ΑρχικήinetElon Musk: Αγόρασε GPUs για project AI της Twitter

Elon Musk: Αγόρασε GPUs για project AI της Twitter

Elon Musk Twitter

Περισσότερο από ένα μήνα μετά την πρόσληψη δύο πρώην ερευνητών της DeepMind, το Twitter φέρεται να προχωράει σε ένα εσωτερικό πρόγραμμα AI. O Elon Musk αγόρασε πρόσφατα 10.000 GPUs για χρήση σε ένα από τα δύο εναπομείναντα κέντρα δεδομένων της εταιρείας. Μια πηγή δήλωσε πως η αγορά δείχνει ότι ο Musk είναι “αφοσιωμένος” στην προσπάθεια, ιδιαίτερα δεδομένου ότι δεν θα υπήρχε λόγος το Twitter να ξοδέψει τόσα πολλά χρήματα για GPUs επιπέδου datacenter αν δεν είχε σκοπό να τις χρησιμοποιήσει για εργασίες AI.

Δείτε επίσης: Το Twitter τώρα βασίζεται στο AI για τον εντοπισμό ρητορικής μίσους

Το project με βάση πληροφορίες φαίνεται να περιλαμβάνει την δημιουργία ενός generative AI που η εταιρία θα εκπαιδεύσει στο δικό της τεράστιο όγκο δεδομένων. Δεν είναι σαφές πως το Twitter θα αξιοποιήσει την τεχνολογία αυτή. Είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί στην ενίσχυση της λειτουργίας αναζήτησης ή να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της διαφημιστικής της δραστηριότητας.

Ο Musk ήταν γενικά επικριτικός απέναντι στην OpenAI, την εταιρία AI που υπήρξε συνιδρυτής το 2015. «Ακόμα είμαι μπερδεμένος από το πως μια non-profit, στην οποία δώρισα $100M έγινε μια profit εταιρία με αξία $30B. Αν αυτό είναι νόμιμο, γιατί δεν το κάνουν όλοι;» είπε ο Musk σε ένα πρόσφατο tweet του κατά της OpenAI Limited Partnership.

OpenAI ChatGPT AI

Πρόταση: Στα άδυτα του AI: Τα chatbots μπορεί να γίνουν επικίνδυνα

Παρόλα αυτά σε μια πρόσφατη αναφορά από την Semafor φαίνεται πως η «έχθρα» του με την OpenAI είναι πιο προσωπική. Το 2018, ο Musk εικάζεται πως είχε πει στον Sam Altman, ότι το εργαστήριο ήταν πολύ πιο πίσω από την Google. Έτσι ο ίδιος ο Musk πρότεινε να διοικήσει την εταιρία, μια πρόταση που απορρίφθηκε από τον Altman και τους υπόλοιπους ιδρυτές της OpenAI.

Η διαφωνία αυτή οδήγησε στην αποχώρηση του Musk από την OpenAI, αν και τα δύο μέλη είχαν εκφράσει δημόσια πως η αποχώρηση του συνέβη για λόγους που αφορούσαν την Tesla. Η OpenAI είχε πει πως ο Musk θα συνέχιζε να χρηματοδοτεί την έρευνα τους, όμως φαίνεται πως σταμάτησε αμέσως μόλις αποχώρησε-ανεξάρτητα αν υπήρξε συμφωνία για χρηματοδότηση $1 δις. Το ξαφνικό αυτό πρόβλημα άφησε την εταιρία να ψάχνει να συγκεντρώσει λεφτά. Το 2019, ο οργανισμός ανακοίνωσε πως δημιουργούσε μια κερδοσκοπική θυγατρική για να εξασφαλίσει το κεφάλαιο που χρειαζόταν για να χρηματοδοτήσει το έργο της. Την ίδια χρονιά, ανακοίνωσε μια επένδυση ύψους $1 δις από την Microsoft. Όταν λοιπόν, η OpenAI κυκλοφόρησε δημόσια το ChatGPT και άρχισε το chatbot να κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα, ο Musk ήταν έξαλλος. Ένα μήνα αργότερα «έκοψε» την πρόσβαση του OpenAI στην πύλη δεδομένων του Twitter και τώρα φαίνεται πως θέλει να τους αντιμετωπίσει μετωπικά.

Διαβάστε επίσης: Microsoft και OpenAI επεκτείνουν τη συνεργασία τους

πηγή πληροφοριών: engadget.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS