλίας στο ChatGPΤ!

Από το Νοέμβριο του 2022 που ξεκίνησε, το ChatGPT έχει γοητεύσει εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Αν και είναι αλήθεια ότι περιστασιακά μπορεί να εμφανιστούν σφάλματα και δυσλειτουργίες, αυτό δεν μειώνει τη συνολική διασκέδαση και απόλαυση που βιώνετε όταν παίζετε με το chatbot της OpenAI!

Το ChatGPT φημίζεται για το εξαιρετικό πλαίσιο ιστορικού στην αριστερή πλευρά, το οποίο αρχειοθετεί όλες τις συνομιλίες σας. Δυστυχώς, όμως, περιστασιακά βγαίνει εκτός λειτουργίας και τις διαγράφει – αφήνοντάς σας χωρίς καμία πρόσβαση στις προηγούμενες συνομιλίες σας. Ευτυχώς υπάρχει λύση! Με λίγα μόνο κλικ, το ChatGPT σας δίνει πίσω τον πλήρη έλεγχο αυτής της λειτουργίας, ώστε να μην χαθεί ποτέ ξανά τίποτα!

Πώς να επαναφέρετε το χαμένο ιστορικό σας στο ChatGPT;
Πώς να επαναφέρετε το χαμένο ιστορικό σας στο ChatGPT;

Η OpenAI έδωσε ένα διάλειμμα στη λειτουργία ιστορικού ChatGPT τον Μάρτιο του 2023, ενώ η ομάδα ανάπτυξης επιλύει τυχόν υπάρχοντα σφάλματα και τεχνικά προβλήματα. Μην ανησυχείτε, οι συνομιλίες σας δεν έχουν διαγραφεί- είναι απλώς μη διαθέσιμες προς το παρόν, μέχρι να λειτουργήσουν και πάλι όλα ομαλά.

Δυστυχώς, λόγω ενός σφάλματος σε μια εξωτερική βιβλιοθήκη που χρησιμοποιείται από το ChatGPT, η λειτουργία ιστορικού έπρεπε να απενεργοποιηθεί, καθώς επέτρεπε σε ορισμένους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα αρχεία καταγραφής συνομιλιών άλλων ατόμων.

Δείτε επίσης: Fake ChatGPT Chrome επέκταση παραβιάζει Facebook accounts

Καθώς η εταιρεία αντιμετώπιζε το πρόβλημα, ο διευθύνων σύμβουλος Sam Altman έγραψε στο Twitter ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ιστορικό τους ChatGPT προσωρινά, διευρύνοντας αναμφίβολα τη διακοπή της λειτουργίας αυτής.

Ευτυχώς, το πρόβλημα έχει επιλυθεί και το ιστορικό συνομιλιών σας θα πρέπει να εμφανίζεται κανονικά. Ωστόσο, αν χάσατε τα αρχεία σας στο ChatGPT, έχουμε κάποιες διορθώσεις έτοιμες για να τις δοκιμάσετε!

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να εντοπίσετε το ιστορικό των συνομιλιών σας στο ChatGPT, τότε ακολουθούν έξι τρόποι για να επαναφέρετε τα πράγματα σε λειτουργία.

1.Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Internet

Το ChatGPT απαιτεί μια αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο για να λειτουργεί ομαλά. Εάν το Wi-Fi ή τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας διακοπούν κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας συνομιλίας, είναι πολύ πιθανό να μην μπορείτε να δείτε τα προηγούμενα μηνύματα. Για να διορθώσετε γρήγορα αυτό το πρόβλημα, βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση στο διαδίκτυο λειτουργεί σωστά και επαναφορτώστε την καρτέλα του προγράμματος περιήγησης που λειτουργεί το chatbot.

Πώς να επαναφέρετε το χαμένο ιστορικό σας στο ChatGPT;
Πώς να επαναφέρετε το χαμένο ιστορικό σας στο ChatGPT;

Επιπλέον, απενεργοποιήστε τυχόν VPN ή Proxy που χρησιμοποιείτε. Δεδομένου ότι οι υπηρεσίες του OpenAI είναι γεωγραφικά περιορισμένες και το ChatGPT μπορεί να έχει αποκλείσει τον προμηθευτή σας, η χρήση VPN μπορεί να επηρεάσει τις δυνατότητες του ιστότοπου. Επιπλέον, οι υστερήσεις ή οι καθυστερήσεις που επιβάλλονται από τη χρήση ενός VPN μπορεί επίσης να προκαλέσουν δυσλειτουργίες στον ιστότοπο.

2. Κάντε Log Out και ξανά Log In

Είναι πιθανό η πρόσφατη διόρθωση (update) αυτού του προβλήματος να έχει διακόψει την ενεργή συνεδρία του προγράμματος περιήγησης ChatGPT. Αν είναι έτσι, απλά αποσυνδεθείτε από το OpenAI και μετά ξαναμπείτε – αυτό θα πρέπει να κάνει το κόλπο!

Όταν έρθει η ώρα να αποσυνδεθείτε, απλά κάντε κλικ στο κουμπί Log out στο κάτω αριστερό μέρος του παραθύρου ChatGPT. Στη συνέχεια, μόλις αποσυνδεθείτε και επιστρέψετε στην οθόνη σας, πατήστε Log in και εισάγετε τα διαπιστευτήρια OpenAI, ώστε όλες οι προηγούμενες συνομιλίες στο ιστορικό συνομιλιών σας να είναι και πάλι ορατές χωρίς εμπόδια ή παρακάμψεις.

3. Καθαρίστε τα Browser Cache

Με την αποτελεσματική χρήση της προσωρινής μνήμης cache του προγράμματος περιήγησής σας, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη βελτίωση των επιδόσεων κατά την πρόσβαση σε ιστότοπους. Αποθηκεύοντας πληροφορίες όπως καταστάσεις σύνδεσης, cookies και άλλα μικρά αρχεία στον υπολογιστή σας, μπορείτε να έχετε πιο άνετες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια επαναλαμβανόμενων επισκέψεων.

Η αλλοίωση αυτών των δεδομένων μπορεί να είναι καταστροφική για όλους τους ιστότοπους, και το ChatGPT δεν αποτελεί εξαίρεση. Για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα με το πρόγραμμα περιήγησής σας να φορτώνει λάθος πληροφορίες, ακολουθεί ένας απλός οδηγός για το πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη cache του Chrome!

Πώς να επαναφέρετε το χαμένο ιστορικό σας στο ChatGPT;
Πώς να επαναφέρετε το χαμένο ιστορικό σας στο ChatGPT;
  • Για να διαγράψετε τα δεδομένα του προγράμματος περιήγησής σας, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και να επιλέξετε More tools > Clear browser data, είτε να χρησιμοποιήσετε μια πρακτική συντόμευση – Ctrl + Shift + Del.
  • Στο παράθυρο διαλόγου, επιλέξτε ποια δεδομένα θέλετε να αφαιρέσετε, ορίστε το Time range σε All time και πατήστε το κουμπί Clear data.

Αυτό θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα. Επιπλέον, μην ξεχάσετε να συνδεθείτε σε όλους τους άλλους ιστότοπους που μπορεί να έχετε επισκεφθεί προηγουμένως, συμπεριλαμβανομένου του ChatGPT, αφού καθαρίσετε και την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησής σας.

Δείτε επίσης: Στα άδυτα του AI: Τα chatbots μπορεί να γίνουν επικίνδυνα

4. Ελέγξτε το ChatGPT Server Status

Εάν ο server ChatGPT είναι υπερφορτωμένος, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη σελίδα ChatGPT Server Status για να παρακολουθήσετε τον χρόνο λειτουργίας του API, του lab και του χώρου playground για τις τελευταίες 90 ημέρες.

Εάν ο server αντιμετωπίζει δυσλειτουργίες ή προβλήματα, τότε δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα. Αυτό μπορεί επίσης να προκληθεί από τη συντήρηση και τις ενημερώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, οπότε ο μόνος τρόπος δράσης σας εδώ είναι απλά να περιμένετε μέχρι να επιλυθεί.

5. Χρησιμοποιήστε ένα Third-Party Extension

Αν είστε σαν εμένα και πρέπει συχνά να ανατρέχετε σε προηγούμενες συνομιλίες, μια επέκταση προγράμματος περιήγησης third-party μπορεί να είναι ο τέλειος συμβιβασμός. Δεν θα σας δώσει μια ακριβή λύση, αλλά θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε το ιστορικό των συνομιλιών σας στο ChatGPT, ώστε να μπορείτε να ανατρέχετε εύκολα ανά πάσα στιγμή!

Το SaveGPT και το ShareGPT είναι δύο από τις πιο γνωστές επεκτάσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Προσθέτοντας ένα κουμπί chat history στον ιστότοπο του OpenAI, το SaveGPT αποθηκεύει με ευκολία τις συνομιλίες τοπικά στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Αν η ευκολία είναι απαραίτητη για την κοινή χρήση συνομιλιών, τότε σκεφτείτε να επιλέξετε το ShareGPT, καθώς αποθηκεύει το chat history σε έναν άλλο ιστότοπο, το οποίο οδηγεί σε συνδέσμους που μπορούν να μοιραστούν.

Πώς να επαναφέρετε το χαμένο ιστορικό σας στο ChatGPT;
Πώς να επαναφέρετε το χαμένο ιστορικό σας στο ChatGPT;

6. Αποκτήστε το ChatGPT Plus

Αν έχετε φτάσει σε αδιέξοδο και βασίζεστε σε μεγάλο βαθμό στο chatbot, τότε ίσως αξίζει να επενδύσετε στο ChatGPT Plus ($20/μήνα). Όχι μόνο θα αυξήσει την ταχύτητα απόκρισης του bot σας και θα μειώσει τους χρόνους αναμονής, αλλά και θα ξεκλειδώσει επιπλέον λειτουργίες όπως το GPT-4, ενώ ενδεχομένως θα ανακτήσει και χαμένες συνομιλίες.

Μην αφήνετε τις προηγούμενες συζητήσεις να πάνε χαμένες! Η αποθήκευση του ιστορικού των συνομιλιών σας στο ChatGPT μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και προσπάθεια. Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία συνομιλιών, δοκιμάστε τις λύσεις που παρέχουμε παραπάνω!

Παρά την ευρεία απήχηση και την αξιοσημείωτη τεχνογνωσία απάντησης, το ChatGPT έχει και κάποια μειονεκτήματα. Τα χαμένα ιστορικά συνομιλιών είναι μόνο η αρχή των προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά τη χρήση του.

Πηγή: makeuseof.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS