ΑρχικήHow ToΠώς να βρείτε στο Mastodon τους Twitter followers και φίλους σας;

Πώς να βρείτε στο Mastodon τους Twitter followers και φίλους σας;

Θέλετε να κάνετε τη μετάβαση από το Twitter στο Mastodon, αλλά ανησυχείτε ότι θα είναι δύσκολο να κερδίσετε followers; Μην ανησυχείτε – σας έχουμε καλύψει! Εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες και συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε εύκολα φίλους και followers στο Mastodon.

Από τότε που ο Elon Musk ανέλαβε την ηγεσία του Twitter, η πλατφόρμα έχει μεταμορφωθεί σταθερά. Άτομα από όλα τα υπόβαθρα έφυγαν από αυτό και μπήκαν στο Mastodon. Αν έχετε ακούσει γι’ αυτόν τον εναλλακτικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ίσως ήρθε η ώρα να κάνετε τη μετάβαση -ή αν το έχετε ήδη κάνει, σκεφτείτε να προσκαλέσετε τους φίλους σας!

Αν είστε ήδη εξοικειωμένοι με το Twitter, τότε η μετάβαση στο Mastodon θα σας φανεί εύκολη- περιέχει όλες τις ίδιες λειτουργίες, όπως αναρτήσεις, DMs και follow. Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ τους: τα θέματα! Στο Mastodon μπορείτε να γίνετε μέλος ή να δημιουργήσετε συγκεκριμένες “θεματικές” (topics) ομάδες που είναι σχετικές με τα ενδιαφέροντά σας. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές region-specific εκδόσεις του Mastodon, ώστε οι χρήστες εντός μιας περιοχής να μπορούν να συνδέονται εύκολα μεταξύ τους.

Πώς να βρείτε στο Mastodon τους Twitter followers και φίλους σας;
Πώς να βρείτε στο Mastodon τους Twitter followers και φίλους σας;

Δείτε επίσης: Twitter Circle tweets: Η ιδιωτικότητα τους βρίσκεται σε κίνδυνο

Για παράδειγμα, υπάρχει ένα Mastodon αποκλειστικά για το λογισμικό ανοικτού κώδικα, ενώ άλλοι servers είναι προσαρμοσμένοι για να καλύπτουν συγκεκριμένα ενδιαφέροντα, όπως η καλλιτεχνία, η πολιτική, η αθλητική κουλτούρα, οι κοινότητες παιχνιδιών και τα διάφορα φύλα. Ακόμη περισσότερο είναι η σειρά των γενικών servers που δεν περιορίζουν τα θέματα συζήτησης των χρηστών τους. Όταν ξεκινάτε σε αυτή την πλατφόρμα, πρέπει να αποφασίσετε ποιοι servers ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας πριν δημιουργήσετε έναν λογαριασμό!

Μετά την εγγραφή για λογαριασμό, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να γίνει αποδεκτό το αίτημά σας στον server πριν συνδεθείτε. Μόλις μπείτε στον server, είναι ώρα να κοιτάξετε γύρω σας και να βρείτε άτομα που μοιράζονται παρόμοια ενδιαφέροντα με εσάς. Όταν μπήκα σε ένα συγκεκριμένο server Mastodon, ήθελα να εντοπίσω τους φίλους μου στο Twitter – κάτι που μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο όταν προσπαθείς να θυμηθείς τα handles τους και στις δύο πλατφόρμες!

Πώς να βρείτε στο Mastodon τους Twitter followers και φίλους σας;
Πώς να βρείτε στο Mastodon τους Twitter followers και φίλους σας;

Πώς να εντοπίσετε λογαριασμούς Mastodon χειροκίνητα

Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό στον server Mastodon της επιλογής σας. Δεν έχει σημασία ποιον θα επιλέξετε, απλά βεβαιωθείτε ότι είναι λειτουργικός!

1. Ανοίξτε το Mastodon και συνδεθείτε

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το Mastodon και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας είτε με το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο είτε με ένα από τα πολλά client apps. Για αυτόν τον οδηγό, θα το παρουσιάσουμε μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού.

2. Αναζήτηση για λογαριασμούς

Η αναζήτηση κάποιου στο Mastodon δεν διαφέρει από την αναζήτηση στο Twitter – απλά εντοπίστε το πεδίο αναζήτησης στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου σας. Είτε πληκτρολογήσετε ένα όνομα, το όνομα της εταιρείας ή το handle (π.χ. @ubuntu) και πατήστε Enter, τα αποτελέσματα θα εμφανιστούν στο πεδίο “Search Results”. Για να προσθέσετε αυτούς τους λογαριασμούς στη λίστα σας, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί ‘+’ δίπλα σε μια καταχώρηση!

Πώς να βρείτε στο Mastodon τους Twitter followers και φίλους σας;

Είναι ενδιαφέρον ότι η αναζήτηση χωρίς το σύμβολο @ γενικά δίνει λιγότερους επαληθευμένους λογαριασμούς απ’ ό,τι όταν κάνετε αναζήτηση χρησιμοποιώντας το σύμβολο @. Τούτου λεχθέντος, για να χρησιμοποιήσετε σωστά αυτή τη λειτουργία και να λάβετε πιο ακριβή αποτελέσματα, ένα άτομο πρέπει να γνωρίζει το handle του λογαριασμού αντί μόνο το όνομα ενός χρήστη.

Πώς να εντοπίσετε λογαριασμούς Mastodon χρησιμοποιώντας το Twitodon;

Εάν μεταβαίνετε από το Twitter, οι πιθανότητες να βρείτε τους ανθρώπους που ήδη ακολουθείτε είναι πολύ δύσκολο έργο. Ευτυχώς, το Twitodon είναι εδώ για να σας βοηθήσει! Με την εύχρηστη πλατφόρμα του, επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν γρήγορα και εύκολα τους followers τους στον server Mastodon που έχουν αποφασίσει.

Δείτε επίσης: Το Twitter σταματά να περιορίζει τα tweets με Substack links

1. Εξουσιοδότηση Twitter

Για να ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί στο server Mastodon στον οποίο έχετε ενταχθεί μέσω του ίδιου προγράμματος περιήγησης με το Twitodon. Στη συνέχεια, επισκεφθείτε τη σελίδα του Twitodon και κάντε κλικ στο “Sign in With Twitter”. Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί ένα αίτημα για την παροχή εξουσιοδότησης στο Twitodon για πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Twitter.

Πώς να βρείτε στο Mastodon τους Twitter followers και φίλους σας;

2. Συνδεθείτε με τη διεύθυνση Mastodon

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα server Mastodon, θα πρέπει να εισαγάγετε τη μοναδική διεύθυνση URL στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας. Πάρτε ως παράδειγμα το Fosstodon – ένα server Mastodon αφιερωμένο στο λογισμικό ανοικτού κώδικα – το οποίο είναι το https://fosstodon.org/. Μόλις εισαχθεί η διεύθυνση και πατήσετε Sign In, πρέπει να επιλέξετε AUTHORIZE όταν σας ζητηθεί.

3. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η σάρωση

Το Twitodon μπορεί να αναζητήσει γρήγορα και αποτελεσματικά στο λογαριασμό σας στο Twitter για να ανακαλύψει ποιοι από τους followers σας εμφανίζονται και στις δύο πλατφόρμες – στο Twitter και στο server Mastodon που έχετε επιλέξει. Ωστόσο, εάν ακολουθείτε μεγάλο αριθμό ατόμων στο Twitter, η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο.

4. Εισάγετε το αρχείο CSV στο λογαριασμό σας στο Mastodon

Αφού ολοκληρωθεί η σάρωση, κατεβάστε το αρχείο CSV που δημιουργήθηκε από το Twitodon. Αποθηκεύστε το σε μια κατάλληλη τοποθεσία και, στη συνέχεια, ανοίξτε τη σελίδα εισαγωγής του server Mastodon – για παράδειγμα https://fosstodon.org/settings/import — κάντε κλικ στο ‘Choose File’, μεταβείτε στο σημείο όπου αποθηκεύσατε το αρχείο CSV που κατεβάσατε, επιλέξτε το και, τέλος, πατήστε UPLOAD!

Πώς να βρείτε στο Mastodon τους Twitter followers και φίλους σας;
Πώς να βρείτε στο Mastodon τους Twitter followers και φίλους σας;

Αφού υποβάλετε τα δεδομένα σας στο server Mastodon, το μόνο που απομένει είναι να τα επεξεργαστεί. Μόλις ολοκληρωθεί, θα συνδεθείτε αυτόματα με τους λογαριασμούς Twitter που ακολουθούσατε στο Twitter από το server Mastodon.

Αφού συνηθίσετε τον τρόπο λειτουργίας του Mastodon, δεν θα σας λείψει τόσο πολύ το Twitter και όλα όσα σχετίζονται με τον εντοπισμό των φίλων σας είναι παιχνιδάκι. Δεν είναι πραγματικά πολύ δύσκολο όταν το καταλάβετε!

Η εύρεση των followers και των φίλων σας στο Mastodon δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη! Με αυτές τις συμβουλές, θα μπορέσετε να βρείτε γρήγορα νέους ανθρώπους για να συνδεθείτε και να αρχίσετε να χτίζετε σχέσεις στο διαδίκτυο.

Πηγή: zdnet.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS